Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovska uzvaras vārti pārtrauc komandas zaudējumu sēriju

Rolands Eliņš

Gutkovska uzvaras vārti pārtrauc komandas zaudējumu sēriju
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Norbert Barczyk /Pressfocus

Vladislavs Gutkovskis izcēlies ar uzvaru nesošo vārtu guvumu Polijas Ekstraklases mačā, palīdzot savai Ņecečas „Termalica” ar 3:1 pieveikt Pāvela Šteinbora pārstāvēto „Arka”.

Vladislavs Gutkovskis pirms izlašu pārtraukuma pēdējā spēlē Polijas Ekstraklasē bija devies uz maiņu, bet šodien atkal bija Ņecečas „Termalica” sākumsastāvā. Viņa komanda mačā pret „Arka”, kuras rezervē bija Latvijas vārtsargs Pāvels Šteinbors, pašā sākumā nokļuva iedzinējos, „Arka” realizējot 11 metru soda sitiena iespēju.

Gutkovskim 11. minūtē bija iespēja panākt neizšķirtu, taču sitiens ar galvu no brīvas pozīcijas nebija precīzs. 23. minūtē „Termalice” gan panāca neizšķirtu un dažas minūtes vēlāk izcēlās arī Gutkovskis, panākot 2:1. Gutkovska ar galvu sistā bumba sākotnēji gan trāpīja pa vārtu stabu, taču vārtsargs to nespēja noķert un palaida garām savos vārtos.

Spēles turpinājumā kopš 38. minūtes mazākumā spēlējošā „Arka” vairs neatspēlējās, bet Gutkovskis tika nomainīts 76. minūtē. Pašās spēles beigās viņa partneris vēl nokārtoja 3:1. un „Termalica” pārtrauca savu trīs zaudējumu sēriju Polijas Ekstraklasē. Šajā kārtā „Termalica”, kas sezonas sākumā ne tuvu netika pieskaitīta pie favorītēm, nosargājusi savu trešo vietu kopvērtējumā ar 27 punktiem 16 spēlēs, par diviem punktiem apsteidzot čempioni Varšavas „Legia”.

Gutkovskis savukārt pēc uguņošanas sezonas sākumā šodien guvis pirmos vārtus kopš 16. septembra. Sezonā kopā Polijas čempionātā viņam nu seši vārti, kas ir dalīts piektais labākais rādītājs līgas snaiperu sarakstā.

Šveices otrajā līgā tikmēr pārliecinošu uzvaru izcīnīja Andra Vaņina pārstāvētā „Zurich”, viesos ar 4:0 sagraujot Ženēvas „Servette”. Vaņins, kā jau ierasts, bija komandas sākumsastāvā. Viņa komandai tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas un tās pārsvars pār tuvāko sekotāju saglabājas desmit punktu apmērā.

Trešo vietu ieņem Artūra Karašauska pārstāvētā „Wil”, kas šodien viesos spēlēja neizšķirti (0:0) pret savu tuvāko konkurenti „Le Mont”. Karašausks nāca uz maiņu 74. minūtē.

Turcijas otrās līgas mačā nevarēja piedalīties Igors Tarasovs, kuram sasniegts dzelteno kartiņu ierobežojums. Viņa pārstāvētā komanda „Giresunspor” nospēlēja 1:1 pret „Adana Demirspor”, iegūstot jau trešo neizšķirtu pēc kārtas. 18 komandu kopvērtējumā Tarasova komanda ieņem devīto vietu, taču tikai divus punktus atpaliek no pārspēļu par vietu Superlīgā zonas.