Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bijušais Latvijas izlases pamatsastāva aizsargs Koļesovs pārceļas uz Rumāniju

Bijušais Latvijas izlases pamatsastāva aizsargs Koļesovs pārceļas uz Rumāniju
Ņikita Koļesovs pret Krištianu Ronaldu. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Rumānijas futbola klubs "Botoșani" sociālo tīklu vietnē Twitter pavēstījis par bijušā Latvijas izlases centra aizsarga Ņikitas Koļesova pievienošanos komandai.

Koļesovs, kuram septembrī apritēs 23 gadi, visu līdzšinējo profesionālo karjeru ir pavadījis "Ventspilī", Virslīgā Pola Ašvorta vadībā debitējot 19 gadu vecumā. Latvijas augstākajā līgā viņš ir aizvadījis 75 spēles un guvis vienus vārtus un Aleksandra Starkova laikā regulāri tika saukts arī uz Latvijas izlasi, tajā piedaloties deviņos mačos – ieskaitot piecas spēles 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

Jaunā aizsarga karjera tikpat strauji uz augšu gan neturpināja virzīties, un šosezon viņš, cīnoties arī ar savainojumiem, Virslīgā piedalījās tikai desmit spēlēs. Latvijas čempionāta vai Eiropas līgas spēlēs Koļesovs kopš 15. jūnija sagrāves pret RFS (1:4) nav bijis pat pieteikumā, vienīgi pirmajā puslaikā izejot uz maiņu Latvijas kausa astotdaļfinālā Tukumā (arī 1:4).

"Botoșani" iepriekšējā sezonā pēc diviem apļiem ieņēma septīto vietu, tikai par punktu atpaliekot no vadošā sešinieka un turpinot cīņu par 7.-14. pozīciju. Sezonu "Botoșani" pabeidza astotajā pozīcijā, bet šo sezonu ir uzsākusi lieliski, piecās spēlēs nezaudējot ne reizi, izbraukumā apspēlējot arī grandu FCSB (2:0) un ar deviņiem punktiem ieņemot ceturto vietu, par četriem punktiem atpaliekot no līderes un čempiones "Cluj", kas nupat Čempionu līgā viesos izsita Glāzgovas "Celtic" (1:1, 4:3).

Koļesova jaunā komanda ierasti spēlē ar izvietojumu 4-2-3-1, un visos piecos mačos centra aizsargu duetu veidoja rumāņi Andrejs Čindrišs un Džordže Andrejs Mirons. Ja 25 gadus vecais Mirons klubā aizvada piekto sezonu un bija pamatsastāva aizsargs arī iepriekšējā, tad 20 gadus vecais Čindrišs iepriekšējā sezonā bija rezervists – otrs pamatsastāva centra aizsargs Andrejs Burke pārcēlās uz jau pieminēto "Cluj". "Botoșani" savulaik ir spēlējis arī cits Latvijas izlases centra aizsargs Deniss Ivanovs, 2014. gada pavasarī aizvadot astoņas spēles. Pirms atgriešanās Latvijā citā Rumānijas klubā Jaši "Politehnica" spēlēja Vitālijs Jagodinskis, bet šovasar no "Ventspils" uz Rumāniju pārcēlās arī brazīliešu malējais uzbrucējs Žoalisons, pievienojoties augstākās līgas debitantei "Hermannstadt".

Nākamo spēli "Botoșani" aizvadīs svētdien, uzņemot Krajovas "Universitatea", bet nākamnedēļ viesosies pie "Cluj".


, 2019-08-15 11:03, pirms 5 gadiem
Vismaz nespēlēs siltumnīcā kā 11 čivavas
, 2019-08-15 11:41, pirms 5 gadiem
Labāk Rumānijā nekā Ventspilī
, 2019-08-15 12:49, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Vismaz nespēlēs siltumnīcā kā 11 čivavas
Populārais teiciens, beidzot varēs spēlēt futbolu......
, 2019-08-15 14:07, pirms 5 gadiem
Nu lūk! Baumas pārvērtās par īstenību.Vēl viens spēlētājs ar Latvijas pasi atstāj Ventspili.
, 2019-08-15 15:22, pirms 5 gadiem
Grimstoša kuģa pazīmes
, 2019-08-15 16:17, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Nu lūk! Baumas pārvērtās par īstenību.Vēl viens spēlētājs ar Latvijas pasi atstāj Ventspili.
Bet ar ko viņš ir izcēlies pēdējās divās sezonās pie Šiškas? Litvinskis un pat Ļotčikovs izskatījās labāki, ātrāki un nenopelnīja tik daudz 11niekus, cik viens pats Koļesovs. Pārāk lēns bija palicis, pietam traumu nomocīts! Labāk lai tad citi jaunie džeki sevi mēģina pierādīt, bet Koļesovam protams veiksmi un izauksmi beidzot debitējot kā leģionāram.
, 2019-08-15 16:53, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Nu lūk! Baumas pārvērtās par īstenību.Vēl viens spēlētājs ar Latvijas pasi atstāj Ventspili.
Tak viņš jau bija Šišhanova melnajā sarakstā un nosūtīja viņu uz dublieriem.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.