Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ivanovs debitē ar uzvaru pret "Galatasaray"

Ivanovs debitē ar uzvaru pret "Galatasaray"
Deniss Ivanovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar ar četrām spēlēm sākas Turcijas futbola čempionāta kārtējā sezona. Denisa Ivanova "Sivasspor" savā laukumā tikās ar Stambulas "Galatasaray" un nedaudz negaidīti uzvarēja ar 2:1. Ivanovs laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Denisa Ivanova pārstāvēto "Sivasspor" jau pirmajā sezonas mačā gaidīja nopietns pārbaudījums - Stambulas "Galatasaray", kas ir viena no galvenajām turnīra favoritēm. Spēcīgā pretiniece un sezonas atklāšana bija pietiekami spēcīgs motivators, lai pulcētu pilns tribīnes - kupls atbalstītāju pulciņš bija ieradies arī no Stambulas. "Galatasaray" sastāvā ir tādi pazīstami spēlētāji kā Milans Barošs, Harijs Kjūels un Turcijas izlases futbolisti Arda Turans un Servets Četins, bet kluba galvenais treneris ir slavenais holandietis Franks Reikārds. Ivanovs spēli uzsāka sākumsastāvā, bet pretējā nometnē Barošs palika uz soliņa.

"Galatasaray" jau ar pirmajām sekundēm metās vētrainos uzbrukumos, cenšoties radīt pirmo spiedienu. Tomēr pirmā vārtu gūšanas iespēja bija mājiniekiem, kad trešajā minūtē pēc tālsitiena savu komandu glāba "Galatasaray" vārtu vīrs Aikuts Erčetins. Taču jau septītajā minūtē viesi izvirzījās vadībā - pie soda laukuma bumbu saņēma Arda, kurš tālāk iespēlēja gar vārtiem, un pie tālā staba piespēli precīzi noslēdza Mustafa Sarps. Ivanovs gan pie vārtu zaudējuma nebija vainojams. Sākuma ofensīvai turpinājums nesekoja, jo laukumā turpmāk ritēja diezgan līdzīga spēkošanās. Viesu rindās redzamākās personas bija Arda un Kjūels, un tieši pret austrālieti Ivanovs 18.minūtē nopelnīja brīdinājumu.

Tikmēr mājinieku rindās viens no aktīvākajiem un lietderīgākajiem futbolistiem bija pieredzējušais Mehmets Jildizs, kurš gan pats apdraudēja vārtus, gan ar reidiem un piespēlēm saasināja komandas uzbrukumus. 24.minūtē Kjūels varēja dubultot pārsvaru, tomēr pēc viņa sitiena ar galvu glāba "Sivasspor" vārtsargs Seads Ramovičs. Pirmajā puslaikā bija vairāki mājiniekiem ne pārāk tīkami lēmumi no tiesnešu puses, taču 43.minūtē jau asa reakcija uz tiesneša svilpi sekoja no viesiem. Pie soda laukuma tika nogāzts Jildizs, un pēc tiešā brīvsitiena gabonietis Bruno Zita ar galvu no četriem metriem panāca izlīdzinājumu. Pēc vārtu guvuma burtiski eksplodēja "Galatasaray" soliņš, un gan treneru korpuss, gan spēlētāji asi un skaļi centās tiesnešiem pierādīt savu taisnību, par ko brīdinājumu saņēma...rezervists Gekhans Zans. Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Ja pirmajā puslaikā kopumā nedaudz biežāk vārtus apdraudēja mājinieki, otrā puslaika sākumā "Galatasaray" ieguva iniciatīvu un diezgan droši pārņēma mača kontroli savās rokās. 51.minūtē ne pārāk veiksmīgi nospēlēja mājinieku aizsardzības līnija, un Kjūels ar bumbu ielauzās soda laukumā, taču lieliski nospēlēja Ivanovs, maksimāli apgrūtinot austrālietiem izdarīt sitienu, kas Kjūelam beidzās ar bumbas zaudējumu. Taču par vārtu apdraudēšanu aizmirsuši nebija arī "Sivasspor" futbolisti, kas itin bieži aizkļuva līdz viesu soda laukumam. Viens no šādiem uzbrukumiem 60.minūtē vainagojās ar vārtu guvumu - pēc lieliska reida "Sivasspor" futbolists jau krītot piespēlēja soda laukumā esošajam Džihanam Jilmazam, kurš ar otro pieskārienu ieraidīja bumbu tālajā vārtu stūrī - 2:1 "Sivasspor" labā! Turpinājumā "Sivasspor" arvien lielāku uzmanību pievērsa savu vārtu drošībai. Laukumā viesiem 73.minūtē beidzot devās arī Barošs. "Galatasaray" izmisīgi uzbruka, taču vārtu guvumam tuvāk drīzāk bija mājinieki, kas jau kompensācijas laikā palaida garām fantastisku iespēju palielināt pārsvaru. Spēle noslēdzās ar "Sivasspor" uzvaru - 2:1.

Deniss Ivanovs laukumā devās pamatsastāvā un aizvadīja visas 90 minūtes. Lielākoties Ivanovam gan gaisā, gan uz zemes nācās spēkoties ar Kjūelu, pret kuru 18.minūtē arī tika nopelnīts brīdinājums. Ivanovs, kā allaž, pie standartsituācijām atradās pretinieku soda laukumā, tomēr viņam tā arī nebija iespējas izmēģināt sitienu ar galvu. Kopumā Ivanovs aizvadīja stabilu spēli bez lielām kļūdām, veiksmīgi cementējot komandas aizsardzības centru. Ivanovs vienreiz arī apdraudēja pretinieku vārtus, no aptuveni 25 metriem raidot bumbu tieši virsū vārtsargam.


, 2010-08-14 21:56, pirms 14 gadiem
SUper!
, 2010-08-14 21:58, pirms 14 gadiem
Apsveicu, spēli redzēju no 15.minūtes, tā kā nevaru spriest, vai pie ielaista gola bija vainīgs. Dzelteno kartīti varēja dot, bet varēja arī nedot.

esmu redzējis gan Grieķijas, gan Polijas, gan Championship līgas, šķiet, Ivanovs spēlē labākajā līgā kur spēlē kāds latvieties. Tiesa, neesmu redzējis Krievijas premjerlīgas spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-14 21:58, pirms 14 gadiem
Pārsteigumu diena futbolā !
, 2010-08-14 22:01, pirms 14 gadiem
Vau vau viu!
, 2010-08-14 22:01, pirms 14 gadiem
Visu cieņu - atspēlējās no 1 vārtu zaudējuma, turklāt Ivanovs bija spiests piesardzīgāk spēlēt dēļ dzeltenās. Tomēr Galatasaray kopumā nopelnīja daudz vairāk dzelteno ...
, 2010-08-14 22:02, pirms 14 gadiem
Skatījos šo spēli no pirmās minūtes un pat ļoti patika kā Sivasspor spēlē.
Biju pārsteigts, ka Ivanovs tik labi iejuties jaunajā komandā un spēlē ļoti stabili.

Apsveicu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-14 22:06, pirms 14 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Uz Blackpool.
uz bērnudārzu tevi
, 2010-08-14 22:07, pirms 14 gadiem
tas ir vairāk kā pārsteidzoši!
, 2010-08-14 22:07, pirms 14 gadiem
Hokeja DInamo Futbola Blackpool cik nozhelojami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-14 22:17, pirms 14 gadiem
Ideāli. Vienkārši ideāli. Labāku sākumu kā 90 minūtes un uzvaru pret Galatasaray vienkārši nevarēja vēlēties. Malači un tā turpināt!
, 2010-08-14 22:18, pirms 14 gadiem
Lieliska debija!!

lai izdodas tads pats turpinājums
, 2010-08-14 22:37, pirms 14 gadiem
lieliska debija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-14 23:08, pirms 14 gadiem
kunaguero666 rakstīja: Skatījos šo spēli no pirmās minūtes un pat ļoti patika kā Sivasspor spēlē.
Biju pārsteigts, ka Ivanovs tik labi iejuties jaunajā komandā un spēlē ļoti stabili.

Apsveicu!
Pilnībā piekrītu!
Patika Silvasspor uzbrukums,reāli varēja būt arī 3-1,
Ivanovs labi aizvadīja spēli,dzeltenā Ivanovam ,,izzīsta no pirksta,,.
, 2010-08-15 02:20, pirms 14 gadiem
Ugly-Moceklis 04 rakstīja: Tu kā jau Chelsea fans fano par Ivanoviču nejau par Ivanovu
what?
, 2010-08-15 13:28, pirms 14 gadiem
Malacis...lai tik ta turpina
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.