Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikauniekam piespēle divas minūtes pēc došanās laukumā, Šteinbors ielaiž pendeli, bet uzvar

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ikauniekam piespēle divas minūtes pēc došanās laukumā, Šteinbors ielaiž pendeli, bet uzvar
Pāvels Šteinbors. Foto: Foto Olimpik/Sipa USA/Scanpix

Sestdien Eiropas futbola laukumos spēles aizvadījušas vairākas Latvijas izlases futbolistu pārstāvētās komandas. Vislabāk klājās Dāvim Ikauniekam, kura komanda viesos uzvarēja ar 6:0, bet uzbrucējs asistēja piektajos vārtos.

Čehijas čempionātā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Jablonec", kas izbraukumā ar 6:0 sagrāva "Pribram". Laukuma saimnieki pēdējās divās spēlēs ielaiduši desmit vārtus, lai gan ieņem stabilu vietu kopvērtējuma vidusdaļā. Dāvis Ikaunieks laukumā devās, kad viņa komandai bija četru vārtu pārsvars, un divas minūtes vēlāk izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot gūt vārtus Mihalam Trāvnīkam, kurš līdz ar to nokārtoja hat-trick.

Polijas Ekstraklasē tikās divas latviešu pārstāvētās komandas, un Gdiņas "Arka" izbraukumā ar 2:1 pieveica Vroclavas "Slask". Mājinieku aizsargs Igors Tarasovs maču vēroja no rezervistu soliņa, bet Pāvels Šteinbors kaldināja "Arka" uzvaru ar diviem atvairītiem sitieniem. Vienīgo reizi viņš kapitulēja pirmā puslaika kompensācijas laikā, ielaižot 11 metru soda sitienu. Pendele tika piespriesta par spēli ar roku, un Šteinbors virzienu neuzminēja.

Pirmajā līgā "Podbeskidzie" savā laukumā ar 2:1 pieveica "Chojniczanka". Viesi 14 minūtes pirms beigām pietuvojās, bet izglābt punktus neizdevās. Valērijs Šabala laukumā pavadīja visu maču. Viņš joprojām ir čempionāta labākais snaiperis, bet šoreiz palika tukšā.

Šveicē "Zurich" mājās spēlēja neizšķirti 3:3 pret čempioni Bernes "Young Boys". Laukuma saimnieki visus vārtus ielaida otrajā puslaikā, izlaižot divu vārtu pārsvaru. Latvijas izlases kapteinis Andris Vaņins maču vēroja no malas.