Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Rudņevs, Gorkšs, Cauņa - kādas atsauksmes pēc svētdienas?

Rudņevs, Gorkšs, Cauņa - kādas atsauksmes pēc svētdienas?
Aleksandrs Cauņa (priekšplānā) un lietuvietis Deivids Šembers
Foto: championat.ru

Svētdien spēles nacionālajos čempionātos aizvadīja lielākās mūsu futbola zvaigznes ar Artjomu Rudņevu, Kasparu Gorkšu un Aleksandru Cauņu priekšgalā. Kādas atsauksmes par viņiem un viņu klubiem ārzemju medijos? Par to šai materiālā.

Cauņa un CSKA

Maskavas CSKA šai kārtā ar 2:0 pārspēja „Alanya”, gūstot jau savu piekto uzvaru pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 10:0. Aleksandrs Cauņa nospēlēja 80 minūtes. Pēcspēles preses konferencē CSKA treneris Sluckis atzina, ka kopumā komanda parādīja kvalitatīvu sniegumu un daudzo izlašnieku nogurums nebija tik liels pateicoties tam, ka spēle notika svētdien un bija vairāk laika nekā parasti (izlases spēlēja otrdien). Jautāts par savainotā uzbrucēja Dumbijā stāvokli, Sluckis atklāja, ka futbolistam veiktas pārbaudes Vācijā un drīzumā Šveices ārsti izteiks verdiktu. Savukārt par „Terek” vadību turnīrā Sluckis teica tādus vārdus: „„Terek” vienmēr ir draudīgi savā laukumā, taču pēdējā laikā šī komanda sākusi gūt uzvaras arī viesos, pie tam pret ļoti spēcīgiem pretiniekiem. Ja komanda ir 1. vietā, tātad tas ir pelnīti.”

Tikmēr Krievijā atrodas eksperti, kas pat pēc piecu uzvarēto spēļu sērijas CSKA kritizē. Futbola analītiķis Bubnovs sacījis: „Mans vērtējums par Slucki jau sen nemainās. Viņš nav CSKA līmeņa speciālists. Viņam ir savi griesti. Ja ne Giners [kluba prezidents], viņu komandā neviens neturētu. CSKA piecas uzvaras pēc kārtas? Bet par zaudējumu Eiropas līgā pret AIK aizmirsāt? Tur viss bija redzams! Komanda kā spēlēlēja pati par sevi, tā arī turpina. CSKA komanda nav atkarīga no trenera.” Līdzīgas domas paudis Lovčevs: „Aizsardzība ar Akinfejevu priekšgalā spēlē atbildīgi. Spēlētāju grupa, kas veidoja komandas kodolu līdz Slucka atnākšanai, joprojām veido šo pašu kodolu. Gribētos ko citu – lai progresē jaunatne. Bet tā nav. Dzagojevs šobrīd spēlē bāli, Mamajevs vienkārši slikti. Komandā nav progresa.” Mūsu Cauņa nekur īpaši netika pieminēts. Taču jāsaka, ka, spēlējot balsta pussarga pozīcijā viņš paveica lielu darbu – vienmēr bija atpakaļ „Alanya” ātrajos uzbrukumos, un tai pašā laikā bija pamanāms arī uzbrukumu veidošanā.

Gorkšs un „Reading”

Lai gan pretinieks bija ļoti nopietns ("Tottenham Hotspur"), šī bija ļoti slikta spēle „Reading” izpildījumā, kā rezultātā iznāca skumjš iznākums (1:3, vienīgie vārti pašās beigās pie 0:3). Grēkoja arī Kaspars Gorkšs. Tomēr goal.com vērtējumā mūsu aizsargs nebija starp švakākajiem savā komandā – slavenais portāls latviešu aizsargam iedeva trīs zvaigznes (piecu sistēmā), rakstot: „Izdarīja dažas neprecīzas tālās piespēles, toties izskatījās bīstams pie standartsituācijām uzbrukumā. Nobloķēja Lenona centrējumu, kas gandrīz beidzās ar golu savos vārtos, taču tādā veidā, iespējams, apstādināja „Spurs” vārtu guvumu. Daļēji vainīgs pie Defo otrajiem vārtiem.” Labāku atzīmi goal.com piešķīra vien diviem spēlētājiem (Maklīrijam un uz maiņu uznākušajam Robsonam-Kanu, kurš guva vātus), bet par spēles sliktāko futbolistu („flop of the match”) nosaukts malējais aizsargs Hārts, kurš pieļāva neskaitāmas kļūdas. „Spurs” rindās nevienam nav piešķirtas mazāk nekā trīs zvaigznes, bet par labāko, protams, nosaukts divu vārtu autors Defo (4.5 zvaigznes). „Sky Sports” 10 ballu sistēmā Gorkšu novērtējis ar piecinieku (zemākā atzīme komandā 4, augstākā 7), un ESPN arīdzan ar piecinieku (komandas atzīmes no 5 līdz 7).

Rudņevs un HSV

Artjoma Rudņeva statistikas rādītāji svētdienas mačā pret „Eintracht”: 66 spēlētas minūtes, 17 bumbas kontakti, 60% precīzu piespēļu (3/5), 40% uzvarētu divcīņu (6/15), noskrieti 8.7 kilometru, veikti 10 sprinta uzrāvieni, maksimālais ātrums 32.3 km/h (tikai divi partneri bija ātrāki un arī, piemēram, "Bayern" reti kurš veica ātrāku uzrāvienu). Ja pēc Bundeslīgas 2. kārtas spēles Brēmenē par Artjomu Rudņevu gan līdzjutēji, gan eksperti bija pozitīvās domās, tad pēc vakardienas mača daugavpilieša virzienā tiek raidītas arī kritikas bultas - par spīti rezultatīvajai piespēlei pirmā puslaika noslēgumā uzbrucējam tiek pārmests vājais uzbrukuma noslēgums puslaika vidū, kā arī ne visai veiksmīgie izrāvieni un pozīcijas izvēle laukumā. "Ja Rudņevs vēl trāpītu vārtos, no viņa kaut kas varētu sanākt. Iespējas viņam ir," savā blogā raksta "Hamburger Abendblatt" žurnālists Dīters Macs, kurš gan daugavpilieti pārlieku nekritizē. Fanu forumos par spīti kritikai pastāv viedoklis, ka otrs uzbrucējs Markuss Berjs ir vēl vājāks, un Rudņevam varētu būt labas izredzes iziet pamatsastāvā arī sestdien pret Vācijas čempioni Dortmundes "Borussia". Tikmēr divu spēļu diskvalifikācija piešķirta HSV čehu pussargam Jirāčekam, kurš pret "Eintracht" tika noraidīts.


, 2012-09-17 23:02, pirms 12 gadiem
Espn nav tas uz ko balstīties futbolā izņemot amīšu
, 2012-09-17 23:05, pirms 12 gadiem
tik ļoti vajag, lai Rudijs iešauj pirmo golu
, 2012-09-17 23:54, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: tik ļoti vajag, lai Rudijs iešauj pirmo golu
Kas par rudiju? Rudņev!
, 2012-09-18 01:56, pirms 12 gadiem
Nu ja par Cauņu, tad spēles komentētāji gan viņu pieminēja diezgan bieži un gandrīz vai tikai pozitīvā nozīmē vien...
, 2012-09-18 01:59, pirms 12 gadiem
Buus sonedeelj Rudnevam pirmie!
, 2012-09-18 04:35, pirms 12 gadiem
Vynilz rakstīja: Espn nav tas uz ko balstīties futbolā izņemot amīšu
Tu vispar zini kas ir ESPN?Gan jau Franks Leboufs zina kaut ko no futbola, ja reiz strada par expertu Espn futbola apskatos.
, 2012-09-18 12:13, pirms 12 gadiem
Pretorietis rakstīja: Tu vispar zini kas ir ESPN?Gan jau Franks Leboufs zina kaut ko no futbola, ja reiz strada par expertu Espn futbola apskatos.
A kpc nepiemini tādus uberexpertus kā Hislopu vai Ērlu
, 2012-09-18 14:41, pirms 12 gadiem
spēlēlēja - Spēlētāji kko lēja ?
Skatījos readinga un spūrsa spēli. Kaspars neizskatījās nemaz tik slikts.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.