Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks varētu tikt pārdots citam Čehijas klubam

Agris Suveizda

Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks varētu tikt pārdots citam Čehijas klubam
Dāvis Ikaunieks. Foto: Jaroslavs Legners, "Sport"

Čehijas laikraksts Sport vēsta, ka par Latvijas izlases uzbrucēju Dāvi Ikaunieku nopietnu interesi izrāda "Mlada Boleslav", kas meklē pastiprinājumu priekšējā līnijā.

"Mlada Boleslav" ar 23 punktiem 20 spēlēs Čehijas augstākajā līgā ieņem 11. vietu. Komandas un visa čempionāta pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs ir 23 gadus vecais krievu uzbrucējs Nikolajs Komļičenko, kurš 19 spēlēs guvis 19 vārtus, taču bez viņa sastāvā nav neviena cita vērā ņemama uzbrucēja. Kluba vadība ir noskatījusi Dāvi Ikaunieku, kurš iepriekš strādāja kopā ar Josefu Jinohu, kurš vasarā Jihlavas "Vysočina" direktora amatu nomainīja pret sporta direktora darbu "Mlada Boleslav". Ikaunieks varētu būt gan Komļičenko dublieris, gan arī spēlēt kopā ar viņu.

Sport ziņo, ka "Mlada Boleslav" ir uzsākusi pārrunas ar Ikaunieka pašreizējo klubu "Jablonec" un ka darījuma noslēgšanas gadījumā pārejas maksa varētu būt desmit miljoni čehu kronu jeb 390 tūkstoši eiro. Vasarā tika runāts, ka "Jablonec" Ikaunieku iegādājās par miljonu eiro, taču Sport tajā pašā publikācijā tagad ziņo, ka darījuma vērtība varējusi būt vien ap 15 miljoniem kronu jeb 580 tūkstošiem eiro. Kā raksta Sport, par Ikaunieku šajā ziemā interesi izrādīja arī Igora Tarasova Polijas Ekstraklases klubs Vroclavas "Slask".

"Jablonec" varētu būt ieinteresēta Ikaunieka pārdošanā, jo latvietis, kurš iepriekšējā sezonā tika atzīts par līgas labāko leģionāru, pagaidām nav attaisnojis uz sevi liktās cerības. Čempionātā Ikaunieks piedalījies 11 mačos un sācis tikai divus, UEFA Eiropas līgā divreiz izgāja uz maiņu un kausā aizvadīja vienu spēli, kopumā 14 cīņās šajā sezonā arvien negūstot nevienus vārtus. Jihlavas kluba rindās kuldīdznieks divās sezonās 57 spēlēs guva 19 vārtus.

Iepriekšējā nedēļā Čehijas čempionāts atsākās pēc ziemas pauzes. Ikaunieks izbraukuma spēlē Olomoucā (2:1) gan nebija pieteikumā. Portālam Sportacentrs.com viņš atklāja, ka iemesls bija neliels ceļgala savainojums. Ziemas pāreju periods Čehijā beigsies 22. februārī.

Latvijas izlasē Dāvis Ikaunieks ir aizvadījis 20 spēles un guvis četrus vārtus un decembrī pirmoreiz tika atzīts par Latvijas gada labāko futbolistu.

Izmantotie resursi:
https://isport.blesk.cz/clanek/fotb...

     [+] [-]

, 2019-02-14 13:04, pirms 5 gadiem
Domāju,ka šis būtu labs variants,galvenais lai Davim būtu patstāvīga spēļu prakse..un protams,bez traumām!

     [+] [-]

, 2019-02-14 13:39, pirms 5 gadiem
Varēsim teikt, ka latvietis pārdots par desmit(!) miljoniem.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-14 13:44, pirms 5 gadiem
Labk butu gajis uz Piliju , tur vismaz uz Bundesligu 2 var tikt , labakais Latvijas futbolists tagad ir ...tiesnesis Treimanis , citiem nav jegas sekot lidzi!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-14 17:53, pirms 5 gadiem
Latvijas labākais futbolists- 390e
NO COMMENTS

Mūsu kopējā izlases vērtība, šķiet, ir zemāka par, piem, Anglijas izlases tālākā rezervista cenu!!
Pazors

     [+] [-]

, 2019-02-14 19:51, pirms 5 gadiem
Kops kura laika vins ir labaks par mani?