Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

I.Kozlovs un Eltermanis varoņi Lietuvā

I.Kozlovs un Eltermanis varoņi Lietuvā
Māris Eltermanis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Aizvadītajā nedēļas nogalē futbolu spēlējuši vairāki mūsu leģionāri. Piedāvājam nelielu ieskatu.

Jau ziņojām, ka Krievijas Premjerlīgas pēdējā kārtā 2. vietu izlaida Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA, tādējādi zaudējot tiesības spēlēt Čempionu līgā nākamsezon – būs jāsamierinās ar Eiropas līgu. Cauņa arī pēdējā kārtā palika rezervē.

Sestdien Azerbaidžānas čempionātu pabeidza Igors Tarasovs un „Simurq”, kas cīnījās otrajā sešiniekā jeb par palikšanu spēcīgāko sabiedrībā. Izkrišana „Simurq” nedraudēja un pēdējā kārtā viesos pret „Kapaz” izdevās gūt uzvaru ar 1:0 un izraut 9. vietu, pozīciju zemāk nostumjot tieši šo pēdējo pretinieci. Vienīgos vārtus 2. puslaika vidū iesita Tarasovs – mūsu pussargam tas izdevās pēc stūra sitiena izspēles. Tarasovam pilna spēle un kopumā trīs vārti Azerbaidžānas čempionātā.

Polijas 1. līgā beidzot debitējis centra aizsargs Kaspars Dubra, kurš savā „Twitter” kontā ik pa laikam pauda neapmierinātību ar trenera lēmumu nelaist futbolistu laukumā. Varbūt beidzot noticis pavērsiens? Tiesa, debija Dubram sanākusi ar rūgtuma piegaršu, jo viņa Bitomas „Polonia” pie rezultāta 1:0 cīņā ar „Zawisza” izlaida uzvaru kompensācijas laikā – 1:1. Dubram pilna spēle. Palikušas trīs kārtas, un Dubras „Polonia” atrodas izkrišanas zonā, no drošās zonas atpaliekot par sešiem punktiem. Deniss Rakels Katovices GKS sastāvā nespēlēja.

Lietuvas čempionātā nedēļas nogalē spēlēja visi trīs mūsējo pārstāvētie klubi. Aleksandra Solovjova „Tauras” ar 1:2 zaudēja čempionei arī šīs sezonas līderei „Ekranas” (11-0-1). Mūsu futbolistam pilna spēle. Intara Kirhnera un Igora Kozlova „Šiauliai” mājās dramatiskā mačā nospēlēja 3:3 ar „Sūduvu”. Par galveno varoni kļuva tieši Kozlovs – 87. minūtē Šauļu komanda bija iedzinējos ar 1:3, tad 88. minūtē panāca 2:3, bet kompensācijas laika pašās beigās 3:3 izrāva Kozlovs, trāpot no 20 metriem un gūstot jau trešos vārtus sezonā! Kirnhers nespēlēja, bet Kozlovam pilns mačs. Šo spēli noraudzījās 1 200 skatītāju.

Visbeidzot Māra Eltermaņa un Valērija Čistjakova „Kruoja” viesos negaidīti ar 2:0 apspēlēja turnīra vicelīderi „Žalgiri”. Pie rezultāta 1:0 Eltermanis 80. minūtē neļāva „Žalgirim” realizēt 11 metru soda sitienu. Pēc 12 kārtām tieši „Kruoja” no mūsējo komandām ir visaugstāk – 4. vietā, tikai par punktu atpaliekot no „Sūduvas”, kurai 3. pozīcija.

Aleksandra Čekulajeva „Valletta” pēdējā kārtā ar 1:2 zaudēja „Hibernians”, taču, neskatoties uz šo neveiksmi, pēc mača svinēja iegūto titulu. Tiesa, Čekulajevs atkal palika rezervē un, kā pats stāstījis Sportacentrs.com, komandu vasarā varētu pamest.

Igaunijas čempionātā četru mūsu futbolistu pārstāvētais Narvas „Trans” viesos ar 1:0 apspēlēja „Viljandi”. Visu spēli nospēlēja Aleksandrs Abramenko un Aleksejs Kuplovs Oginskis (viņam dzeltenā kartīte), bet spēles gaitā tika nomainīti Dmitrijs Borisovs (62. minūtē) un Dmitrijs Medeckis (57. minūtē). Vienīgos vārtus „Trans” guva 63. minūtē. „Trans” bez Čekulajeva šosezon iet daudz sliktāk – pērnās sezonas bronzas medaļniece šobrīd ieņem tikai 7. vietu 10 komandu konkurencē un nule gūtais panākums kļuva tikai par otro uzvaru astoņās spēlēs.


, 2012-05-15 08:31, pirms 12 gadiem
Vai vispār Lietuvā kāds par šiem zeļļiem ir dzirdējis?
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.
Andrejs Cigaņiks. Foto: RTS Widzew Łódź
1

Latviešu duelis Polijas Ekstraklasē izpaliek – Cigaņikam muskuļa savainojums

Polijas futbola Ekstraklases 28. kārtā Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" savā laukumā cīnījās 0:0 pret tiešo sāncensi Lodzas "Widzew", kuras pieteikumā savainojuma dēļ netika iekļauts Andrejs Cigaņiks.