Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases aizsargs Maksimenko lauž līgumu ar Austrijas klubu "Mattersburg"

Agris Suveizda

Latvijas izlases aizsargs Maksimenko lauž līgumu ar Austrijas klubu "Mattersburg"
Vitālijs Maksimenko pret Nelsonu Semedu
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Austriešu portāls laiola1.at vakar ziņoja, ka "Mattersburg" pēc sezonas beigām nolēmis šķirties no diviem futbolistiem, tostarp aizsarga Vitālija Maksimenko. Latvijas izlases spēlētājs portālam Sportacentrs.com apstiprināja šo informāciju.

"Jā, tomēr abpusēji nolēmām, ka līgums tiks lauzts. Treneris nevarēja man garantēt spēļu praksi, un līdz ar to es nevarēju palikt," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja 26 gadus vecais Vitālijs Maksimenko. "Gribu spēlēt un meklēšu citu klubu. Šobrīd notiek pārrunas ar dažiem klubiem, un ceru, ka drīz varēšu padalīties ar jaunumiem."

Maksimenko Austrijas klubu pārstāvēja divas sezonas. Pirmajā gadā viņš Bundeslīgā piedalījās 19 spēlēs, 15 reizes ejot sākumsastāvā, bet šosezon viņa rēķinā 18 mači, 17 pamatsastāvā. Būdams stabils starta sastāva spēlētājs sezonas pirmajā pusē, diemžēl viss mainījās pēc jaunā trenera ierašānās – Geralda Baumgartnera vadībā Maksimenko sākumā bieži pat netika iekļauts pieteikumā un laukumā devās vien divreiz.

Viena no šīm divām spēlēm bija sezonas pēdējā kārtā, kurā Maksimenko teicami izgāja uz maiņu, gandrīz guva vārtus un piedalījās komandas vārtu guvumā, palīdzot uzvarēt ar 3:2. Pagājušās nedēļas sākumā Maksimenko intervijā Sportacentrs.com atzina, ka šī spēle varētu būt būtiski mainījusi viņa nākotni klubā un ka viņš neizslēdz palikšanu komandā. Nu Maksimenko atkal ir brīvā aģenta statusā.

Atgādinām, ka 2013. gada ziemā Maksimenko no Rīgas "Skonto" pārgāja uz Anglijas klubu "Brighton&Hove Albion", kurā gan tā arī praktiski neuzspēlēja un vēlāk tika izīrēts dažādām vienībām, kā Gerija Džonsona "Yeovil Town", Skotijas "Kilmarnock" un Nīderlandes "Venlo". 2015. gada vasarā Maksimenko uz īsu brīdi pievienojās "Liepājai", bet tad devās uz Austriju. Latvijas izlasē Maksimenko aizvadījis 31 spēli un guvis vienus vārtus. Šomēnes Maksimenko aizvadīja visu maču pret Portugāli (0:3), spēlējot kā kreisās malas aizsargs, kā arī izgāja uz maiņu pret Igauniju (1:2), spēlējot kā kreisās malas centra aizsargs.

Saistītais raksts: Intervija ar Vitāliju Maksimenko

Pirmdien gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka Krievijas Nacionālās jeb pēc spēka otrās līgas klubs Voroņežas "Fakel". Pirmajā treniņā piedalījās tikai astoņi futbolisti, tostarp Ivans Lukjanovs (29 spēles, 20 pamatsastāvā, trīs gūti vārti), bet nākamajā dienā arī viens no viņiem - pēdējo trīs sezonu labākais snaiperis Mihails Birjukovs - izlēma neturpināt sadarbību. No 18 komandu pametušajiem spēlētājiem ir arī 29 gadus vecais vārtsargs Vitālijs Meļņičenko, kurš 2015. gada pirmajā pusē bija "Fakel" pamatvārtsargs, bet visu izjauca smaga trauma. Šajā sezonā Meļņičeko laukumā devās tikai vienā spēlē. "Fakel" sezonā ieņēma desmito vietu.

Izmantotie resursi:
Теперь 18 — Официальный сайт ФК «Факел» Воронеж
Приступили к работе — Официальный сайт ФК...

     [+] [-]

, 2017-06-15 19:12, pirms 7 gadiem
Un atkal Starkovam ir viedoklis!... 😂😀😜

     [+] [-]

, 2017-06-15 19:30, pirms 7 gadiem
Būs labs papildinājums Metalurgam!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-15 20:33, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Būs labs papildinājums Metalurgam!
Aizsargs vai vārtsargs?

     [+] [-]

, 2017-06-15 21:37, pirms 7 gadiem
Labais!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-15 21:54, pirms 7 gadiem
Redzot viņa sniegumu pēdējās divās izlases spēlēs , viss loģiski - viens no lielākajiem(ne vienīgais) mēslu vārītājiem . Vismaz 2 vārtu zaudējumos ņēma aktīvu līdzdalību .

     [+] [-]

, 2017-06-15 22:57, pirms 7 gadiem
Kas tas pa bomzi

     [+] [-]

, 2017-06-16 06:35, pirms 7 gadiem
Vēl viens, kurš ārzemēs neaizķērās, un, visticamāk, būs atpakaļ virslīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja