Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Karašausks pamet Šveices klubu un pārbaudās Gutkovska "Termalica"

Karašausks pamet Šveices klubu un pārbaudās Gutkovska "Termalica"
Artūrs Karašausks
Foto: Benjamins Manzers/tagblatt.ch

Šveices futbola klubs "Wil 1900" savā mājaslapā paziņoja Artūra Karašauska došanos prom, savukārt Polijas "Termalica" savā Twitter profilā pavēstīja, ka Latvijas izlases uzbrucējs rīt piedalīsies pārbaudes spēlē.

Artūrs Karašausks pagājušajā vasarā parakstīja trīs gadu līgumu ar Šveices pēc spēka otrās līgas klubu "Wil 1900", taču šajā komandā nepabeigs pat pirmo sezonu. Janvāra izskaņā klubā notikusi negaidīta, turklāt juridiski nekorekti veikta īpašnieku un galveno investoru maiņa, kas klubu atstājusi visai nepatīkamā situācijā. Turku uzņēmējs klubā bija investējis vairāk nekā 18 miljonus Šveices franku jeb gandrīz 17 miljonus eiro un plānoja būvēt stadionu un spēlētāju atjaunošanās centru, no savas kabatas sedzot vēl 75 miljonu franku lielas izmaksas.

"Lai palīdzētu veikt kluba reorganizāciju, Artūrs Karašausks un Igors Nganga pēc turku īpašnieku aizbraukšanas ir piekrituši lauzt līgumu un pret klubu neizvirzīt nekādas pretenzijas," šodien teikts kluba paziņojumā. "Vēlamies pateikties Karašauskam un Ngangam par viņu padarīto kluba labā un vēlam viņiem visu to labāko nākotnē kā profesionālajā, tā arī privātajā ziņā."

Savukārt Vladislava Gutkovska pārstāvētais klubs "Termalica", kas šovakar uzņem vienu no Ekstraklases līderēm Gdaņskas "Lechia", paziņoja, ka rīt paredzētajā pārbaudes spēlē pret pēc spēka trešās līgas komandu "Puszcza" piedalīsies arī divi jaunpienācēji – dāņu aizsargs Tomass Nilsens no Zviedrijas kluba "Falkenberg" un arī Karašausks. Par līgumu parakstīšanu ar viņiem netiek ziņots. "Termalica" ir viena no sezonas pirmās puses lielākajiem pārsteigumiem, tomēr ar 33 punktiem 21 mačā šobrīd ir atkāpusies uz piekto pozīciju.

Karašausks Šveices pēc spēka otrajā līgā aizvadīja 13 spēles, astoņas no tām sāka pamatsastāvā un guva divus vārtus. "Wil 1900" izvirzīja ambīcijas izcīnīt vienīgo ceļazīmi uz Superlīgu, taču to acīmredzot iegūs Andra Vaņina "Zurich", tieši ar kuru "Wil 1900" rīt tiksies savā laukumā. "Wil 1900" nav uzvarējusi jau septiņās spēles pēc kārtas (0-4-3, vārti 2:6) un ar 27 punktiem 19 mačos noslīdējusi uz piekto vietu. Karašausks pirmajā spēlē kopš ziemas pārtraukuma beigām aizvadīja desmit minūtes pret "Le Mont" (0:0). Karašausks savulaik jau ir spēlējis Ekstraklasā, taču Gļivices "Piast" rindās aizvadīja vien 20 minūtes.

Izmantotie resursi:
Fussballtickets / Sportsponsoring von Fussball...
https://twitter.com/BB_Termalica/st...
Kultur in Wil: Eventlocation für Ihre Events in...
Fussball Club mit Fussballstadion in der...


, 2017-02-17 22:24, pirms 7 gadiem
Isti nesapratu-kurš kuru nomainījis un ko ieguldījis un kas tur nekorekts???
, 2017-02-17 22:27, pirms 7 gadiem
Neticami,ka Šveicē varētu notikt juridiski nekorekta īpašnieku maiņa. Tas man vairāk saistās ar LV .....Ventspils uzņēmēji varētu karot savā starpā.....
, 2017-02-17 22:28, pirms 7 gadiem
Te tev nu bija Bundeslīga.
, 2017-02-17 22:49, pirms 7 gadiem
Tad jau drīz uzradīsies Riga FC sastāvā
, 2017-02-17 23:44, pirms 7 gadiem
aamaa rakstīja: Isti nesapratu-kurš kuru nomainījis un ko ieguldījis un kas tur nekorekts???
Klubs piederēja nevis pašam turkam, bet viņa firmai. Firmai sākās problēmas un to pārdeva citam īpašniekam. Jaunais īpašnieks netaisoties atbalstīt futbolu un, ja pareizi sapratu, arī uzkrātos parādus netaisās dzēst, tāpēc Wil griež nost tēriņus un mēģina saviem spēkiem finanses sakārtot.
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".