Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases aizsargs Maksimenko, visticamāk, nepaliks "Termalica" komandā

Agris Suveizda

Latvijas izlases aizsargs Maksimenko, visticamāk, nepaliks "Termalica" komandā
Vitālijs Maksimenko
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko, visticamāk, nepaliks Polijas komandā "Termalica", aģentūrai LETA atklāja spēlētājs.

Vladislava Gutkovska un Maksimenko pārstāvētā "Termalica" aizvadītajā sezonā bija Polijas čempionāta otrā vājākā komanda, tai tādējādi atstājot valsts spēcīgāko līgu. "Tas, protams, ir nepatīkami, ka komanda izkrita uz 1. līgu. Šobrīd veicu pārrunas ar komandu, bet, visticamāk, tajā nepalikšu," atklāja Maksimenko. "Man gribētos spēlēt Polijas Ekstraklasē vai citas valsts vadošajā čempionātā."

Maksimenko arī atzina, ka aizvadītā sezona gan klubam, gan arī viņam pašam bijusi sarežģīta. "Nebija viegli ne tikai tāpēc, ka izkritām no augstākās divīzijas. Bija daudz pārmaiņu, komandu vadīja trīs treneri ar atšķirīgu pieeju, turklāt ikvienam spēlētājam sevi vajadzēja katru reizi apliecināt no jauna," pauda Maksimenko.

Pašlaik 27 gadus vecais Maksimenko uz "Termalica" komandu pārcēlās pirms gada un kopumā Polijas čempionātā piedalījās 17 spēlēs, 13 no tām uzsākot pamatsastāvā un gūstot vienus vārtus. Pirms tam Latvijas aizsargs nepilnus divus gadus pavadīja Austrijas klubā "Mattersburg". Latvijas valstsvienībā Maksimenko aizvadījis 37 spēles un guvis vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
LETA