Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Eduards Višņakovs pārbaudās Krievijas Premjerlīgas klubā no Habarovskas

Agris Suveizda

Eduards Višņakovs pārbaudās Krievijas Premjerlīgas klubā no Habarovskas
Eduards Višņakovs pret Deliju Blindu
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/f64

Krievijas Premjerlīgas debitante Habarovskas SKA savā mājaslapā paziņoja, ka komandā uz pārbaudes laiku ieradies bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Eduards Višņakovs.

Ārzemēs Eduards Višņakovs spēlējis tādās vienībās kā Karagandas "Shakhter", Lodzas "Widzew" un Hožuvas "Ruch", bet 2015. gada vasarā viņš pārgāja uz Beļģijas "Westerlo", parakstot līgumu uz divām sezonām. Polijas klubs ziņoja, ka pārejas maksa bija divi miljoni zlotu jeb gandrīz pusmiljons eiro.

Beļģijā karjera Višņakovam gan neizdevās. Pirmajā sezonā viņš Beļģijas čempionātā aizvadīja 16 spēles, tikai sešreiz devās sākumsastāvā un guva divus vārtus. Šo sezonu Višņakovs pavadīja Polijā, īrē atgriežoties "Ruch". Augumā raženais un ātrais uzbrucējs atkal spēlēja maz – 15 mači, seši sākumsastāvā un tikai vieni gūti vārti (pēdējā kārtā kompensācijas laika 12. minūtē uzsākot pakaļdzīšanos pret Lenčnas "Gornik" (2:2)) -, bet "Ruch" Ekstraklasē palika pēdējā vietā.

Tagad 27 gadus vecais uzbrucējs ir brīvais aģents un meklē jaunu klubu. Latvijas izlasē Višņakovs piedalījies 14 spēlēs, taču kopš 2015. gada novembra vairs nav saukts uz valstsvienību. Habarovskas SKA Krievijas Nacionālajā jeb pēc spēka otrajā līgā ar 59 punktiem 38 spēlēs izcīnīja ceturto vietu un pārspēlēs tikās ar Premjerlīgas 13. vietas ieguvēju Orenburgas "Gazovik" (0:0, 0:0, 5:3 pendelēs).

Pēc aizvadītās sezonas SKA rindas jau pametuši 12 futbolisti – seši aizsargi, lietuvieti Tomu Mikucki ieskaitot, pieci pussargi un viens uzbrucējs -, bet par pirmo jaunpienācēju kļuva 23 gadus vecais Maskavas "Spartak" otrās komandas pussargs Konstantīns Savičevs. SKA pirmo nometni aizvada Piemaskavā, pirmajā pārbaudes spēlē cīnoties neizšķirti ar Kazahstānas "Aktobe" (1:1). 22. jūnijā gaidāma spēle pret "Ufa", bet nometne tiks noslēgta 26. jūnijā pret pēc spēka trešās līgas komandu "Dolgoprudny". Debija Premjerlīgā paredzēta ap 16. jūliju, kad Habarovskā viesosies bagātais Sanktpēterburgas "Zenit".

Hožuvas fani atvadās no Ekstraklases

Višņakovs Beļģijā neticami neiesit tukšos vārtos

Izmantotie resursi:
В расположение «СКА-Хабаровск» прибыл форвард...
Клуб простился с большой группой игроков

  +1 [+] [-]

, 2017-06-18 13:15, pirms 7 gadiem
Šaubos, ka tiks...

  -1 [+] [-]

, 2017-06-18 17:01, pirms 7 gadiem
Nu velk uz to miskasti, velk.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-18 18:34, pirms 7 gadiem
Nu pēc tā neiesistā gola Beļģijā arī sākās viņa lejupeja