Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kamešs gūst uzvaras vārtus pret "Zenit-2", Vaņinam atkal sausā spēle

Rolands Eliņš

Kamešs gūst uzvaras vārtus pret "Zenit-2", Vaņinam atkal sausā spēle
Vladimirs Kamešs
Foto: FC Yenisey

Ar panākumiem Krievijā un Šveicē spēles aizvadījuši attiecīgi Vladimirs Kamešs un Andris Vaņins. Kamešs guva sezonas trešos vārtus, turklāt šoreiz uzvaru nesošos, bet Vaņins Šveices augstākajā līgā aizvadīja trešo sauso spēli pēc kārtas.

Krievijas pirmās līgas spēlē „Yenisey” sastāvā ar uzvaras vārtiem mačā pret Sanktpēterburgas „Zenit” otro komandu izcēlies Vladimirs Kamešs. Viņš vārtus guvis jau otrajā spēlē pēc kārtas, bet kopumā sezonas pirmajās astoņās spēlēs precīzi sitis trīsreiz. Tas ir otrs labākais rādītājs komandā. Ar Kameša palīdzību „Yenisey” jauno sezonu iesākusi spēcīgi un pagaidām ar 21 punktu ir otrajā vietā kopvērtējumā, tikai aiz „Krylya Sovetov”.

„Yenisey” ceturto uzvaru pēc kārtas guva savā laukumā. Tā izvirzījās vadībā pirmā, vārtus gūstot komandas uzbrukuma līderim Andrejam Kozlovam, bet līdz puslaika izskaņai Krievijas granda „Zenit” otrā komanda panāca izlīdzinājumu. Rezultāts palika neizšķirts līdz 77. minūtei, kad ātrajā uzbrukumā Kamešs palika brīvs pie tālā vārtu staba un saņēma piespēli situācijā, kurā netrāpīt vairs nedrīkst. Kamešs arī nekļūdījās un nokārtoja uzvaru 2:1, lai gan videoatkārtojumā redzams, ka viņš bijis aizmugures situācijā. „Zenit-2” spēlētāji protestēja, bet tiesnesis vārtus ieskaitīja.

Citā Krievijas pirmās līgas mačā Ivans Lukjanovs šodien palika „Fakel” rezervē, viņa komandai viesos ar 1:0 pieveica „Baltika”. Lukjanova komanda līdz ar to pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Šveices Superlīgā Andris Vaņins aizvadīja sauso spēli „Zurich” sastāvā, spēlējot 0:0 pret „Young Boys”. Vaņins izcēlās ar lielisku bumbas atvairījumu otrā puslaika sākumā. Viņš aizvadījis trešo sauso spēli pēc kārtas un ceturto sezonas pirmajās piecās spēlēs. Cīrihes komanda joprojām saglabā līderpozīcijas, par punktu apsteidzot „Young Boys”, tiesa, „Basel” ir iespēja šajā kārtā ar uzvaru pakāpties uz pirmo vietu.

Polijas čempionātā Pāvels Šteinbors kopā ar „Arka” cieta sakāvi pret „Pogon” ar 0:3. Šteinbors devās sākumsastāvā un pirmoreiz tika pārspēts 43. minūtē, kad pretinieki realizēja 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par Šteinbora pārkāpumu. Arī otro vārtu zaudējumā daudz lielāka vaina jāuzņemas „Arka” laukuma spēlētājam, kurš netīšām sita bumbu savos vārtos, bet trešos vārtus „Pogon” atkal guva ar pendeles palīdzību.

Bet Igors Tarasovs palīdzēja "Slask" spēlē pret savu bijušo komandu "Jagiellonia". Tarasovs devās sākumsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes, spēlei beidzot neizšķirti 1:1.