Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Šovakar Rudņevs pret "Juventus"

Šovakar Rudņevs pret "Juventus"
Artjoms Rudņevs
Foto: www.lechpoznan.pl

Šodien plkst.20:00 Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Polijas čempione Poznaņas „Lech” izbraukumā Turīnā tiksies ar Itālijas superklubu „Juventus” – tas būs UEFA Eiropas līgas grupu turnīra 1. kārtas mačs A grupā.

Artjoms Rudņevs pēc pārcelšanās uz Poliju uzreiz sevi pierādījis, čempionāta četrās kārtās gūstot četrus vārtus, ātri izkarojot „Lech” līdzjutēju simpātijas un vietu sākumsastāvā. Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā Rudņevs nevarēja palīdzēt klubam, jo šajā turnīra fāzē jau bija pārstāvējis savu iepriekšējo ungāru komandu „ZTE”. Tomēr arī bez Artjoma „Lech” ir izlauzusies līdz grupu turnīram, kurā Rudņevu jau bija iespējams pieteikt, un tas, protams, arī tika izdarīts. Ņemot vērā, ka citi „Lech” uzbrucēji pagalam nepārliecina, jādomā, ka pret „Juventus” Rudņevs laukumā dosies sākumsastāvā – poļu mediji paredz, ka viņš būs vienīgais uzbrucējs shēmā 4-5-1. Jāpiebilst, ka „Lech” Eiropas līgā nokļuvis īstā Nāves grupā – kopā ar „Juventus”, „Manchester City” un „Salzburg”.

Pagājušā sezona nesenajiem Čempionu līgas spīdekļiem „Juventus” bija neveiksmīga – Itālijas A Sērijā tikai 7. vieta, līdz ar to jāsamierinās ar dalību Eiropas līgā. Arī šī sezona iesākta slikti – viens punkts divās spēlēs, un turīniešu treneris Luidži Delneri pat paziņojis, ka „Juventus” nebūs starp Itālijas čempionu titula pretendentēm. Grūti laiki „Juventus”. Pret „Lech” itāļu kluba rindās nespēlēs Džanluidži Bufons (savainojums), Alberto Akvilani un Fabio Kvaljarella (abi šosezon Eirokausos pārstāvējuši citus klubus). Tomēr Rudņevam, visticamāk, būs iespēja tikties aci pret aci ar tādiem slaveniem futbolistiem kā Alesandro del Pjero, Vinčenco Jakvinta, Felipi Melo, Fabio Groso, Klaudio Markizio, Milošu Krasiču, Mohamedu Sisoko, Džordžio Kjelini.

Starp citu, Delneri slavējis „Lech” un īpaši izcēlis trīs poļu komandas spēlētājus (Stiliču, Krivecu un Peško), lai gan viens no labākajiem šajā sezonā ir Rudņevs, kamēr pirmos divus daudzi „Lech” fani kritizē (esot sliktā formā). „Lech” treneris Jaceks Zeļinskis uzsver, ka viņa komanda brauc uz Turīnu bez kompleksiem un nebūs tā, ka par katru cenu tiks mēģināts noturēt bezvārtu neizšķirtu. Zeļinskis atgādina, ka „Juventus” ir tādā kā pārbūves/pārejas fāzē, tādēļ ir visas iespējas pacīnīties par punktiem. Objektīvi vērtējot, var sanākt, ka Rudņevs pie teikšanas tiek gaužām reti – pat pēdējās Polijas čempionāta spēlēs mūsu uzbrucēja partneri reti līdz viņam spēja nogādāt bumbu. Pret „Juventus” tas būs vēl grūtāk izdarāms. Cita lieta, ka liela „Juventus” spiediena gadījumā var rasties pretuzbrukumu iespējas, kuras Rudņevs parasti izmanto visai veiksmīgi.

Paredzamie sākumsastāvi:
"Lech": Kotoroskis – Vojtkovjaks, Bosackis, Arboleda, Enrikess – Injačs, Krivecs – Kikuts, Stiličs, Peško – Rudņevs.
"Juventus": Storari – Mota, Bonuči, Kjelini, de Čelje – Krasičs, Melo, Markizio, Pepe – Jakvinta, del Pjero.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-16 09:09, pirms 14 gadiem
Novēlu hat-tric vai arī Pokeru!!
Nu tas tā bet lai teik pie spēlešanas!!
, 2010-09-16 09:10, pirms 14 gadiem
ES MĪLU VSB
, 2010-09-16 09:10, pirms 14 gadiem
R101 rakstīja: Novēlu hat-tric vai arī Pokeru!!
Nu tas tā bet lai teik pie spēlešanas!!
vari nešaubīties, tiks
, 2010-09-16 09:11, pirms 14 gadiem
Kāds var pateik vai pa TV varēs redzēt??
, 2010-09-16 09:11, pirms 14 gadiem
mafss rakstīja: Kāds var pateik vai pa TV varēs redzēt??
VSB
, 2010-09-16 09:15, pirms 14 gadiem
Superpīle rakstīja: ES MĪLU VSB
Kas ir VSB salīdzinot ar NTV+, kur šovakar tiešraidē kopumā rādīs 12 spēles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-16 09:37, pirms 14 gadiem
Ja Artjomu apgādās ar bumbām, tad Juventus var dabūt pa biksēm Gan jau pats saprot, ka pāris bankas ieliekot tādam pretiniekam tiks bruģēts ceļš uz augstāku līmeni (līgu)
, 2010-09-16 09:38, pirms 14 gadiem
Superpīle rakstīja: ES MĪLU VSB
VSB, pats kanals kā tāds ir neslikts, bet pati organizācija kā tāda, vienkārši prasti blēži. Šķiet ka šogad jau ceturto reizi, tā nopietni PTAC ir spiests iejsukties, lai aizstāvētu patērētājus. Viņi pat pamanijās četrus mēnešus reklamēt neesošus kanālus.
Izlasi šo Jaunumi |
Pirms gada (nezinu kā šogad) viņi bija absolūti līderi PTAC sūdzību skaita ziņā, kaut gan nav ne tuvu pieskaitāmi pie lieliem pakalpojumu sniedzējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-16 09:43, pirms 14 gadiem
Katrs spēlētājs sapņo spēlēt pret tādiem grandiem, un nu pienākusi Rudņeva kārta. Un to viņš ir nopelnījis pats ar savu darbu un centību. Kongratulējam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-16 10:27, pirms 14 gadiem
Šī spēle jāskatās un Rudņevam jāsit iekšā ja ir izdevība!
, 2010-09-16 10:27, pirms 14 gadiem
Man, piemēram, pilnīgi un galīgi nepatīk vērot 6 spēles vienlaicīgi, kur pieslēdzas atteicīgajai spēlei, ja notiek kas īpašs.. man patik klasiski - vērot vienu spēli un punkts...
Tā kā tas NTV+ ir tikai naudisks kanāls, kurš plātās ar 4 (pieņemsim) tiešraidēm vienlaicīgi (bet kam tas ir vajadzīgs??)....
, 2010-09-16 10:38, pirms 14 gadiem
Rudņevam ir iespēja sevi parādīt pret šiem grandiem, labs.
Slēpts komentārs: Hose Girtinho
, 2010-09-16 10:48, pirms 14 gadiem
.............. rakstīja: Man, piemēram, pilnīgi un galīgi nepatīk vērot 6 spēles vienlaicīgi, kur pieslēdzas atteicīgajai spēlei, ja notiek kas īpašs.. man patik klasiski - vērot vienu spēli un punkts...
Tā kā tas NTV+ ir tikai naudisks kanāls, kurš plātās ar 4 (pieņemsim) tiešraidēm vienlaicīgi (bet kam tas ir vajadzīgs??)....
Nav taču jāskatās tās pašas 6 spēles tiešraidē vienlaicīgi un tas nav nemaz iespējams. Var izvēlēties sev tīkamāko un to skatīties. Kā arī, ja tev vēl kāda interesanta šķiet, tad to var noskatīties atkārtojumā (uzreiz pēc tām, kuras tiek rādītas tiešraidē), protams,ja nav zināms rezultāts
, 2010-09-16 11:14, pirms 14 gadiem
Uzgriežņu Arvīds rakstīja: Nav taču jāskatās tās pašas 6 spēles tiešraidē vienlaicīgi un tas nav nemaz iespējams. Var izvēlēties sev tīkamāko un to skatīties. Kā arī, ja tev vēl kāda interesanta šķiet, tad to var noskatīties atkārtojumā (uzreiz pēc tām, kuras tiek rādītas tiešraidē), protams,ja nav zināms rezultāts
Starp citu, viasats savā satelīt-pakā arī rāda ČL vairākas spēles vienlaicīgi un vienā kanālā visu laiku iet pārējo spēļu daidžests. Nezinu kā tur ir ar EL, bet ČL ir rezervēti kaut kādi Xetra kanāli kurus ieslēdz tikai tad kad jārāda tieši vairākas spēles vienlaicīgi uz kurām viņiem ir nopirktas raidīšanas tiesības.
Cilvēks droši vien to nezina, jo kabelī protams nav tāda opcija
, 2010-09-16 11:20, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Rudņevam skaistus vārtus - "Juventus" skaistu uzvaru!!!

tieshi domaju, ka gan Tu iziesi no situacijas
, 2010-09-16 11:58, pirms 14 gadiem
Agris 77 rakstīja: Starp citu, viasats savā satelīt-pakā arī rāda ČL vairākas spēles vienlaicīgi un vienā kanālā visu laiku iet pārējo spēļu daidžests. Nezinu kā tur ir ar EL, bet ČL ir rezervēti kaut kādi Xetra kanāli kurus ieslēdz tikai tad kad jārāda tieši vairākas spēles vienlaicīgi uz kurām viņiem ir nopirktas raidīšanas tiesības.
Cilvēks droši vien to nezina, jo kabelī protams nav tāda opcija
Tas ir ĻOTI liels pluss VIASATam
, 2010-09-16 12:11, pirms 14 gadiem
Autor kpc Akvilani un Kvaljarella nevar paliidzeet Juvei, vinji jau tikai shaa turniira kv.kaartaas speeleeja ieprieksheejo klubu sastaavaa?
Vai arii ir taa, ja piedalaas peedeejaa kv.kaartaa nevar speeleet grupu turniiraa?
, 2010-09-16 12:12, pirms 14 gadiem
Superpīle rakstīja: Tas ir ĻOTI liels pluss VIASATam
Nešaubīgi, sports šobrīd viasatā ir daudz maz okei, bet tā pati firma bļ.., labāk es par viņiem vairs neizteikšos.
, 2010-09-16 12:28, pirms 14 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Autor kpc Akvilani un Kvaljarella nevar paliidzeet Juvei, vinji jau tikai shaa turniira kv.kaartaas speeleeja ieprieksheejo klubu sastaavaa?
Vai arii ir taa, ja piedalaas peedeejaa kv.kaartaa nevar speeleet grupu turniiraa?
Cik saprotu, tad ir tā, ka Akvilani un Kvaljarellas iepriekšējie klubi tikuši EL grupu turnīrā, tāpēc viņi nedrīkst spēlēt cita kluba sastāvā šajā pašā fāzē. Rudņeva iepriekšējais klubs ir izstājies un nav ticis EL grupu turnīrā, tāpēc viņš drīkst.
, 2010-09-16 12:38, pirms 14 gadiem
SKaidrs, pld par info
, 2010-09-16 12:39, pirms 14 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Cik saprotu, tad ir tā, ka Akvilani un Kvaljarellas iepriekšējie klubi tikuši EL grupu turnīrā, tāpēc viņi nedrīkst spēlēt cita kluba sastāvā šajā pašā fāzē. Rudņeva iepriekšējais klubs ir izstājies un nav ticis EL grupu turnīrā, tāpēc viņš drīkst.
njā Akvilani nepaveicās jo visticamāk arī izslēgšanas spēlēs viņš nevarēs spēlēt, lai gan Liverpool visādus brīnumus var sastrādāt (piem netikt no grupas ārā?)
, 2010-09-16 13:29, pirms 14 gadiem
Agris 77 rakstīja: VSB, pats kanals kā tāds ir neslikts, bet pati organizācija kā tāda, vienkārši prasti blēži. Šķiet ka šogad jau ceturto reizi, tā nopietni PTAC ir spiests iejsukties, lai aizstāvētu patērētājus. Viņi pat pamanijās četrus mēnešus reklamēt neesošus kanālus.
Izlasi šo Jaunumi |
Pirms gada (nezinu kā šogad) viņi bija absolūti līderi PTAC sūdzību skaita ziņā, kaut gan nav ne tuvu pieskaitāmi pie lieliem pakalpojumu sniedzējiem.
Jaa tas ir iemesls kapeec man nav VSB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-16 13:40, pirms 14 gadiem
timoty rakstīja:
tieshi domaju, ka gan Tu iziesi no situacijas
Vai ne?
Bet mans princips parasti ir atbalstīt latviešu klubus un savu mīļākos klubus ("Juventus", "Bayern"). Bet ja pretī stājas, kāda latvieša pārstāvēts klubs, tad vēlu veiksmi spēlētājam, bet pats klubs man ir vienaldzīgs (līdzīgi kā NHL ar Ozo un "Avalanche").
Un Rudņevs vispār ir lielisks futbolists.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-16 14:21, pirms 14 gadiem
Kur varees redzeet neskaitot VSB ?
, 2010-09-16 14:43, pirms 14 gadiem
Kriss2007 rakstīja: Kur varees redzeet neskaitot VSB ?
Ja tev ir NTV+ pakete tad tur savadāk nezinu jāmeklē kur netā
, 2010-09-16 14:50, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vai ne?
Bet mans princips parasti ir atbalstīt latviešu klubus un savu mīļākos klubus ("Juventus", "Bayern"). Bet ja pretī stājas, kāda latvieša pārstāvēts klubs, tad vēlu veiksmi spēlētājam, bet pats klubs man ir vienaldzīgs (līdzīgi kā NHL ar Ozo un "Avalanche").
Un Rudņevs vispār ir lielisks futbolists.
saprotu
skaistakaa vizija (pec gadiem 3..) - Rudnevs ir tik labs, ka spelee paarii ar Krasicu - zinams kuraa klubaa
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".