Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: reikons

Pavlovs spēlēs Nikosijas "Olympiakos"

Pavlovs spēlēs Nikosijas "Olympiakos"
Andrejs Pavlovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Bijušais Latvijas izlases vārtu vīrs Andrejs Pavlovs, kuram šogad apritēja 32 gadi, nomainījis klubu Kiprā, pievienojoties Nikosijas "Olympiakos".

Pērno sezonu Pavlovs aizvadīja Kipras augstākās līgas klubā Pafosas "AEP", spēlējot kā pamatvārtsargs, no pamatsastāva izkonkurējot Igaunijas izlases vārtsargu Artūru Kotenko. Pavlovs 4 no 22 spēlēm aizvadīja sausā, sezonas laikā atzīmējoties ar 4 dzeltenajām kartītēm un 31 ielaistu golu. Lai arī pašam Andrejam sezona bija laba, klubs tā arī nespēja saglabāt vietu augstākajā līgā un izkrita uz Kipras 2. līgu.

Kā kļuvis zināms, Pavlovam 2. līgā tomēr nebūs jāspēlē, jo viņa sniegumu pērnajā sezonā atzinīgi novērtējuši Nikosijas "Olympiakos" treneri, parakstot ar viņu līgumu. Līguma termiņš gan nav zināms. Nikosijas klubs pērnajā sezonā Kipras augstākajā līgā finišēja 7. pozīcijā. Paredzams, ka mūsu augumā raženajam vārtsargam (1.97 m) par vietu pamatsastāvā būs jācīnās ar vēl 3 vārtsargiem - 30 gadus veco albāņu vārtsargu Isli Hidi, 26 gadus veco lietuvieti Ernestu Šetku, kā arī tikai 16 gadus vecu kipriešu vārtsargu Konstantīnu Panaī. Pavlovs klubam pievienojies bez pārejas maksas, kā brīvais aģents, taču, kā vesta portāls transfermarkt.co.uk. mūsu spēlētāja cena šobrīd svārstās ap 300 tūkstošiem eiro.

Rīgā dzimušais vārtsargs savas karjeras laikā pārstāvējis tādus klubus kā FK Policija, FK Rīga, Skonto un Ventspils Latvijas Virslīgā, pēcāk spēlējot arī Baltkrievijas Premjerlīgā Soļigorskas "Shakhtyor" rindās. 2009. gadā Pavlovs atgriezās FK Ventspils sastāvā un palīdzēja klubam kvalificēties UEFA Eiropas Līgas grupu turnīram. Pēc treneru maiņas viņam gan radās konflikts ar itāli Nunsio Dzavatjēri un Pavlovs komandu pameta, pievienojoties Kipras 2. līgas komandai Akritas Chloraka. Pēcāk viņš nonāca jau pieminētajā AEP Paphos, no kuras tagad pārcēlies uz Nikosiju.

Vērts piebilst, ka Latvijas izlasē Pavlovs laika posmā no 2002. līdz 2004. gadam aizvadījis 2 mačus, esot pieteikts kā 3. vārtsargs arī uz Eiropas Čempionātu Portugālē 2004. gadā uzreiz aiz Aleksandra Koliņko un Andreja Piedela.

Bijušā kluba AEP Paphos rindās spēlē vēl viens latviešu vārtsargs Vitālijs Artjomenko, kurš pērnajā sezonā ieņēma stabilu rezervista lomu.

Vēl var pieminēt, ka no cita Kipras augstākās līgas kluba Limasolas "AEL" ticis atlaists vēl viens latviešu vārtu vīrs, Latvijas U-21 izlases pamatvārtsargs Artūrs Vaičulis.

Avots: transfermarkt.co.uk


, 2011-06-19 19:10, pirms 13 gadiem
Savācies, autor. Sazonovs šosezon spēlē Latvijas 1 līgā Spartaks sastāvā.
, 2011-06-19 19:12, pirms 13 gadiem
_stormy_ rakstīja: Savācies, autor. Sazonovs šosezon spēlē Latvijas 1 līgā Spartaks sastāvā.
To nezināju. Paldies.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.