Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinboram liels pagodinājums: vieta "Arka" 90 gadus ilgās vēstures simboliskajā izlasē

Rolands Eliņš

Šteinboram liels pagodinājums: vieta "Arka" 90 gadus ilgās vēstures simboliskajā izlasē
Pāvels Šteinbors. Foto: Karolina Misztal/Gdynia.pl

Polijas futbola klubs Gdiņas „Arka” šogad atzīmē savu 90. dzimšanas dienu, un par godu šim notikumam klubs aicināja līdzjutējus piedalīties simboliskās izlases izveidošanā no visu laiku labākajiem „Arka” spēlētājiem. Simboliskajā sastāvā iekļauts arī Latvijas futbola vārtsargs Pāvels Šteinbors.

Gdiņas „Arka” savā 90 gadus ilgajā vēsturē Polijas Ekstraklasē aizvadījusi 13 sezonas, divreiz izcīnījusi Polijas kausu un divreiz ieguvusi Polijas Superkausu. Trīs no četrām minētajām trofejām tika iegūtas ar Pāvelu Šteinboru vārtos, un Šteinbora nopelni klubā kopš pievienošanās tam 2016. gadā atzīmēti ar iegūtu vietu „Arka” simboliskajā izlasē.

Šteinbors „Arka” sastāvā spēlē arī šosezon un pavisam nesen aizvadīja simto maču šīs komandas rindās. Šteinbors palīdzēja „Arka” iegūt Polijas kausu 2017. gadā, kā arī aizveda to līdz kausa finālam nākamajā gadā, toreiz gan finālā nācās zaudēt. Ar Šteinboru „Arka” arī ieguvusi divus Polijas Superkausus.

Šteinbors ir viens no tikai trim leģionāriem „Arka” simboliskajā izlasē - vēl arī Gruzijas spēlētājs Luka Zarandija, kurš arī vēl turpina spēlēt „Arka” sastāvā, un brazīlietis Markuss da Silva.

„Arka” simboliskā izlase tika noteikta kluba līdzjutēju balsojumā, kurā piedalījās vairāk nekā 50 tūkstoši respondentu. Tiek norādīts, ka Šteinbors vārtsargu nominācijā bija ar pārliecinoši lielāko balsu skaitu.

„Tas man ir liels pagodinājums,” Polijas medijiem izteicās Šteinbors. „Tā ir lieta, kas paliks ar mani visu dzīvi, tā ir lieta, par ko uzzinās arī mani bērni. Lieliski, ka ir šāda izlase.”

33 gadus vecais Šteinbors šogad ir kļuvis par Latvijas izlases pamatvārtsargu un septembra sākumā viņam izlasē gaidāmas spēles pret Austriju un Ziemeļmaķedoniju.

Izmantotie resursi:
Arka Gdynia S.S.A. Oficjalny Serwis Internetowy...
https://www.youtube.com/watch?time_...

  +2 [+] [-]

, 2019-08-18 02:16, pirms 5 gadiem
Ievērības cienīgs fakts, apsveicu!