Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabalas "Podbeskidzie" mazākumā izlaiž uzvaru sešu vārtu mačā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šabalas "Podbeskidzie" mazākumā izlaiž uzvaru sešu vārtu mačā
Valērijs Šabala. Foto: tspodbeskidzie.pl

Polijas 1. līgā otro spēli pēc kārtas nav izdevies uzvarēt Latvijas izlases uzbrucēja Valērija Šabalas pārstāvētajai Belsko Bjalas "Podbeskidzie", kas savā laukumā, lielāko daļu cīņās pavadot mazākumā, mača galotnē izlaida pārsvaru, nospēlējot 3:3 ar Suvalku "Wigry".

Šabala gāja "Podbeskidzie" sākumsastāvā, laukumā esot līdz pat 84. minūtei, kad futbolists tika nomainīts. Šosezon Šabala 28 Polijas 1. līgas spēlēs izcēlies ar 11 vārtu guvumiem un piecām dzeltenajām kartītēm, joprojām ieņemot pirmo vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā.

"Podbeskidzie" šovakar vadībā izvirzījās jau sestajā minūtē, rezultatīvam esot Mihalam Ržukovskim. Tiesa pēc 30 minūtēm "Wigry" panāca līdzsvaru (1:1). Pamatīgu triecienu mājinieki saņēma 38. minūtē, kad pirmo vārtu guvējs nopelnīja sarkano kartīti un 11 metru soda sitienu uz "Podbeskidzie" vārtiem, ko veiksmīgi realizēja spānis Žoels Huertass - 2:1 "Wigry" labā. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat puslaika beigām.

Tomēr pēc pārtraukuma mājinieki spēja atgūties, Adrianam Rakovskim un Bartošam Janoham līdz 59. minūtei no nelabvēlīgā 1:2 panākot 3:2 "Podbeskidzie" labā. Belsko Bjalas vienība bija tuvu, lai noturētu trīs punktus, taču pamatlaika pēdējās sekundēs "Wigry" tomēr izrāva neizšķirtu - 3:3.

Līdz ar to piecas spēles līdz čempionāta noslēgumam "Podbeskidzie" ar 42 punktiem ir piektajā vietā, uz iekļūšanu Polijas Ekstraklasē vairs reāli nepretendējot.