Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vaņins zaudē "Basel", Rakelam 45 minūtes Varšavā pret "Legia"

Vaņins zaudē "Basel", Rakelam 45 minūtes Varšavā pret "Legia"
Andris Vaņins
Foto: AFP/Scanpix

Jau piekto spēli pēc kārtas bez uzvaras palika Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion", kas savā laukumā ar rezultātu 0:2 atzina Šveices spēcīgākā kluba "Basel" pārākumu.

"Basel" vadībā izvirzījās jau piektajā minūtē, kad Austrijas izlases uzbrucējs Marko Janko precīzi sita apakšējā stūrī (1:0). Pēdējo sešu sezonu čempione neizmantoja virkni izcilu izdevību dubultot pārsvaru – sitiens pa pārliktni, Islandes izlases pussargs Birkirs Bjardnasons no dažiem metriem pārsita pāri -, bet pamatlaika priekšpēdējā minūtē Janko tomēr pielika punktu spēlei (2:0).

Andris Vaņins, kā ierasts, devās komandas pamatsastāvā. "Sion" Šveices Superlīgā pēdējās četrās spēlēs ieguvusi tikai punktu, bet, ieskaitot Eirokausus, nav uzvarējusi piecos mačos pēc kārtas. Superlīgā "Sion" ar 15 punktiem 12 cīņās ieņem piekto pozīciju un no labāko trijnieka atpaliek par septiņiem punktiem. Ceturtdien "Sion" gaida svarīga cīņa Eiropas līgā, izbraukumā tiekoties ar Francijas klubu "Bordeaux".

Polijā trīs uzvaru sēriju pārtrauca Denisa Rakela pārstāvētā "Cracovia", kas viesos ar 1:3 zaudēja Ekstraklases bagātākajam klubam Varšavas "Legia", pie kā stūres šovakar debitēja Staņislavs Čerčesovs. Rakels devās komandas pamatsastāvā un 4. minūtē, būdams aizmugures stāvoklī, nocēla piespēli, kas bija adresēta 18 gadus vecajam uzbrucējam Bartošam Kapustkam un kurš būtu nokļuvis aci pret aci ar vārtsargu.

Jau nākamajā minūtē Nemaņa Nikoličs panāca 1:0 "Legia" labā, bet otrajā puslaikā serbu izcelsmes Ungārijas izlases uzbrucējs guva vēl divus vārtus un tobrīd panāca jau 3:0. Rakels pēc pirmā puslaika tika nomainīts. "Cracovia" ar 18 punktiem 12 mačos Ekstraklasē ieņem ceturto vietu, palaižot priekšā tieši Varšavas klubu un par 10 punktiem atpaliekot no līderes Gļivices "Piast".

Ukrainas čempionātā Užhorodas "Hoverla" bez savainotā Vitālija Jagodinska ar 1:2 izbraukumā zaudēja "Zorya" un piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas. "Hoverla" ar deviņiem punktiem 10 spēlēs atrodas 11. vietā. Savukārt Kiprā "Paphos" ar latviešu vārtsargu Jāni Krūmiņu rezervē ar 3:0 mājās pieveica "Ethnikos" un ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs ieņem septīto vietu.

Izmantotie resursi:
FC Sion - FC Basel, 12. Spieltag Saison...
Legia Warszawa - Cracovia (18 października...


, 2015-10-18 23:50, pirms 9 gadiem
Par kādu čempionātu bez mums -- izcila intriga kārtu pirms beigām Somijas čempionātā, par čempioniem vēl var kļūt trīs komandas, jo līderi, Seinejoki, no vairāku iepriekšējo gadu čempiones HJK šķir vien divi punkti, bet pa vidu vēl iespraucies RoPS no Rovaniemi (Ziemassvētku vecīša pilsētā Rovaniemi spēlē arī pērn Virslīgā pavisam nedaudz redzētais Jagubi).
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.