Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis trāpa pa pārliktni, Lukjanovs atrādās Polijā

Agris Suveizda

Verpakovskis trāpa pa pārliktni, Lukjanovs atrādās Polijā
Māris Verpakovskis cīņā par bumbu
Foto: athleticradio.gr

Šodien pirmo spēli kopš atgriešanās Hēraklejas "Ergotelis" aizvadījis Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis, kurš devās pamatsastāvā pret "Doxa Dramas". Lai arī Krētas klubam 1.puslaikā piederēja liels pārsvars, Verpakovskis Grieķijas pēc spēka otrajā līgā debitēja ar zaudējumu (0:1). Tikmēr Ivans Lukjanovs devies uz pārbaudi Varšavas "Polonia".

Māris Verpakovskis aizvadījis pirmo spēli Grieķijas otrajā spēcīgākajā līgā. Viņa pārstāvētais Hēraklejas "Ergotelis" viesojās pie turnīra tabulas otrajā desmitā esošās "Doxa Dramas". Līgas līderei Ergotelis" pirmajā puslaikā bija ļoti daudz vārtu gūšanas momentu. Viens no labākajiem bija tieši Verpakovskim - "Ergotelis" 33.minūtē izveidoja pretuzbrukumu, un Māris pēc argentīnieša Djego Romano piespēles norībināja vārtu pārliktni. Pēc astoņām minūtēm bumba atkal trāpīja pa "Doxa Dramas" pārliktni - Romano izpildīja stūra sitienu, un ar galvu sita serbu aizsargs Branislavs Jovanovičs.

Pēc dominances pirmajā puslaikā, "Ergotelis" sniegums pēc pārtraukuma bija krietni sliktāks. Viesiem gan bija vairākas iespējas (tostarp Verpakovskim), tomēr spēles 86.minūtē mājinieki izrāva uzvaru - "Ergotelis" ielaida pirmos vārtos vairāk nekā 500 minūšu laikā. Hēraklejas klubs bez uzvaras palika jau otro maču pēc kārtas (pirms tam bezvārtu neizšķirts), bet "Doxa Dramas" bez zaudējumiem cīnās jau desmit spēles pēc kārtas - sešas uzvaras un četri neizšķirti. "Ergotelis" ar 41 punktu 21 mačā saglabā līderpozīciju un pirmdien uzņems tuvāko sekotāju - Psahnas "Iraklis", kas tikpat spēlēs izcīnījis 39 punktus.

Māris Verpakovskis pēc pusotras sezonas prombūtnes atgriezās "Ergotelis" un izgāja pamatsastāvā. 33 gadus vecais Latvijas izlases uzbrucējs, kurš pirmajā puslaikā bija viens no aktīvākajiem, 25.minūtē nopelnīja brīdinājumu, kā arī neizmantoja vairākas labas iespējas - vienreiz bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē Verpakovski nomainīja 19 gadus vecais grieķu uzbrucējs Sokratis Evangelou. Verpakovskis savulaik "Ergotelis" sastāvā Grieķijas Superlīgā aizvadīja 46 spēles, kuru lakā guva septiņus vārtus.

Jaunu klubu turpina meklēt Latvijas izlases pussargs Ivans Lukjanovs, kurš nule devies atrādāties Varšavas "Polonia". Varšavas komanda Polijas Ekstraklasē pēc pirmā apļa atrodas augstajā trešajā vietā. "Polonia" ir 28 punkti 15 mačos, bet līdere ar 33 punktiem ir "Legia". Lukjanovs savas karjeras laikā Polijā pavadījis divarpus sezonas. Gdaņskas "Lechia" rindās Ivans 77 Ekstraklases spēlēs guva piecus vārtus. Iepriekšējo sezonu Lukjanovs pavadīja Zaporožjes "Metalurh", taču nespēja iekļūt sastāvā - tikai četri mači Ukrainas Premjerlīgā. 26 gadus vecais futbolists pārstāvējis arī Rīgas klubus "Skonto" un "Olimps", kā arī spēlējis Lietuvas "Šiaulia" un "Sūduva".

Izmantotie resursi:
CreteSports.gr - Το απόλυτο αθλητικό portal της...
Flashnews.gr - Οι ειδήσεις στην Κρήτη την ώρα...
ksppolonia.pl

  +2 [+] [-]

, 2013-02-20 18:41, pirms 11 gadiem
atzīmējies ar aktivitāti, tas ir uz labu! Veiksmi turpmāk!

  -2 [+] [-]

, 2013-02-20 18:49, pirms 11 gadiem
Verpi beidz ņemties ar klubiem labāk pievērsies izlasei!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-20 19:00, pirms 11 gadiem
ronaldo12 rakstīja: Verpi beidz ņemties ar klubiem labāk pievērsies izlasei!
Zem Starkova tupeles, ne?
Slēpts komentārs: furios
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-20 19:58, pirms 11 gadiem
Kāpēc aizbraucis uz Grieķiju ar visu pārliktni,labāk būtu atstājis mājās.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-20 20:00, pirms 11 gadiem
furios rakstīja: Sākumā likās talantīgs futbolists ar spožu nākotni,bet sanāk ka slotas kāts vnk izšāva...tas par iekļūšanu eiropas čempī,bet nu tālāk jau viss nostājās savās vietās...ergotelis un 46 spēlēs 7 bankas runā par uzbrucēju kā tādu...pareizāk sakot būtu laiks mest mieru,futbolists no tevis nesanāks māri...labāk būtu mēģinājis karjeru virzīt citā gultnē,kamēr vēl kādam esi vajadzīgs...
Cik gudram vai tieši debīlam jābūt, lai par 33 gadus vecu spēlētāju teiktu, ka "futbolists nesanāks"??

  -1 [+] [-]

, 2013-02-20 20:01, pirms 11 gadiem
'Domāju, ka Māris vēl atzīmēsies pietiekami daudzas reizes Ergotelis rindās. Šoreiz nepaveicās, bet gūtie vārti neizpaliks, ja treneris uzticēsies un ļaus spēlēt. Viss jau atkarīgs arī no tā, vai viņu izmantos kā smailes uzbrucēju vai malējo pussargu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-20 20:56, pirms 11 gadiem
furios rakstīja: Sākumā likās talantīgs futbolists ar spožu nākotni,bet sanāk ka slotas kāts vnk izšāva...tas par iekļūšanu eiropas čempī,bet nu tālāk jau viss nostājās savās vietās...ergotelis un 46 spēlēs 7 bankas runā par uzbrucēju kā tādu...pareizāk sakot būtu laiks mest mieru,futbolists no tevis nesanāks māri...labāk būtu mēģinājis karjeru virzīt citā gultnē,kamēr vēl kādam esi vajadzīgs...
un arī pēc eiro 2004 verpis bija lielisks... Vārti Madrides real un neskaitāmi Dinamo rindās... nekas nav mūžīgs

     [+] [-]

, 2013-02-20 23:06, pirms 11 gadiem
Būtu feini, ja Lukjanovs tiktu atpakaļ Polijas Ekstraklasē. Turēsim īkšķus, lai gan nevar zināt, kādā formā pēc tik ilgas soliņa deldēšanas Ukrainā viņš tagad ir.