Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Dubram pirmā uzvara Kazahstānā, pretinieki spēli rīko 1500 kilometrus no savām mājām

Agris Suveizda

Dubram pirmā uzvara Kazahstānā, pretinieki spēli rīko 1500 kilometrus no savām mājām
Artjoms Popovs un Kaspars Dubra. Foto: fcirtysh.kz

Pēdējo spēli pirms došanās uz Latvijas futbola izlasi aizvadījis centra aizsargs Kaspars Dubra, kurš palīdzēja Pavlodaras "Irtysh" Kazahstānas čempionātā pārspēt "Atyrau" (3:1).

"Irtysh" pamatsastāvā pēc sakāves pret "Tobol" (0:3) tika veiktas vien divas izmaiņas, no kurām būtiskākā bija vārtos – iepriekšējās sezonas un pirmās spēles pirmais numurs Ņikita Kalmikovs tika atstāts rezervē, bet viņu aizstāja jaunpienācējs Antons Cirins. Kaspars Dubra 4-5-1 shēmā spēlēja aizsardzības centra labajā malā un laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Visi četri vārti tika gūti starp 21. un 40. minūti. Pirmā vārtus guva "Irtysh", kad portugālis Karlušs Fonseka pēc labas partnera piespēles pāri aizsargiem izmantoja izgājienu viens pret vienu (1:0), taču 30. minūtē horvātu aizsargs Ivica Žuničs pēc stūra sitiena panāca izlīdzinājumu (1:1). Vien trīs minūtes vēlāk savu stūra sitienu gan izmantoja arī "Irtysh" – ar galvu vadību atguva kolumbietis Rohers Kanjass (2:1), kurš 2010. gadā "Tranzīta" rindās aizvadīja četras spēles Virslīgā. Savukārt 40. minūtē pretuzbrukumā spēcīgi tuvajā stūrī ar rikošetu pret pārliktni un vārtsargu iesita Aslans Darabajevs (3:1).

Lai arī spēles saimniece bija "Atyrau", mačs klimatisko apstākļu dēļ notika Astanas slēgtajā arēnā. No Atirau līdz Astanai pa gaisa līniju ir gandrīz 1500 kilometru (3,7 reižu vairāk nekā no Pavlodaras), bet ar mašīnu būtu jāmēro pat vairāk nekā divi tūkstoši kilometru.

Pirmo mājas spēli Dubras jaunais klubs "Irtysh" aizvadīs 30. martā, kad uzņems "Kaisar", kas pirmajā kārtā ar 0:1 piekāpās tieši "Atyrau".

Izmantotie resursi:
https://fcirtysh.kz/matches/%D0%B0%...