Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

D. Ikauniekam trauma, Šabalam atkal uzvaras vārti, Šteinboram dramatisks zaudējums

Agris Suveizda

D. Ikauniekam trauma, Šabalam atkal uzvaras vārti, Šteinboram dramatisks zaudējums
Dāvis Ikaunieks tiek nomainīts
Foto: fcvysocina.cz

Ārzemju līgās spēles šodien aizvadīja Latvijas futbola pārstāvētie klubi no Čehijas, Polijas, Krievijas, Kipras un Šveices.

Čehijā jau 24. minūtē pie rezultāta 0:2 piespiedu kārtā tika nomainīts Dāvis Ikaunieks, bet viņa pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" mājās ar 0:4 zaudēja "Jablonec", pārtraucot četru panākumu sēriju. Komandas treneris pēc mača atzina, ka Ikaunieks pie traumas tika jau treniņā un pilnu spēli aizvadīt nebūtu spējis jebkurā gadījumā. Kā sacīja treneris, Ikaunieks, kurš iepriekšējos divos mačos bija guvis trīs vārtus, savainojuma dēļ acīmredzot arī nedosies uz Latvijas izlases nometni. "Vysočina" ar 22 punktiem 21 spēlē ieņem 11. vietu.

Polijā sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Gdiņas "Arka", kas kompensācijas laikā ielaida divus vārtus un izbraukumā atzina līderes Bjalistokas "Jagiellonia" pārākumu (2:3). Pirmos vārtus Pāvels Šteinbors ielaida 40. minūtē, kad Romans Bezjaks no soda laukuma vidus trāpīja stūrī (1:1), bet otrreiz izlīdzinājumu "Jagiellonia" panāca kompensācijas laika ceturtajā minūtē, kad pēc stūra sitiena vārtu priekšā aizsargi nogulēja Lukaša Burligas ieskrējienu (2:2). Turklāt mājinieki nākamajā minūtē arī paguva izraut uzvaru – cīņā ar aizsargu piespēli gar vārtiem precīzi pielaboja Jakubs Vujčičkis (2:3).

Ekstraklasē zaudēja arī "Termalica", kas otrajā puslaikā ielaida trīs vārtus, nenosargāja vadību un ar 2:4 mājās piekāpās Ščecinas "Pogon". Vladislavs Gutkovskis aizvadīja pilnu spēli (otrā puslaika otrajā pusē viņam tika sniegta palīdzība pēc sasišanās galvām ar pretinieku), bet Vitālijs Maksimenko palika rezervē. Gdiņas "Arka" ar 37 punktiem 28 spēlēs ir devītajā vietā, bet "Termalica" ar 25 punktiem noslīdējusi uz priekšpēdējo pozīciju.

Tikmēr Polijas 1. līgā rezultatīvs turpina būt Valērijs Šabala, kurš 20. minūtē guva vārtus un palīdzēja "Podbeskidzie" viesos ar 2:0 apspēlēt Hožuvas "Ruch", kas nokritusi uz pēdējo vietu. Latvijas izlases uzbrucējs tika nomainīts 84. minūtē. Ieskaitot arī novembri, Šabala pēdējās piecās oficiālās spēlēs guvis četrus vārtus un šosezon 18 spēlēs (tikai astoņas sākumsastāvā) ticis pie sešiem vārtiem, kas ir dalīts labākais rādītājs vienībā. "Podbeskidzie" ar 31 punktu 22 spēlēs ir desmitajā pozīcijā. Šveicē rezervē palika Andris Vaņins, kura "Zurich" ar 1:2 mājās zaudēja Bernes "Young Boys", bet Kiprā "Paphos" bez Vladislava Gabova ar 0:3 piekāpās "Alki Oroklini".

Krievijas Nacionālajā jeb otrajā spēcīgākajā līgā piecu punktu pārsvaru pār konkurentēm saglabāja Krasnojarskas "Enisey", kas mājās ar 1:0 pieveica pēdējā vietā esošo Voroņežas "Fakel". Latvijas futbolistu duelis gan izpalika. Ja Ivans Lukjanovs nospēlēja 64 minūtes un tika pie dzeltenās kartītes, Vladimirs Kamešs kopš ziemas pārtraukuma nav bijis pieteikumā. Zaudēja arī priekšpēdējā vietā esošā Sanktpēterburgas "Zenit-2", kas savā laukumā ar 0:4 kapitulēja "Kursk". Abas komandas nerealizēja pa pendelei. Pieteikumā nebija Vladislava Soloveičika, kurš ir izsaukts uz Latvijas U19 izlasi.

Izmantotie resursi:
Футбольная национальная лига
FC Vysočina Jihlava | Martin Svģdķk: Musķme se...

  +4 [+] [-]

, 2018-03-17 23:59, pirms 6 gadiem
Bļāviens, Dāvis bija uzņēmis baigi labi spēļu ritmu, bet tagad šis. Jācer, kā nekas nopietns.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-17 23:59, pirms 6 gadiem
Kādam ir info, kādēļ Vaņins zaudējis trenera uzticību?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-18 01:26, pirms 6 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Kādam ir info, kādēļ Vaņins zaudējis trenera uzticību?
Droši vien treneris domā ilgtermiņā. Vaņinam šovasar apritēs 38 un pēdējās spēlēs, kuras viņš aizvadīja Cīrihē vēl pie bijušā trenera, gadījās pāris kļūdas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-18 01:29, pirms 6 gadiem
Ļoti žēl, ka Ikaunieks traumēts. Viņš un komanda bija uzņēmuši tiešām labu formu. Bet nu, ja jau treneris ar visu treniņā iegūto traumu, lika Dāvi pamatsastāvā, tad jācer, ka nekas nopietns tas nav. Redzēsim, vai Starkovs izsauks kādu Dāvja vietā uz marta spēlēm. Varbūt tas pats Gutkovskis būtu kandidatūra.