Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņinam divas kļūdas un dramatiska uzvara, Bulvīša komanda tiek uz "League One"

Rolands Eliņš

Vaņinam divas kļūdas un dramatiska uzvara, Bulvīša komanda tiek uz "League One"
Andris Vaņins
Foto: fcz.ch

Latvijas izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins Šveices pirmās līgas spēlē devās "Zurich" pamatsastāvā. Lai arī viņš ielaida divus vārtus, viņa komanda izcīnīja dramatisku uzvaru 3:2, iesitot pendeli kompensācijas laikā. Savukārt Naura Bulvīša pārstāvētā "Plymouth" garantēja vismaz trešo vietu Anglijas "League Two" un pacelšanos vienu līmeni augstāk nākamajā sezonā.

Pirmās līgas pārliecinošā līdere "Zurich" pret "Aarau" izvirzījās vadībā 2:0 jau pašā mača sākumā, ieliekot šķietami droši pamatus uzvarai pirmajās astoņās minūtēs. Divu vārtu pārsvaru Andra Vaņina komanda saglabāja līdz puslaika beigām, bet pēc pārtraukuma sekoja pāris nepatīkami mirkļi.

Vispirms 53. minūtē Vaņins nesapratās ar aizsargu, ko pretinieki ātri izmantoja, samazinot rezultāta starpību. Bet 76. minūtē tika panākts arī neizšķirts 2:2, un arī šoreiz Vaņins nospēlēja neveiksmīgi, neatvairot sitienu no distances.

Lai arī laika vairs nebija atlicis daudz, "Zurich" paspēja izraut uzvaru - kompensācijas laikā tika piespriesta pendele uz "Aarau" vārtiem, kas tika realizēta, un Vaņina komanda uzvarēja ar 3:2. "Zurich" joprojām saglabā stabilu vietu kopvērtējuma augšgalā, par deviņiem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju "Xamax", turklāt Vaņina komandai vēl viena spēle rezervē.

Krievijas pirmajā līgā tikmēr vien pret otru spēlēja Ivans Lukjanovs un Vladimirs Kamešs attiecīgi "Saransk" un "Yenisey" komandu rindās. Kamešs devās sākumsastāvā un nospēlēja pilnu maču, bet Lukjanovs izgāja uz maiņu 69. minūtē. Kameša komanda 90. minūtē izrāva uzvaru 2:1, izcīnot trešo panākumu pēdējās četrās spēlēs. "Yenisey" ieņem sesto vietu pirmajā līgā, bet Lukjanova komanda ir 16. vietā.

Polijas čempionātā Vladislavs Gutkovskis palika rezervē "Termalica" uzvarā 1:0 pār "Piast". Vienīgie vārti tika gūti jau ceturtajā minūtē, un to paveica "Termalica" pamatsastāva uzbrucējs Davids Novaks. Gutkovska komanda līdz ar to pārtrauca deviņu spēļu sēriju bez uzvarām un uzlaboja savas cerības tikt labāko astotniekā. To pašu paveica arī Vladislava Gabova pārstāvētā "Korona", viesos spēlējot 0:0 pret "Legia". Gabova nebija pat pieteikumā. Savukārt Pāvels Šteinbors palika "Arka" rezervē zaudējumā "Lechia" ar 1:2.

Nauris Bulvītis palika rezervē "Plymouth" graujošajā uzvarā 6:1 pār "Newport". Bulvītis nav spēlējis oficiālā mačā jau pāris mēnešus, taču viņa komanda jau šobrīd garantējusi pacelšanos uz Anglijas trešo spēcīgāko līgu "League One". Šobrīd "Plymouth" ar 82 punktiem ieņem otro vietu turnīrā, par trim punktiem atpaliekot no šodien zaudējumu cietušās "Doncaster". Līdz sezonas beigām vēl atlikušas trīs spēles.

Izmantotie resursi:
Obwohl Vanins doppelt alt aussieht:...