Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Poļu mediju spriedumi: vai Rudņevs pametīs "Lech"?

Poļu mediju spriedumi: vai Rudņevs pametīs "Lech"?
Artjoms Rudņevs
Foto: lechpoznan.pl

Polijas futbola čempionātā aizvadītas 17 no 30 kārtām, kurās 5. vietā esošās Poznaņas „Lech” uzbrucējs guva 18 vārtus, ļoti pārliecinoši atrodoties snaiperu galvgalī. Vai ziemas pārtraukumā (čempionāts atsāksies tikai februāra otrajā pusē) Rudņevs „Lech” pametīs?

Poļu ziņu portāls gloswielkopolski.pl dalās ar saviem spriedumiem, savukārt Sportacentrs.com piedāvā to tulkojumu.

Nav šaubu, ka Artjoms Rudņevs kļūs par rezultatīvāko Polijas čempionāta spēlētāju. Viņš 17 spēlēs guvis 18 vārtus, pirmdien labojot Poznaņas „Lech” rekordu, proti, vēl neviens futbolists kluba vēsturē nebija spējis gūt četrus hattrick sezonas laikā. Lai labotu arī visas Polijas rekordu, nepieciešams vēl viens hattrick. Taču jautājums ir – vai pavasarī viņš vēl aizstāvēs „Lech” krāsas?

Katri gūtie vārti tuvina Rudņevu Polijas pamešanai. Tiesa, „Lech” īpašnieks Jaceks Rutkovskis pirms vairākām nedēļām paziņoja, ka Latvijas futbolists paliks Poznaņā vismaz līdz šīs sezonas beigām. Tomēr pārdot Rudņevu īpašniekam var likt kluba finansiālā situācija. „Lech” meklē iespējas taupīt. Ieņēmumi no biļetēm vien ir sarukuši uz pusi. „Lech” nespēlē Eirokausos, kuri pagājušajā sezonā ļāva nopelnīt 13 miljonus zlotu [ap diviem miljoniem latu izteiksmē]. Savukārt komandas izmaksas palikušas iepriekšējā ļoti augstajā līmenī un sastāda ap 30 miljoniem zlotu [4.6 miljoni latu].

Jautājums tikai ir, vai labāk pārdot snaiperi, kurš pēc čempionāta pirmās puses ir sasitis 18 vārtus, vai tomēr izlikt viņu pārdošanā pēc sezonas beigām ar kādiem 30 precīziem trāpījumiem? Jo ir visai droši, ka latviešu futbolists šādu atzīmi pavasarī sasniegs. Visa komanda strādā uz viņa vārtu guvumiem, un problēmas rodas, kad mūsu kalašņikovs [domāts Rudņevs] buksē. Jo tad nav neviena, kurš varētu iesist.

Vārtu gūšanas regularitātes trūkums (tikai pirms nedēļas Artjoms pārtrauca 513 minūšu sauso sēriju bez iesistiem vārtiem) ir vienīgais iemesls, kas var nobaidīt potenciālos pircējus izlikt lielu naudas summu par Rudņevu. Jo nav šaubu, ka „Lech” par viņu prasīs vismaz piecus miljonus eiro. Roberts Levandovskis divu sezonu laikā „Lech” labā guva 41 vārtus. Rudņevs spēlē pusotru sezonu un viņam ir jau tikpat vārtu, cik Polijas izlases uzbrucējam, kuru pārdeva Dortmundes „Borussia” par 4.5 miljoniem eiro [Levandovskis jau paspējis kļūt par Bundeslīgas čempionu...].

Par laimi Poznaņas līdzjutējiem, kuri pēc iespējas ilgāk gribētu aplaudēt Latvijas snaiperim zili baltajā „Lech” formā, kluba vadība pilnībā apzinās to, ka Artjoma pārdošana ziemā praktiski nozīmētu sezonas norakstīšanu. Bez Rudņeva vārtiem „Lech” nebūs spējīgs iegūt augstāku vietu par šī brīža piekto. Ja vēl būtu perspektīva viņu aizstāt... Tomēr Polijas Ekstraklasē, Balkānu valstīs, Baltkrievijā vai mūsu dienvidu kaimiņu valstīs [jeb vietās, kur visbiežāk iepērkas Polijas klubi] nav tāda spēlētāja ar tik fenomenālu vārtu gūšanas instinktu.

Pats Rudņevs vairākkārt atkārtojis, ka „Lech” komandā jūtas labi un vēl nepiesārņo galvu ar domām par transfēra spekulācijām. Viņam, atskaitot vārtu gūšanu, visupirms ir ģimene. Pēc pēdējās spēles pret „Zaglebie” viņš teica: „Visus savus gūtos vārtus veltu savai meitiņai, kurai nupat apritējuši astoņi mēneši.” Par transfēru viņš nebilda ne vārda.

„Lech” sporta direktors Andžejs Davidziuks atzīst, ka Rudņevs Eiropas futbolā vairs nav anonīma personība, taču uz klubu vēl nav atceļojis neviens oficiāls futbolista iegādes piedāvājums. Protams, tas var mainīties, sākoties ziemas transfēru periodam. Davidziuks: „Gribam, lai viņš paliktu, taču, ja saņemsim piedāvājumu, kuru nevarēsim noraidīt, tad būs grūti viņu noturēt.” Atgriežoties pie jautājuma par „Lech” nepieciešamību taupīt, ir arī citas iespējas, kā to darīt. Aizvien skaļā tiek runāts, ka ziemā klubu varētu pamest Manuels Arboleda. Tiesa, šim 32 gadus vecajam aizsargam pircēju atrast nebūs viegli.

P.S. Šodien „Przegląd Sportowy” Davidziuks pateicis konkrēti: „Var teikt, ka neesam ieinteresēti Artjoma pārdošanā šajā ziemas transfēru logā.”

Izmantotie resursi:
GlosWielkopolski
Przegląd Sportowy


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: tutanhamons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-14 18:34, pirms 12 gadiem
messibesii rakstīja: galīgi po*uj
par 100% esmu parliecinats ka tu izlasiji rakstu, taka tev nav po..uj - divkosis
, 2011-12-14 18:37, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Ko var ņemties. Lai poļu mediju raksta par šo krievu futbolistu. Kādēl LV presei kas tāds būtu jāraksta!!
Tāpēc, ka pārstāv latvijas izlasi un priecājos par to, jā viņa saknes ir kireviskas un ko mēs tagad visus vienā maisā liksim, nevajag kurināt kaut kādu naidu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: robys
, 2011-12-14 18:47, pirms 12 gadiem
messibesii rakstīja: jā izlasīju,bet man ir po*uj,kas ar viņu notiks
POKEMONS!
, 2011-12-14 18:47, pirms 12 gadiem
domāju ka Artoms bundeslīga loti labi iederētos!
, 2011-12-14 18:48, pirms 12 gadiem
Manuprāt, Rudņevam būtu labi šo sezonu pabeigt Poznaņā. Tad visticamāk sezonas beigās būtu tik tiešām laba statistika, cerams, ka viņš būtu arī rezultatīvākais čempionāta spēlētājs. Vasarā transfēru logs ir garāks, tāpēc būtu arī vairāk konkrētu piedāvājumu un ilgāks laiks izvēlēties to īsto variantu, kur turpināt karjeru. Nevajag lietas steidzināt. Vēl var tepat, Polijā, sev cenu uzsist.
, 2011-12-14 18:49, pirms 12 gadiem
tutanhamons rakstīja: Katrā gadījuma kāda komanda pamatīgi iegrābsies!
tad jau redzēs lielais futbola ekspert!!!
... un artjoms ir mūsējais!
iedomājaties, ka jebkurš jūsu draugs kurš kko ir sasniedzis arī var būt daļēji krievs... jūs viņu neatbalstītu! par lielu LATVIJU!
, 2011-12-14 18:51, pirms 12 gadiem
Spēlētāji, kuri sezonas laikā guvuši vismaz 25 vārtus (vārtu skaits, spēlētājs, sezona):
37 Henryk Reyman 1927
33 Ernst Willimowski 1934
31 Józef Kohut 1948
29 Marek Koniarek 1996
28 Ludwik Gintel 1928
25 Rochus Nastula 1929
25 Jerzy Podbrożny 1993
25Tomasz Frankowski 2005

Līdz šim rezultatīvākais leģionārs vienas sezonas ietvaros guvis 24 vārtus.
Slēpts komentārs: raimondsx77
, 2011-12-14 18:57, pirms 12 gadiem
raimondsx77 rakstīja: Polija ar Futbolu ta pat ka ar Dinamo Rigu, kluba zavigznes bet kad aiziet citur ka tad?
Polijas čempionāta rezultatīvākie. Kur viņi...
, 2011-12-14 19:01, pirms 12 gadiem
volzirgs rakstīja: tad jau redzēs lielais futbola ekspert!!!
... un artjoms ir mūsējais!
iedomājaties, ka jebkurš jūsu draugs kurš kko ir sasniedzis arī var būt daļēji krievs... jūs viņu neatbalstītu! par lielu LATVIJU!
Man pilnīgi vienalga, kas viņš ir pēc tautības. Viņš pārstāv LV izlasi, tērē savu enerģiju un laiku. Es tikai uzskatu, ka viņš nav augstākās klases uzbrucējs, un ka kāda komanda samaksās pārlieku lielu naudu.

P.S. Liekas, ka visi ir tik iespringuši saistībā ar tām tautības lietām, ka pat gudri, saprātīgi cilvēki sāk iet sviestā!
, 2011-12-14 19:03, pirms 12 gadiem
Kāds nezina, klubs uz Levandovski arī spēlēja kā uz Rudņevu vau čalis pats kārtoja sev golus?
, 2011-12-14 19:07, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Ko var ņemties. Lai poļu mediju raksta par šo krievu futbolistu. Kādēl LV presei kas tāds būtu jāraksta!!
Vai tad, piemēram, Vācijas mediji neraksta par Podoļski, Klozi, Ozilu un citiem izlases spēlētājiem, kuri nav vācieši pēc tautības?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-14 19:23, pirms 12 gadiem
es_mareks rakstīja: Kāds nezina, klubs uz Levandovski arī spēlēja kā uz Rudņevu vau čalis pats kārtoja sev golus?
Saņēma un sita. Šeit ir visi Levandovska vārti 2009/2010 sezonā.
Robert Lewandowski - 2009/2010 Season Goals
...
, 2011-12-14 19:25, pirms 12 gadiem
Vilnis Bekmanis rakstīja: Vai tad, piemēram, Vācijas mediji neraksta par Podoļski, Klozi, Ozilu un citiem izlases spēlētājiem, kuri nav vācieši pēc tautības?
Godīguma labad vajadzēja piebilst, ka neviens no viņiem savu uzvārdu nenomainīja uz formas tērpa lai vairāk to pieskaņotu savai izcelsmes zemei.
Man gan ir dalītas jūtas šai jautājumā. No vienas puses - latvietis un pārstāv Latviju, no otras puses - šis izgājiens ar uzvārda maiņu. Viens burts daudz ko izsaka it sevišķi šai referendumu laikā.
Salīdzinājumam ar Podziņa gadījumu... Ja mums gadītos kāds, kurš varētu šādā pat veidā pārstāvēt Kanādu, ASV, vai Vāciju (da jebkuru valsti, atskaitot krieviju) neviens neceltu iebildumus, taču ja mainītu uzvārdu par godu savai izcelsmes valstij/valodai, tad gan reakcija saglabātos tāda pati.

sorry par offtopic.:/
, 2011-12-14 19:34, pirms 12 gadiem
Poznana Čeulajevu nevar atļauties...
, 2011-12-14 19:34, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Saņēma un sita. Šeit ir visi Levandovska vārti 2009/2010 sezonā.
http://www.youtube.com/watch?v=Wu_vlHT6D-c
Attieksme pēc Lewandowska gūtajiem vārtiem(no komandas biedriem) , ,tāda pati ,kā pēc Rudņeva gūtajiem vārtiem!
, 2011-12-14 19:42, pirms 12 gadiem
volzirgs rakstīja: tad jau redzēs lielais futbola ekspert!!!
... un artjoms ir mūsējais!
iedomājaties, ka jebkurš jūsu draugs kurš kko ir sasniedzis arī var būt daļēji krievs... jūs viņu neatbalstītu! par lielu LATVIJU!
.. varbūt tavējais vienīgi
, 2011-12-14 19:42, pirms 12 gadiem
Vilnis Bekmanis rakstīja: Vai tad, piemēram, Vācijas mediji neraksta par Podoļski, Klozi, Ozilu un citiem izlases spēlētājiem, kuri nav vācieši pēc tautības?
Vinji visi IR vaacieshi peec tautiibas. Nav peec izcelsmes.
, 2011-12-14 19:45, pirms 12 gadiem
Elementāri! Lai pārdod Rudņevu un paņem Čekulajevu!
, 2011-12-14 20:10, pirms 12 gadiem
Rudņev diezvai ciena Latviju kā savu zemi, pretējā gadījumā viņš būtu iemācījies latviešu valodu! Te visādi arābi, indieši un citu tautību pārstāvji mūsu valodu iemācās 1 gada laikā, bet šim jau cik gadu?

Vispār viņš liekams uz viena plaukta ar visiem pārējiem krievu tautības sportistiem, kas LV dzimuši vai dzīvo desmitiem gadu, bet nerunā latviski!

P.s. Bet kopumā spēlētājs nav slikts, lai veicas!
, 2011-12-14 20:12, pirms 12 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Vinji visi IR vaacieshi peec tautiibas. Nav peec izcelsmes.
Viņi visi pēc tautības ir turki! Viņi sirdī ir turki un tādi arī paliks.Tieši tāpat, kā Herberts Vasiļjevs. Vācijas pase, bet latvietis būs un paliks.

Rudņevs ir krievs sirdī, pēc tautības, bet latvietis. Mūsu valsts pilsonis, Latvijas izlases spēlētājs.
, 2011-12-14 20:41, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Spēlētāji, kuri sezonas laikā guvuši vismaz 25 vārtus (vārtu skaits, spēlētājs, sezona):
37 Henryk Reyman 1927
33 Ernst Willimowski 1934
31 Józef Kohut 1948
29 Marek Koniarek 1996
28 Ludwik Gintel 1928
25 Rochus Nastula 1929
25 Jerzy Podbrożny 1993
25Tomasz Frankowski 2005

Līdz šim rezultatīvākais leģionārs vienas sezonas ietvaros guvis 24 vārtus.
Lasot šo statistiku, tad jāsaka, tā - ja Rudņevs iesitīs vismaz 30 vārtus, tad viņš labos jaunāko laiku vēsturē vārtu gūšanas rekordu! Ja iesitīs vairāk kā 38 vārtus - tas jau būs pārspēts viss Polijas Ekstraklases līgas vārtu guvēju rekords.

Vērt'ējot šobrīd visu situāciju, es uzskatu, ka Rudņevam vajadzētu palikt līdz sezonas beigām Lech komandā, sasist maksimāli daudz vārtus, labot kādu no Polijas rekordiem, būt par rezultatīvāko spēlētāju un iespējams iegūt kādu medaļu no čempionāta. Tā teikt pabeigt sezonu līdz galam ar skanīgu un labu rezultātu.

Ja poļi saka, ka nav neviena ta'da līdzvērtīga aizstājēja kā Rudņevs - tad tas nozīmē to, ka Rudņevs ir liela zelta gabaliņš visā komandā. Liela vērtība.

Vēl kas - mani drusku pārsteidza, ka budžets ir TIKAI 4,5 milj latu. Es jau biju domājis, ka Polijas vidējā līmeņa komandām budžets ir vismaz 6-10 miljoni.
Nedaudz ieskatam - Latvijā Virslīgas futbola komandām no 5-10 vietas budžets ir ap 50 000 - 300 000 Ls (varbūt kādam mazliet vairāk). Toties TOP 4 komandām - ap 400 000-1 miljonam. Treknajos gados bija ap 2 miljoni.
, 2011-12-14 20:42, pirms 12 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Rudņev diezvai ciena Latviju kā savu zemi, pretējā gadījumā viņš būtu iemācījies latviešu valodu! Te visādi arābi, indieši un citu tautību pārstāvji mūsu valodu iemācās 1 gada laikā, bet šim jau cik gadu?

Vispār viņš liekams uz viena plaukta ar visiem pārējiem krievu tautības sportistiem, kas LV dzimuši vai dzīvo desmitiem gadu, bet nerunā latviski!

P.s. Bet kopumā spēlētājs nav slikts, lai veicas!
Tavai zināšanai - viņš māk runāt latviski!
, 2011-12-14 20:54, pirms 12 gadiem
Edmund, kāda norakstīta sezona bez Rudņeva?!
Viņš nav vienīgais uzbrucējs Eiropā. Pārdodot kaut vai pa 5 - 7 mlj, vietā var nopirkt ļoti ciešamu uzbrucēju pa 1 mlj (vai lētāk). Paliek peļņa. Protams neiesitīs 13 spēlēs 13 golus, bet 5 vai 6 mierīgi - jo nejau pats Rudņevs bet pārējā komanda ļoti labi veido momentus, ko tikai jānoslēdz. Un kāda tagad sezona? Mokās 5.vietā, pērn arī tikai 5.vieta...
, 2011-12-14 20:59, pirms 12 gadiem
tigereens rakstīja: Vēl kas - mani drusku pārsteidza, ka budžets ir TIKAI 4,5 milj latu. Es jau biju domājis, ka Polijas vidējā līmeņa komandām budžets ir vismaz 6-10 miljoni.
Nedaudz ieskatam - Latvijā Virslīgas futbola komandām no 5-10 vietas budžets ir ap 50 000 - 300 000 Ls (varbūt kādam mazliet vairāk). Toties TOP 4 komandām - ap 400 000-1 miljonam. Treknajos gados bija ap 2 miljoni.
Budžets veidojas no izmaksām un ieņēmumiem, bet autors minējis, ka izmaksas ir 4.6 mlj. latu, tā kā budžets drošvien ir tuvu taviem minētajiem cipariem.

P.s. Ja Rudņevs māk runāt latviski, bet nerunā, tas nozīmē, ka tās valodas zināšanas ir bērnudārza līmenī!
, 2011-12-14 21:08, pirms 12 gadiem
Veiksmi rudnevam, cermas noplniis lielas naudas kada citaa klubaa un kad tas notiks, tad jau vares naakt atpkalj pie lee4a
, 2011-12-14 21:11, pirms 12 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Budžets veidojas no izmaksām un ieņēmumiem, bet autors minējis, ka izmaksas ir 4.6 mlj. latu, tā kā budžets drošvien ir tuvu taviem minētajiem cipariem.

P.s. Ja Rudņevs māk runāt latviski, bet nerunā, tas nozīmē, ka tās valodas zināšanas ir bērnudārza līmenī!
Nenoliedzami, budžetu veido ienākumi, bet izdevumu pozīcija ir tieši tā, kas ļauj realizēt vienu vai otru ieceri, pirkumu, aktivitāti vai citu darbību. Reāli runājot, ja viņš (poļu žurnālists) saka, ka - savukārt komandas izmaksas palikušas iepriekšējā ļoti augstajā līmenī un sastāda ap 30 miljoniem zlotu [4.6 miljoni latu]. - tad tas nozimē to, ka komandai izdevumu pozīcijas - stadiona izmaksas, spēlētāju algas, nodokļi, mārketings, spēļu formas utt utt. Ir šādā ciparā. Un ja ir taupīšanas režīms, tad tas nozīmē to, ka reāli pietrūkst iespējams drusku naudas, lai elpotu brīvāk vai arī sezonas savāktais budžets ir 1-1 ar pagaidām esošajiem izdevumiem, bet izmaksas tāpat kaut kur pieaug - kaut vai tā pati elektrība vai kaut kas cits.

Tātad budžets ir ap 4,5-4,7 milj latu apjomā.

Zinot reālo darbu sporta vidē, komandu un to budžetu veido no vairākām pozīcijām: sponsoru nauda, pilsētas iedotā nauda, LOK, dažādi barteru darījumi, un tad maza maza daļiņa - biļetes, kas labākajā gadījumā nosedz stadiona izmaksas un ja paveicas - kāds eirokauss grupu turnīrā (Ventspilnieku gadījums). Tas ir Latvijā. Pamatā visi balstās no nosauktā - no sponsoru un pilsētas naudas LĪDZ biļetēm. Tālāk tur nekas parasti nav.

Par Rudņeva runāšanu latviski - esmu dzirdējis, kā viņš runā latviski. Un nemaz tik slikti. Runīns un Laizāns tak ar vienu laiku runāja krieviski, kad spēlēja Latvijas izlasē pēc Krievijas līgu klubu sirojumiem. Vienkārši pieradums pie krievu valodas un vieglāk izteikties, nekā pārslēgties uz latviešu valodu.

Bet nu šī tēma ir smaga un neauglīga, kaut arī mēs visi patiesi gribētu, lai mūsu puiši runātu latviski un tādā veidā celtu Latvijas patriotismu un lepoties gribu. Būs jau labi.
, 2011-12-14 21:12, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: Viņi visi pēc tautības ir turki! Viņi sirdī ir turki un tādi arī paliks.Tieši tāpat, kā Herberts Vasiļjevs. Vācijas pase, bet latvietis būs un paliks.

Rudņevs ir krievs sirdī, pēc tautības, bet latvietis. Mūsu valsts pilsonis, Latvijas izlases spēlētājs.
Diezgan shovinistisks un sekls spriedums.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.