Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Uldriķa klubs krīzē atlaiž virkni līderu – arī bijušos "Arsenal" pārstāvjus Songu un Džurū

Uldriķa klubs krīzē atlaiž virkni līderu – arī bijušos "Arsenal" pārstāvjus Songu un Džurū
Sedū Dumbijā. Foto: imago images/Frederic Dubuis/Scanpix

Šveices Superlīgas futbola klubs "Sion" nolēmis atlaist virkni spēlētāju, kuri nepiekrita dīkstāves laikā saņemt mazāku atalgojumu, vēstī Blick. Kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, starp atbrīvotajiem nav Latvijas izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa.

Starp atlaistajiem spēlētājiem esot tikai Blick pieminētais devītnieks, kas vai nu nepiekrita kluba piedāvājumam samazināt algu, vai arī nepaguva atbildēt līdz kluba noteiktajam termiņam, jo vēlējās konsultēties ar juristiem. Koronavīrusa dēļ Šveices Superlīgai tiekot apturētai, "Sion" saviem spēlētājiem izteica piedāvājumu saņemt par 20% mazāku algu, kas gan nevar pārsniegt Šveices likumdošanā noteikto pagaidu bezdarba apdrošināšanas lielumu 12350 Šveices franku apmērā jeb nedaudz vairāk par 11,5 tūkstošiem eiro.

Starp deviņiem atlaistajiem spēlētājiem ir arī trīs rezultatīvākie futbolisti Pajtims Kasami, Ermirs Lenjani un Sedū Dumbijā, kuri kopā guvuši 18 no 28 komandas vārtiem. Tāpat atlaisti arī bijušie Londonas "Arsenal" futbolisti Aleksandrs Songs, kurš spēlējis arī "Barcelona", un Johans Džurū, kurš "Sion" pievienojās tikai janvārī. Darbu zaudējuši arī Gzavjē Kuasī, Mikaels Fakineti, Kristians Zoks un Biramā Ndojs. Blick raksta, ka līgumi lauzti bez nekāda brīdinājuma. Septiņiem spēlētājiem līgums vasarā būtu beidzies tik un tā, bet Fakineti un Kuasī bija vienošanās līdz 2021. un 2022. gadam.

"Sion" par devītnieka atlaišanu pagaidām nav paziņojis, taču vienlaikus visi šie spēlētāji jau ir izdzēsti no komandas sastāva kluba mājaslapā. Pieci no viņiem izgāja pamatsastāvā iepriekšējā oficiālajā spēlē 23. februārī. "Sion" ar 23 punktiem 23 spēlēs 10 komandu konkurencē ieņem astoto vietu, par četriem punktiem apsteidzot Mārča Oša pārstāvēto Neišateles "Xamax" un arī "Thun". 21 gadu vecais Uldriķis šosezon sācis sešas no četrpadsmit spēlēm un ir guvis divus vārtus, ar vēl trim spēlētājiem tagad dalot komandas rezultatīvākā spēlētāja godu.

Izmantotie resursi:
https://www.blick.ch/sport/fussball...


Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.