Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Sion" prezidents pēc zaudējuma Bāzelei: "Nomainīt Uldriķi bija kļūda"

"Sion" prezidents pēc zaudējuma Bāzelei: "Nomainīt Uldriķi bija kļūda"
Roberts Uldriķis treniņā. Foto: FC "Sion"

Šveices futbola kluba "Sion" prezidents Kristians Konstantīns pēc komandas zaudējuma "Basel" ar 0:3 medijos izteicās, ka nomainīt spēles gaitā latviešu uzbrucēju Robertu Uldriķi bijusi kļūda un par notikušo prezidents runāšot ar komandas galveno treneri Muratu Jakinu.

Uldriķis gāja laukumā "Sion" pamatsastāvā, viņa komandai savā laukumā piedzīvojot zaudējumu pret "Basel" ar rezultātu 0:3. Latviešu futbolists tika nomainīts 68. minūtē. Tobrīd rezultāts bija 0:1, abus pārējos vārtus Sionai zaudējot mača izskaņā. Tas bija "Sion" pirmais zaudējums kopš marta sākuma - iepriekšējās piecās spēlēs tika izcīnītas trīs uzvaras un divreiz spēlēts neizšķirti.

"Uldriķa nomainīšana 68. minūtē bija kļūda. Šī maiņa pilnībā destabilizēja komandu. Pēc šīs maiņas vairs nebijām spēlē un zaudējām," kluba prezidents Konstantīns bija atklāts pēc spēles. "Otro puslaiku iesakām labi. Izveidojām iespējas, spēlējām labi. Runāšu ar treneri par šo lietu."

Kopumā šosezon talantīgā latviešu futbolista rēķinā Superlīgā aizvadītajās 18 spēlēs ir četri vārtu guvumi, tomēr stabilitātes spēles laika ziņā Uldriķim, kurš klubam pievienojās pagājušā gada vasarā, nav. "Sion" galvenais treneris Jakins amatā ir kopš pagājušā gada septembra, kad nomainīja Mauricio Jakobači.

Šveiciešu arhitekts Konstantīns, kurš pats savulaik bijis vārtsargs, iegādājās Sionas klubu 2003. gadā. Tobrīd klubs bija tuvu bankrotam un izkritis no Superlīgas. Konstantīna vadības laikā "Sion" atgriezās Šveices klubu elitē, visai regulāri piedalās Eiropas kausos un 2015./2016. gada sezonā ar Andri Vaņinu vārtos pat tika līdz dalībai UEFA Eiropas kausa grupu turnīrā, vēlāk iekļūstot arī izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Tiesa, Konstantīns arī nereti izcēlies ar diskutabliem gājieniem un ilgi nav uzticējies vienam trenerim.

Nākamo spēli "Sion" aizvadīs nākamajā svētdienā, izbraukumā tiekoties ar pašreizējo Vaņina komandu "Zurich". Tabulā "Sion" ar 37 punktiem 30 mačos ir piektajā vietā, "Zurich" ir par trim punktiem mazāk un septītā pozīcija desmit komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://www.lematin.ch/


, 2019-04-20 10:52, pirms 5 gadiem
Tas ir labi, ka prezidents aizstāv Uldriķi, bet tas nav labi, ka prezidents jaucas trenera darbā.
Slēpts komentārs: Chelubejs
, 2019-04-20 14:45, pirms 5 gadiem
Chelubejs rakstīja: Murats Jakins.. pēc vārda jau izskatās pēc nepilnvērtīgā
Neko sev
Iesit google paskaties kā spēlētāja karjerā veicās Jakinam
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.