Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

FK "Lielupe" audzēknis Bočs noslēdzis trīs gadu līgumu ar "Hoffenheim"

FK "Lielupe" audzēknis Bočs noslēdzis trīs gadu līgumu ar "Hoffenheim"
Rolands Bočs spēlē pret "1. FSV Mainz". Foto: TSG 1899 Hoffenheim

Futbola kluba "Lielupe" audzēknis Rolands Bočs pievienojies vienai no vadošajām vācu futbola akadēmijām – "TSG 1899 Hoffenheim", vēstī klubs.

"TSG 1899 Hoffenheim" akadēmijā trenējas augsta līmeņa jaunieši, kuri regulāri tiek izsaukti jaunatnes izlasēs, 2018./2019.gada sezonā Hofenheima UEFA Jaunatnes līgā aizcīnījās līdz pusfinālam, tajā piekāpjoties līgas uzvarētājai Portugāles "Porto" vienībai.

2003. gadā dzimušais Rolands Bočs saņēma uzaicinājumu uz Hofenheimas akadēmijas skatiem jau martā. Šajās skatēs tika analizēti video no treniņiem, bijušas sarunas ar psihologiem, spēlētājs tika pētīts zem mikroskopa un izgājis vairākus testus, kuros parādīja labākos rezultātus akadēmijas vēsturē. Hofenheimas akadēmijas treneru korpuss augsti novērtēja Rolanda ātruma īpašības, kā arī ātru lēmuma pieņemšanu laukumā.

Bočs regulāri tiek izsaukts Latvijas jaunatnes izlasēs, LFF akadēmijas talantu skatēs, ir saņēmis vairākas individuālās balvas. Vācijā viņš jau ir paspējis aizvadīt vairākas spēles, starp kurām ir tradicionāls jaunatnes U-17 Bundeslīgas kauss, kurā piedalās labākās vācu akadēmijas un pieaicināta Londonas "Arsenal" Jaunatnes komanda. Šajā turnīrā Rolands guva trīs vārtus – vienus pret Londonas "Arsenal", un divus pret Frankfurtes "Eintracht" komandām, un kopā ar vēl diviem spēlētājiem kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat Vācijā jau ir sākusies jaunā sezona Jaunatnes čempionātā, Rolands Bočs jau ir atzīmējies ar vārtu guvumiem pret "1. FSV Mainz 05", "SV Darmstadt 98" un "Eintracht Frankfurt" komandām. Pēc sešām aizvadītām kārtām Hofenheimas U-17 komanda ar 16 punktiem atrodas pirmajā vietā ar kopējo vārtu attiecību 29:2.

Visu šo ceļu līdz "TSG 1899 Hoffenheim" kopā ar spēlētāju pavadīja Andrejs Kolidzejs, ieliekot pamatus spēlētāja izaugsmei: “No šī gada 1. jūlija mūsu komandas audzēknis kļuva par spēlētāju Vācijas Bundeslīgas komandā – "TSG 1899 Hoffenheim", noslēdzot trīs gadu līgumu ar kluba akadēmiju. Neapšaubāmi, tas ir liels un nopietns Rolanda Boča solis ceļā uz lielo futbolu. Vēl tikai pagājušajā sezonā jaunais Rolanda klubs piedalījās Čempionu līgā, un jauniešu komanda sasniedza Eiropas Jaunatnes līgas pusfinālu. Pateicoties mūsdienu mācību procesa organizēšanas metodēm un jauno sporta tehnoloģiju izmantošanai, akadēmija tiek uzskatīta par vienu no labākajām Vācijā. Hofenheimas jaunatnes komandas regulāri ieņem godalgotās vietas sacensībās Vācijas čempionāta dienvidu zonā, kur tiekas ar vienaudžiem no Minhenes Bayern, Frankfurtes Eintracht, Štutgartes, Freiburgas, Augsburgas, Maincas un citām reģiona akadēmijām.

Rolands jau no mazotnes trenējās vienā un tajā pašā komandā, ar vienu un to pašu treneri un ar pastāvīgiem komandas biedriem. Regulāri spēlējot ar vecākiem bērniem, viņš centās viņiem nekur nepiekāpties. Kopš 15 gadu vecuma viņš tiek regulāri izsaukts uz reģionālajām un Latvijas jauniešu izlasēm.

Ceļš uz Bundeslīgu bija ātrs. Pēc tam, kad speciālists bija vērojis vienu no Latvijas čempionāta pavasara spēlēm, klubs saņēma piedāvājumu sadarboties ar slaveno futbola aģentu – Nikolaju Špiļevski (kura klienti ir Bundeslīgas spēlētāji, bet pazīstamākais ir Aleksandrs Glebs – Štutgarte, Londonas Arsenal, Barselona), dzīvojošu un strādājošu Vācijā.

Viņš, savukārt, organizēja Rolandam un komandas trenerim stažēšanos TSG 1899 Hoffenheim. Nedēļas laikā treneri, analītiķi, ārsti, kluba psihologi vispusīgi pētīja mūsu spēlētāju treniņu procesā un ikdienas uzvedību komandā, veica pārbaudes. Kā rezultātā tika panākta provizoriska vienošanās turpināt mūsu spēlētāja apmācību Vācijas kluba akadēmijā. Kopš jūlija tika parakstīts pārejas līgums, un Rolands kļuva par pilntiesīgu TSG 1899 Hoffenheim spēlētāju.

Līdz septembra sākumam Rolands bija aizvadījis piecas spēles Bundeslīgas čempionātā (U17), kur guva divus vārtus un septiņas rezultatīvas piespēles. Trešajā kārtā viņš iekļuva TOP11. Klubs, treneris, aģenti ir pārliecināti, ka Rolands ar nopietnu attieksmi kļūs par laba profesionālā līmeņa spēlētāju un novēl veiksmi un augstus sasniegumus sportā.”

Izmantotie resursi:
Galvenā | Oficiālā mājaslapa | Futbola klubs...


, 2019-09-16 17:52, pirms 5 gadiem
Cigaņiks nr.2.....
, 2019-09-16 18:52, pirms 5 gadiem
Cik šāds tranfērs uz Vāciju Hofenheimai izmaksā jeb cik aptuveni iekasē Lielupe par šo?
, 2019-09-16 20:50, pirms 5 gadiem
Vairāk gan izklausās pēc Ontužāna, iespējams pat uzlabotas versijas. Atšķirība tikai, ka sagatavots LV un tiks uzlabots GER.
, 2019-09-16 22:10, pirms 5 gadiem
Pārsteidz, ka no FK Lielupe sistēmas, tiešām vietējās "lielākās" akadēmijas palaida garām šo prospektu? Visādi citādi veiksmi Rolandam!
, 2019-09-16 22:25, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Cigaņiks nr.2.....
Bundeslīgā nav tik daudz brīvu darba vietu visiem jaunatnes līgas produktiem. Nīderlandes 2.līga Andrejam bija pieklājīga nākamā pieturvieta, un pat tur, kā zināms, noturēšanās nav garantēta ar labu jaunatnes kluba pierakstu.
, 2019-09-16 23:02, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: Cik šāds tranfērs uz Vāciju Hofenheimai izmaksā jeb cik aptuveni iekasē Lielupe par šo?
Ļoti garš stāsts, bet īsumā - neko.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.