Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Treneri par Rudņevu: iedzimts talants, kuram poļu līga ir par vāju

Treneri par Rudņevu: iedzimts talants, kuram poļu līga ir par vāju
Kaspars Gorkšs un Artjoms Rudņevs
Foto: Reuters/Scanpix

Polijas Ekstraklasē iestājies ziemas pārtraukums, taču poļu mediji nebeidz vien vērtēt pārliecinoši rezultatīvāko turnīra spēlētāju Artjomu Rudņevu, spriežot par viņa spējām spēlēt augstākā līmenī.

Poļu portāls gloswielkopolski.pl savu materiālu iesāk ar drosmīgu paziņojumu – ja nebūtu Artjoma Rudņeva, nesenā Polijas čempione „Lech” būtu Ekstraklases viduvējība. Tiek uzsvērts, ka Rudņevs 17 no 30 kārtām jau guvis 18 vārtus, kas ir tikpat, cik bija Robertam Levandovskim pilnā sezonā, kad viņš pirms došanās uz Dortmundes „Borussia” palīdzēja „Lech” kļūt par čempioni.

Izrādās, gloswielkopolski.pl kontaktējies arī ar kādu Latvijas žurnālistu, kurš īpaši labu reklāmu mūsu futbolistam nav radījis. Sarunā, kas notika pēc baumu rašanās, ka Rudņevu par 14(!) miljoniem eiro gribot „Porto”, Latvijas žurnālists poļu pusei teicis tā: „Vai tā ir tiesa par 14 miljoniem? Viņš taču ir kokains futbolists, un „Porto” par tādu naudu labāk varētu nopirkt trīs lieliskus brazīliešus!” Materiālā uzreiz arī akcentēts, ka pēc tam, kad Rudņevs uz sava krekla noņēmis galotni „s”, Latvijā viņš vairs neesot mīlēts. Tāpat minēts, ka Rudņevam īsti neiet Latvijas izlasē – tikai vieni vārti un arī tie pret vājo Maltu. Un tomēr Polijā viņš saceļ vētru.

Lai novērtētu Rudņevu no visām pusēm, gloswielkopolski.pl lūdzis divu Polijā labi zināmu futbola cilvēku viedokļus – viens no viņiem ir bijušais „Lech” treneris Jaceks Zeļinskis (tagad vada Varšavas „Polonia”), pie kura Rudņevs sāka savu Polijas karjeru, bet otrs ir Andžejs Juskovjaks, bijušais „Lech” uzbrucēju treneris, arī strādājis ar Rudņevu (un pirms tam arī ar Levandovski).

Juskovjaks: „Levandovskis prot spēlēt divās pozīcijās: kā izvirzītais uzbrucējs spicē un arī dziļumā, kā rezultātā spēj apgādāt ar piespēlēm partnerus. Pēdējā sezonā Polijā, kad „Lech” kļuva par čempionu, viņam bija vairākas rezultatīvas piespēles. Līdzīgi tagad ir Bundeslīgā. Viņš spēj ieiet soda laukumā, tiekot garām pretiniekiem, bet no otras puses var arī pats saņemt bumbu soda laukumā, atrodoties ar muguru pret vārtiem, interesanti izspēlēt vai apgriezties un uzsist pa vārtiem. Tas viņu padara par universālāku nekā ir Rudņevs.” Zeļinskis papildina, ka Polijā Levandovskim bija problēmas ar fizisko formu un spēli ar galvu, taču uzbrucējs Vācijā pie tā pamatīgi piestrādājis: „Tagad redzams, ka nebaidās grūstīties ar elkoņiem, nebaidās no vācu aizsargiem.” Levandovskis Vācijas čempionu rindās šosezon guvis 10 vārtus, ieņemot 5.-6. vietu Bundeslīgas snaiperu sarakstā.

Juskovjaks: „Atšķirību starp šiem abiem uzbrucējiem var redzēt kaut vai pēc snieguma izlasē – Rudņevs Latvijas izlasē nesit iekšā, jo viņam ir vāji partneri, kuri nespēj viņam piespēlēt tā, kā to „Lech” dara Stiličs, Muravskis vai Krivecs. Ja nav piespēļu, tad šāda tipa uzbrucējam rodas problēmas. Viņam nepieciešamas akcentētas piespēles.” Izlašu jautājumā Zeļinskis kolēģim nepiekrīt: „Manuprāt, Rudņevs jau drīzumā sāks sērijveidīgi gūt vārtus arī izlasē. Tas ir tikai laika jautājums, kad sāks spridzināt.”

Levandovskis saslavēts, bet kādas ir Rudņeva priekšrocības? Juskovjaks: „Rudņevs savās darbībās ir mērķtiecīgāks un ātrāks nekā Levandovskis. Rudņevs nekalkulē. Tiklīdz bumba viņam ir uz kājas, cenšas to nogādāt vārtos. Neskatās uz partneriem, bet sit pa vārtiem. Tam ir savi plusi, jo soda laukumā visu bieži vien izšķir sekundes simtdaļas. Artjomā ir kaut kas tāds, kas ļauj viņam acumirklī pieņemt vispareizāko lēmumu. Tā vienkārši ir iedzimta intuīcija un vārtu gūšanas intuīcija, kas laikam ir lielākā šī futbolista vērtība.”

Tāpat tiek pieminēts, ka Rudņevs ir bijis veiksmīgāks par Levandovski Eirokausos, iesitot četrus vārtus „Juventus”, vienus „Braga”. Juskovjaks: „Tas ir lielisks ieraksts futbolista CV. Jāmin gan, ka Levandovskis, „Lech” spēlējot Eirokausos, visu laiku pielika klāt, attīstījās.” Uz jautājumu, vai Rudņevs Eirokausos spēlējis labāk nekā Levandovskis „Lech” rindās, Juskovjaks atbild: „Grūti pateikt, taču zinu, ka Rudņevs ir gatavs, lai dotos uz citu līgu. Jau rīt viņš to varētu darīt.”

Poļu portāls turpina, ka abus daudz kas vieno – vēlēšanās uztaisīt karjeru starptautiskā arēnā, tāpat abi pacietīgi iet uz savu mērķu realizēšanu. Levandovskis tagad apliecina sevi Bundeslīgā, bet drīzumā tas pats jāatkārto arī Kalašņikovam (tādu iesauku iemantojis Rudņevs Polijā). Zeļinskis neslēpj: „Poļu līga Artjomam ir par vāju. Gan viņš, gan Levandovskis ir izvēlējušies pareizu virzienu, smagi strādā un viņiem ir viss, lai kļūtu par īstām Eiropas futbola zvaigznēm. Artjoms var sevi apliecināt visspēcīgākajās līgās, arī itāļu.” Juskovjaks precizē kolēģi: „Savukārt es domāju, ka ne jau līga ir svarīgākā, bet gan klubs. Artjomam jāpārceļas uz klubu, kur viņam piespēlēs un uzticēsies.”

Noslēdzošais jautājums – vai Rudņeva transfēra summa būs lielāka nekā Levandovska (4.5 miljoni eiro)? Juskovjaks: „Grūti Polijā pārsniegt šo summu. Taču, ja Rudņevs iepatiksies Mahačkalas „Anzhi” šefiem, tad var būt arī visi 10 miljoni (smejas). Ja nopietni, tad domāju, ka trīs miljoni būtu laba cena. Jāņem vērā, ka Artjoms šobrīd ar „Lech” nespēlē Eirokausos. Ja tomēr ņem vērā kā viena (Levandovska), tā otra (Rudņeva) stiprās puses, tad var izskaitļot, kurš ir labāks. Domāju, Levandovskis rāda augstāku līmeni. Ir universālāks. Var spēlēt divās pozīcijās, gūt vārtus un dalīt piespēles. Tas nosaka, kurš ir labāks.” Zeļinskis nepiekrīt: „Uzskatu, ka Rudņevs vienkārši ir cita tipa uzbrucējs, taču kvalitātes ziņā, manuprāt, ir tikpat vērtīgs, cik Levandovskis. „Lech” abiem ir daudz parādā.”

Izmantotie resursi:
gloswielkopolski.pl


Slēpts komentārs: C.Ronaldo#7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 18:51, pirms 12 gadiem
Mļe visas futbola ažiotāžas ap LV izlasi lika sākumā man izlasīt'' Rudņevu par treneri!''
, 2011-12-16 18:52, pirms 12 gadiem
Par citu mūsu ārzemnieku - Čekulajevs tomēr nav devies uz ''Trabzonspor'' Čekulajevs tomēr nedosies atrādīties...
Slēpts komentārs: SteveDavis
, 2011-12-16 18:54, pirms 12 gadiem
Nu vērtēt, kurš ir labāks, tas, manuprāt, šobrīd ir pavisam neprātīgi. Kaut vai tā iemesla dēļ, ka Levandovskis gūst vārtus arī Vācijā, bet Rudņevu Bundeslīgā neesam redzējuši. Polijas un Vācijas līgas tomēr nav viens un tas pats. Polijā varbūt abi bija labi, bet Dievs dod, lai Rudņevs tāds būtu arī, kad pāries uz kādu spēcīgāku līgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 18:59, pirms 12 gadiem
Nekas nav pretii pret Rudnevu, ideals variants arii buutu taa pati Vaacija!
Bet besii te dazi lielie blaveji ka ir krievs vinsh utt. A ka jaaiet kkur parakstiities par kko ta sezhmajas un savas pakaljs deldee un gudri spriedelee no muguras....
, 2011-12-16 18:59, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: bez Juves jau neko vairāk nav sabombījis
tās Zagļebijas ir JEL līmeņa komandas
2002. gadā Zaglebie Intertoto kausā divu spēļu summā zaudēja Dinaburg ar 1:1 ;0:1. Interesanti būtu pavērot tagad šo komandu (pret ~4 vietu LV) samēru nopietnā spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 19:05, pirms 12 gadiem
Cerams ka kādriez labāks futbolists par šo krievu būs kāds īsts Latvietis!!
, 2011-12-16 19:07, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Ar Skonķiku un Daugavu (sezonas pirmajā pusē, protams, ar Pertiju pie stūŗes) sistos kā līdzigs ar līdzīgu.
Rēķini, ka Zaglebie pašlaik ir pēdējā vietā un no līderiem atpaliek 24 punktus. Vai tad slikts spēlētājs, kas pret Daugavu (Daugavas līmeņa komandu) spēj iesist hat trich? tas vairāk adresēts sasperjods.
, 2011-12-16 19:07, pirms 12 gadiem
Likt pie TOP ziņām šo rakstu ir ļoti muļķīgi!!
, 2011-12-16 19:09, pirms 12 gadiem
Nez kurš ir bijis tas iztaujātais latviešu žurnālists?
, 2011-12-16 19:10, pirms 12 gadiem
Nju ir ok,bet Rudnevs Vacija tik daudz nesistu,tas ir fakts!
, 2011-12-16 19:13, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: 2002. gadā Zaglebie Intertoto kausā divu spēļu summā zaudēja Dinaburg ar 1:1 ;0:1. Interesanti būtu pavērot tagad šo komandu (pret ~4 vietu LV) samēru nopietnā spēlē.
Inter TOTO , ahahahaha, pareizi, biju jau piemirsis šo internacionālo toķika līgu!
, 2011-12-16 19:14, pirms 12 gadiem
Teicu to sezonas sakuma saku vidu un teiksu nakoshaja sezona....kaa paries uz normalu ligu ta pazudis shis Rudnev...vienigais variants ir ta pati Vacija....aizsutu uz Spaniju Eng...ha ha netiktu pat rezervistos!STAR!
, 2011-12-16 19:15, pirms 12 gadiem
Ja vinš Butu Tik Labs ,Tad sen NESPĒLETU kAUKĀDĀ pOlij;a
, 2011-12-16 19:19, pirms 12 gadiem
Paturpinot temu MARIS VERPAKOVSKIS 2
, 2011-12-16 19:19, pirms 12 gadiem
Cik Rudņevs ir labs varēsim spriest kad viņš spriest kad viņš pāris gadus nospēlēs Top-5 čempionātos-ja tur varēs regulāri sezonā gūt pa 10 vārtiem - viss kārtībā, jeb arī čempionātos kuri seko pēc Top-5-Portugāle, Krievija, Holande-tur nu 10 vārti sezonā būtu norma ja Tu esi Eiropas līmeņa uzbrucējs. Visu laiku neatmet sajūta ka ļoti spēcīgā klubā Rudņevs pazudīs. Ceru ka kļūdos.
, 2011-12-16 19:20, pirms 12 gadiem
FUNS rakstīja: Cik Rudņevs ir labs varēsim spriest kad viņš spriest kad viņš pāris gadus nospēlēs Top-5 čempionātos-ja tur varēs regulāri sezonā gūt pa 10 vārtiem - viss kārtībā, jeb arī čempionātos kuri seko pēc Top-5-Portugāle, Krievija, Holande-tur nu 10 vārti sezonā būtu norma ja Tu esi Eiropas līmeņa uzbrucējs. Visu laiku neatmet sajūta ka ļoti spēcīgā klubā Rudņevs pazudīs. Ceru ka kļūdos.
Domaju tieshi tapat ka tu
Slēpts komentārs: tempijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 19:34, pirms 12 gadiem
Latvijas žurnālists poļu pusei teicis tā: „Vai tā ir tiesa par 14 miljoniem? Viņš taču ir kokains futbolists,.........

Nu tad poļiem beidzot ir jāsaprot,ka latvijas žurnālistiem ir kokaina domāšana!
, 2011-12-16 19:53, pirms 12 gadiem
Arsenich rakstīja: Nju ir ok,bet Rudnevs Vacija tik daudz nesistu,tas ir fakts!
ja, piemēram, Rudņevs spēlētu Bundeslīgā un pussargi apgādātu katru spēli ar tik pat daudz piespēlēm kā Polijā, tad savi 10 goli tāpat gan jau būtu, bet jāatzīst, ka Rudņevam tā momentu realizācija ir kā pa viļņiem. vienā spēlē sasit cepures triku no 2,5 piespēlēm, bet citā knapi golu iemoca no labām 4-5 piespēlēm + vēl tie sasteigtie sitieni no paliela attāluma, kad iziet 1:1 ar vārtuvīru. Materiāls un potenciāls ir, atliek tik slīpēt un augt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 20:08, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: bez Juves jau neko vairāk nav sabombījis
tās Zagļebijas ir JEL līmeņa komandas
Nu jā ..;..un kas tā tāda Braga ir?
Kuri pret LM Liepājā savulaik palikuši tukšā (0-0)!
Laikam jau Jelgavas līmeņa komanda vien ir !Jo Jelgava Liepājā LM ir uzvarējuši!
, 2011-12-16 20:18, pirms 12 gadiem
Pat mani draugi poli saka ka Rudnevs ir labaks par Levandovski, bet ja ta tas ir, tad drizuma Artjoms ari speles kaut kur arpus Polijas, laiks radis
, 2011-12-16 20:23, pirms 12 gadiem
No otras puses skatoties pilniba nolikt vinu ari nevaram....goli ir goli....Paslaik labakais futbolists LAtvija viennozimigi....galigi zemu Rudnev ari nenoliekam....tik tas ka nu jau pa biezhu pa vinu raksta tas gan,aziotazha sacelta pamatiga,apmeram kaa jauns Kristianu Ronaldu butu atklats....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-16 21:29, pirms 12 gadiem
Paskataties uz francijas izlasi cik tur ir īsto fraņču,
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.