Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Savčenkovs iesit pirmo reizi, Gongadze - kārtējo

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Savčenkovs iesit pirmo reizi, Gongadze - kārtējo
Igors Savčenkovs (otrā rinda, trešais no kreisās puses)
Foto: fctorpedo.ge

Gruzijas futbola čempionātā pirmos vārtus iesitis Latvijas aizsargs Igors Savčenkovs, palīdzot Kutaisi "Torpedo" tikt pie panākuma pret vienu no čempionāta līderēm. Vienus vārtus guva arī Latvijā labi pazīstamais Mamuka Gongadze.

Igors Savčenkovs iepriekšējo sezonu pavadīja Daugavpils "Daugavā", bet starpsezonā trenējās ar Rīgas "Skonto". Latvijas vicečempionu rindās viņš gan nepalika un pārcēlās uz Gruziju pie Revaza Dzodzuašvili trenētā Kutaisi "Torpedo". Komanda sezonas otro pusi iesākusi ar divām uzvarām četrās spēlēs un visās sākumsastāvā devies arī mūsu aizsargs.

Pēdējā spēlē tieši Savčenkova gūtie vārti nodrošināja panākumu pār turnīra tabulā trešajā vietā esošo "Chikhura" - 2:1. Interesanti, ka pirmos "Torpedo" vārtus guva Latvijā labi zināmais Mamuka Gongadze. Gongadze Gruzijā vārtu gūšanas ožu nav zaudējis, izceļoties trīs no četrām aizvadītajām spēlēm. Vienīgo reizi viņš vārtus neguva derbijā pret Tbilisi "Dinamo", kas tika pārtraukts skatītāju nekārtību dēļ.

"Torpedo" pēc aizvadītām 22 kārtām turnīra tabulā ieņem devīto vietu 12 klubu konkurencē. Atpalicība no ceturtajā vietā esošās "Sioni" gan ir tikai četri punkti.

Puslaiku Ķišiņevas "Dacia" rindās pārbaudes spēlē pret Moldovas otrās līgas klubu aizvadījis Andrejs Kovaļovs, bet komanda izcīnīja uzvaru ar 7:1.

Izmantotie resursi:
ს.კ. ტორპედო ქუთაისი
FCDACIA.MD

     [+] [-]

, 2014-03-19 17:49, pirms 10 gadiem
Gongadzem tad saprotami - šāda rezultativitāte pašmāju čempionātā var atnest ilgi kāroto debiju Gruzijas izlasē. Pērnais gads sākās ar dīkstāvi Ilūkstē un arī DD Mamuka nespēja pa īstam atvērties. Tagad, šķiet, ir atpakaļ 2012. gada formā.

Savčenkovs, kā jau dzirdējām, bija teicis, ka šobrīd viņa vecumā nauda svarīgāka par vietu, kur spēlē. No vienas puses, protams, saprotami, bet būtu tomēr gribējies, lai viņš cementē Skonto aizsardzību (protams, ja tas spēlētu Virslīgā). Apsveicu ar gūtajiem vārtiem un veiksmi turpmāk, bet nu izlases kontekstā droši vien svītra pāri, spēlējot Gruzijā.