Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

D.Ivanovs atgriežas ar uzvaru Rumānijā, Doroševs tiek pie spēlēšanas Azerbaidžānā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

D.Ivanovs atgriežas ar uzvaru Rumānijā, Doroševs tiek pie spēlēšanas Azerbaidžānā
Deniss Ivanovs
Foto: www.fcbaku.com

Informējam par Latvijas futbola leģionāru gaitām svētdien. Deniss Ivanovs atgriezies ar uzvaru Rumānijā, Pāvels Doroševs ticis pie spēlēšanas Azerbaidžānā, bet viņi ne tuvu nav vienīgie, kuru komandām bija spēles.

Pēc divām izlaistām spēlēm diskvalifikācijas dēļ (noraidījums pret Bukarestes "Steaua") svētdien laukumā atgriezās Deniss Ivanovs, palīdzot savam "Botosani" ar 3:2 apspēlēt 6. vietā esošo "Pandurii". Ierodoties "Botosani", Ivanova komanda atradās uz izkrišanas (izkrīt pēdējās 15.-18. vietas) robežas, bet tagad komanda jau pacēlusies uz komfortablo 8. pozīciju. Interesanti, ka "Botosani" no šai mačā izgājušajiem 14 futbolistiem leģionāri bija tikai divi - mūsu Ivanovs un maķedonietis Stojkovs.

Svētdien tika izspēlēta 33. kārta Krievijas Nacionālajā līgā (otrā pēc spēka). Vladimirs Kamešs izgāja "Neftekhimik" sākumsastāvā un nospēlēja līdz 69. minūtei cīņā ar "SKA-Energiya", pametot laukumu pie 0:0. Divas minūtes pēc Kameša noiešanas "SKA-Energiya" vadībā izvirzīja mums labi zināmais Nātans Žuniors (viņam jau 8. vārti 25 spēlēs un dalīta 6. vieta visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā), tomēr "Neftekhimik" pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu. Kamešs ar aktīvām darbībām teksta tiešraidē nav atzīmēts.

Ivana Lukjanova "Rotor" izbraukumā ar 0:1 piekāpās Maskavas "Torpedo", un mūsu pussargs nospēlēja pilnu maču, 65. minūtē atzīmējoties ar pārkāpumu savā soda laukumā un dzelteno kartīti - "Rotor" pendeli nerealizēja, taču tai pašā epizodē guva spēles vienīgos vārtus ar atkārtotu sitienu.

Aleksandra Koliņko un Artūra Zjuzina "Baltika" viesos ar 0:2 zaudēja Sanktpēterburgas "Dinamo". Koliņko šoreiz palika rezervē, bet Zjuzins, kurš guva vārtus pagājušajā kārtā pret "Mordovia" (2:0), šoreiz palika sausā un tika nomainīts 89. minūtē. Atšķirībā no citiem mūsu leģionāriem Krievijā, Zjuzins vairākkārt atzīmēts ar aktīvām darbībām, centrējumiem, piespēlēm, izpildītām standartsituācijām.

Artūra Karašauska vārds nebija atrodams ne "Rubin" galvenās, ne jauniešu (dublieru) komandas pieteikumā mačos ar Maskavas "Spartak". Tāpat joprojām spēlēm netiek pieteikts Aleksandrs Cauņa, kura CSKA turpina cīņu par titulu.

Pirmo reizi šogad pie spēlēšanas Azerbaidžānas čempionātā ticis Pāvels Doroševs, tiesa, ne bez apstākļu sakritību iejaukšanās. Čempiones "Neftchi" vārtos sākotnēji kā allaž stājās serbs Saša Stamenkovičs, taču guva galvas savainojumu un jau 15. minūtē pie 0:0 vārtos stājās Doroševs. Diemžēl 3. vietā esošā "Neftchi" šo spēli izgāza, zaudējot pastarītei "Sumqayıt" ar 1:3.

Pilnu spēli Azerbaidžānā nospēlējis Oskars Kļava, kura AZAL cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Khazar". Tā bija 8. un 7. pozīciju īpašnieču cīņa. Kļavam dzeltenā kartīte.

Noslēgumā vēl publicēsim Ģirta Karlsona sacīto pēc sestdien gūtajiem saviem pirmajiem vārtiem Baltkrievijas čempionātā "Neman" labā. Atklājis, ka Indonēzijā pirmie vārti krituši daudz ātrāk (jau pirmajā spēlē), Karlsons tika lūgts salīdzināt Baltkrievijas un Indonēzijas čempionātus. Ģirts sacīja: "Indonēzijas labākās komandas nav vājākas par Baltkrievijas labākajām komandām. Taču Indonēzijā ir arī acīmredzami vājas komandas. Tāpēc Baltkrievijas čempionātu uzskatu par spēcīgāku."