Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Bayer" pussargs Cigaņiks: "Vēl nekad nebiju redzējis tādu pieeju futbolam kā Vācijā"

"Bayer" pussargs Cigaņiks: "Vēl nekad nebiju redzējis tādu pieeju futbolam kā Vācijā"
Andrejs Cigaņiks pret Vācijas un "Stuttgart" pirmās komandas uzlecošo zvaigzni Timo Verneru
Foto: LFF

Latvijas U19 futbola izlases pussargs Andrejs Cigaņiks pēc uzvaras pār Kazahstānu (3:0) un trešās vietas grupā sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās gan uz aizvadīto atlases turnīru, gan arī pastāstīja par spēlēšanu Vācijas Bundeslīgas kluba Lēverkūzenes "Bayer" sistēmā.

"Protams, ļoti patīkami turnīru pabeigt ar uzvaru. Šī ir pēdējā reize, kad izlasē kopā sanāk 1996. gadā dzimušie, un ļoti patīkami, ka pēdējo sasaukumu esam pabeiguši uz pozitīvas nots," sacīja Andrejs Cigaņiks. "Parādījām labu spēli. Kazahstāna cīnījās līdz beigām, taču pēdējās minūtēs tomēr viņus nospiedām un iesitām vēl divus vārtus."

Pret Kazahstānu Cigaņiks izgāja pamatsastāvā, taču gan pret Austriju (0:1), gan Vāciju (0:3) viņš devās tikai uz maiņu: "Acīmredzot tāds bija trenera plāns. Protams, sēdēt uz rezervistu soliņa nekad nav patīkami, taču kopumā parādījām labu rezultātu. Sāpīgi, ka zaudējām Austrijai. Savukārt vācieši ir vācieši – viņi gan rangā ir augstāk, gan daudz puišu jau spēlē Bundeslīgā. Uzdevums pirms turnīra, protams, bija izkļūt no grupas un iekļūt Elites kārtā, taču neizdevās to izpildīt. Kopumā gan palikām apmierināti – pēdējā spēlē uzvara ar 3:0, lieliski."

Vaicāts, kā viņš ir iejuties Lēverkūzenē, Cigaņika sejā atplauka plats smaids: "Ļoti labi, liels paldies. Komanda ir ļoti laba, konkurence ir liela, un tagad U19 Bundeslīgā [Rietumu zonā] esam piektajā vietā. Trenējos kopā tikai ar U19 puišiem, bet pie lielās komandas pagaidām vēl nav pasaukuši – ceru, ka varbūt nākamajā gadā."

"Nekad nebiju redzējis tādu pieeju futbolam kā Vācijā. Katram spēlētājam atsevišķa pieeja, treneri palīdz, runājas ar spēlētājiem, viss lieliski. Tagad mācos vācu skolā, tā ka runāju gan vāciski, gan angliski," sacīja Cigaņiks. "Jā, UEFA Jaunatnes čempionu līgā gāju uz maiņu, taču treneri sastāvu skatās pirms katras spēles - cik labā formā katrs atrodas. Piemēram, pēdējo spēli Bundeslīgā sāku pamatsastāvā. Pēc pagājušā gada, kad ilgu laiku biju savainots, jāatgriežas savā līmenī – pamazām, pamazām, un tad jau sastāvā."

Pagājušajā sezonā Cigaņiks vienā no divām Jaunatnes čempionu līgas spēlēm, kurās piedalījās, guva arī vārtus – kompensācijas laikā panākot 3:1 pret Mančestras "United". "Protams, bija ļoti patīkami iesist tādus vārtus, turklāt svarīgus vārtus," starojot teica Cigaņiks. "Toreiz laukumā biju izgājis pavisam neilgi pēc savainojuma. Pirmā spēle, iesitu vārtus, un visi apsveica ar lielisku atgriešanos. Viss bija lieliski, taču diemžēl pēc tam treniņā atkal neveiksmīga trauma."

"Kā mani pamanīja? "Riga Cup" mani ieraudzīja aģents, pēc tam jau viss, kā parasti notiek futbolā – ieraudzīja, uzaicināja, pēc tam aizbraucu uz pārbaudi. 2012. gada decembrī atbraucu uz četrām dienām, patrenējos, un pēc tam klubs teica, ka nelaidīs garām tādu izdevību paņemt mani pie sevis," atklāja Cigaņiks.

"Skatītāju skaits mūsu spēlēs ir atkarīgs no tā, pret ko spēlējam – vai tas ir derbijs, vai pretī Lisabonas "Benfica" vai Mančestras "United". Taču parastā Bundeslīgas spēlē nāk aptuveni 300-400 skatītāju. Var just atbalstu – atnāk vecāki, dažreiz arī fani," teica Cigaņiks. "Līgums ar "Bayer" vēl ir spēkā – man nav nekur jāsteidzas, vienkārši jābūt veselam, sevi labi jāparāda treniņos un jāspēlē. Protams, saņemu arī naudu – tas ir mans darbs. Precīza summa? To gan nedrīkstu teikt [smejas]."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-14 21:41, pirms 10 gadiem
"Precīza summa? To gan nedrīkstu teikt [smejas]"

2 000 einaru menesi + paika un dzivosana.
, 2014-10-17 16:51, pirms 10 gadiem
Nu lai jau Dievs dod uz pirmo Bayer komandu izsisties, bet tā pat jau cer un domā visi spēlētāji, kas tagad veido to lielo konkurenci. Ne daudzi tiek līdz pirmajai komandai un lielākā daļa pēc tam mētājas kaut kur pa 4. līgu, ja paveicas trešo. Cerams, ka Cigaņikam karjera ies ar augšupejošu līkni. Kārlis Plendišķis jau arī bija Werder, tagad Oldenburg Vācijas 4. līgā spēlē. 19 gados, protams, arī tas nav slikti un ir izaugsmes ispējas.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.