Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: ZIWRAV

Vaņins - ''Sion'' sezonas glābējs

Latvijas izlases vārtusargs Andris Vaņins šobrīd aizvada vienu no pašām labākajām sezonām Šveicē, "Sion'' komandā, lai arī ir izlaidis veselas 13 spēles Šveices augstākajā līgā, viņš ir spējis sargāt vārtus neskartus 11 reizes, vēl 3 spēlēm nepabeigtām. Tā būtu lieliska statistika pat pilnai sezonai.
Lai arī Vaņins jau paspējis Šveicē pabeigt līgas sezonu ar 15 sausām spēlēm un pārspēt to vairs nevar, vēl nav gadījies pabeigt sezonu ar vairāk kā pusi spēļu sausas.
Es izdomāju paskatīties kā tieši Vaņinam ir gājis šajā sezonā statistiski, parēķināju un esmu ticis pie diezgan interesantiem rezultātiem.

''Sion'' kopā šajā sezonā ir ielaidusi 43 vārtus 33 spēlēs, kas ir dalīti 4 mazākais ielaistais skaits līgā. Vidēji ir ielaisti 1,3 vārti spēlē.
Kā jau minēts, Vaņins nav piedalījies 13 no šīm spēlēm.
Šajās 13 spēlēs ''Sion'' ir ielaidusi veselus 23 vārtus.
Tas nozīmē, ka tikuši ielaisti vidēji gandrīz 1,77 vārti. Ja šādi spēlētu visu sezonu, tad ''Sion'' būtu ielaidusi apmēram 58 vārtus, kas nozīmētu, ka tai būtu otra vissliktākā aizsardzība līgā, atpaliekot tikai pa vieniem ielaistiem vārtiem no ''St. Gallen'', kurai pieder pati sliktākā aizsardzība ar 59 ielaistiem vārtiem.

Tagad paskatīsimies kā tad ir veicies ''Sion'' komandai ar Vaņinu vārtos.
20 spēles, kurās ielaisti 20 vārti (jāpiemin, ka vienā spēlē Vaņins palaida garām 5 vārtus un paša vaina tur bija maza). Nav grūti aprēķināt, ka vidēji 1 ielaisti vārti katrā spēlē.
Ja Vaņins būtu spēlējis šādi pilnu sezonu, tad tagad ''Sion'' vienībai būtu ielaisti 33 vārti. Labākās aizsardzības īpašniece ''Basel'' ir ielaidusi 34 vārtus, kas nozīmē, ka ''Sion'' piederētu labākā aizsardzība līgā.

Esam izsprieduši, ka atšķirība starp ''Sion'' ar Vaņinu un bez Vaņina ir milzīga (potenciāli 26 vārti), bet tagad pārbaudīsim kā ir klājies ''Sion'' bez un ar Vaņinu punktu vākšanā.

13 spēlēs, kurās Vaņins nespēja piedalīties, ''Sion'' tikai 1 reizi spēja uzvarēt un 4 reizes guva neizšķirtu. Tas nozīmē, ka ieguva tikai 7 punktus (ap 0,54pt vienā spēlē).
Ja tik neveiksmīgi spēlētu arī pārējās spēlēs, tad ''Sion'' šajā brīdī būtu tikai 18 punktu, kas nozīmētu, ka ''Sion'' atrastos bezšaubāmi pēdējā un atpaliktu vismaz par 6 punktiem no priekšpēdējās vietas ''Aarau'', kas jau pati atrodas neapskaužamā pozīcijā.

Turpretim ar Vaņinu ''Sion'' ir salasījusi 34 punktus 20 spēlēs, tā jau ir augstākā klase (1,7pt spēlē). Tā spēlējot visu sezonu ''Sion'' tagad būtu 56 punkti, kas būtu sevišķi ērta trešā vieta līgā, proti, Eiropas Līgas vieta.

Arī punkti stipri atšķirās šajos laikos (veseli 38 potenciālie punkti).
Vēl kāda interesanta statistika - bez Vaņina, citi vārtsargi 13 spēlēs tikai reizi noturēja sausus vārtus (7,6% spēļu) un veselas 7 reizes ielaida vairāk par 1 vārtiem (53,8% spēļu), kamēr ar Vaņinu vārtos 20 spēļu laikā, kā jau minēju, ir noturētas veselas 11 spēles sausas (55% spēļu) un vairāk par 1 vārtiem ielaisti tikai 6 reizes (30% spēļu).

Ko ''Sion'' darītu bez Vaņina šajā sezonā? Vaņins noteikti ir Šveices līmeņa vārtusargs un būtu pelnījis uzspēlēt pat augstākā līmenī, bet nav vairs tie gadi, diemžēl.
Šī gan ir tikai statistika un statistika uz laukuma nespēlē, bet statistika tomēr var pastāstīt kaut ko un uzskatu, ka šie iegūtie skaitļi ir ļoti interesanti.


, 2015-05-20 15:46, pirms 9 gadiem
Tiešām interesants raksts! Autoram +++
, 2015-05-20 16:24, pirms 9 gadiem
Šādi ir jāveido visi raksti, nevis kā dažs labs tikai tukšus salmus kuļ! Gaidu vēl kādu šī autora darbu!
, 2015-05-20 18:45, pirms 9 gadiem
Neskatoties uz dažām kļudām tekstā. Labs darbs. Tā turpini!
, 2015-05-20 22:43, pirms 9 gadiem
šodien 4 sausā pēc kārtas
, 2015-05-20 23:46, pirms 9 gadiem
Apsveicami. Reti kāds ko šādu dara forumā.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.