Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Par Uldriķa komandas biedru kļūst "Barcelona" un "Arsenal" spēlējis pussargs

Par Uldriķa komandas biedru kļūst "Barcelona" un "Arsenal" spēlējis pussargs
Alekss Songs
Foto: AFP/Scanpix

Par Šveices kluba "Sion", kura rindās aizvadītās nedēļas nogalē ar diviem rezultatīviem sitieniem izcēlās latviešu uzbrucējs Roberts Uldriķis, jaunāko papildinājumu kļuvis 30 gadus vecais kamerūniešu pussargs Alekss Songs.

Pēc nonākšanas Francijā Alekss Songs ātri nokļuva Londonas "Arsenal" galvenā trenera Arsēna Vengera redzeslokā, un kamerūnietis izturēja pārbaudes laiku, 2005. gadā, kad viņš bija tikai 17 gadus vecs, pievienojoties Anglijas Premjerlīgas klubam. Lai nostiprinātos pamatsastāvā, Songam bija nepieciešamas pāris sezonas, un 2008./09. gada sezona bija pirmā, kad "Arsenal" pussargu līnija nebija iedomājama bez Songa.

Viņš komandu pārstāvēja līdz 2012. gadam, kad pussargu par 15 miljoniem eiro iegādājās katalāņu grands "Barcelona". Debijas spēlē Songs devās laukumā pret Madrides "Real", vēlāk viņš kļuva par Spānijas čempionu, tomēr Barselonā kamerūnietis aizvadīja tikai divas sezonas, kaut līgums tika noslēgts uz piecām. Pēcāk viņš tika izīrēts Londonas "West Ham", bet 2016. gadā Songs par brīvu pievienojās Kazaņas "Rubin" Krievijā.

Pēc divām Krievijā pavadītajām sezonām 30 gadus vecais Songs devies uz Šveici un kļuvis par Roberta Uldriķa komandas biedru "Sion" komandā. Ar viņu līgums parakstīts uz divām sezonām. Songs bija brīvais aģents kopš janvāra, jo aizgāja no "Rubin" sakarā ar neizmaksātajām algām.

Kamerūnas izlases rindās Songs piedalījies 2010. un 2014. gada Pasaules kausa izcīņās, bet 2015. gadā viņš paziņoja par aiziešanu no valstsvienības, kurā aizvadīja 49 mačus, jo vēlējās koncentrēties klubu karjerai. Spēlējot Āfrikas Nāciju kausā, Songs 2008. un 2010. gadā tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Izmantotie resursi:
https://www.blick.ch/sport/fussball...


, 2018-08-14 19:12, pirms 6 gadiem
oho, mūsējais varēs klātienē pavērot multimiljonāru un pamācīties kā jāpelna peso (Songs vareni noslauca tatārus)!
, 2018-08-14 23:20, pirms 6 gadiem
Ļoti labs futbolists kādreiz bija.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.