Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Rudņevs: "Esmu pateicīgs Levandovskim"

Rudņevs: "Esmu pateicīgs Levandovskim"
Hamburgas rezultatīvais uzbrukuma duets - Rudņevs un Sons (Foto: www.welt.de)

Pēc aizvadītās nedēļas nogales, kurā Artjoms Rudņevs ar diviem vārtiem kaldināja "Hamburger SV" panākumu Dortmundē, šonedēļ daudzos Vācijas preses izdevumos lasāmas intervijas ar Latvijas futbolistu. Publicējam interesantākos citātus no rakstiem par Rudņevu.

"Man nepatīk runāt. Latvijā [ar presi] tikpat kā nerunāju vispār vai arī pavisam īsi," Vācijas populārākajam sporta nedēļas izdevumam "Sport Bild" stāsta Rudņevs. Lai arī Vācijā Rudņevs ietur līniju un ar presi runā reti un skopi, šonedēļ viņam nācās runāt ļoti daudz. Pēc diviem vārtiem un uzvaras pret Vācijas čempioni Dortmundes "Borussia" interese par Latvijas futbolistu un viņa uzbrukuma partneri Hjunminu Sonu ir milzīga. Daudzos preses izdevumos futbolists atkal un atkal lūgts pastāstīt to, kas līdz šim jau vairākkārt ticis diskutēts, taču interesējis tikai Hamburgas fanus. Tagad arī citi Bundeslīgas līdzjutēji zina gan par Artjoma ģimenes izveidošanos un lomu futbolista karjerā ("Ar sievu iepazinos skolā 16 gadu vecumā, pēc pieciem gadiem apprecējāmies. Sieva un meitiņa man dzīvē nozīmē visu"), pirmajām sajūtām Vācijā pēc ierašanās no Poznaņas ("Biju pārsteigts par augsto spēles tempu Vācijā un intensīvajiem treniņiem"), iegūto sporta skolotāja bakalaura grādu ("Studēju piecus gadus. Kad biju Ungārijā, tad braucu uz Latviju likt eksāmenus. Tikai futbola spēlēšana – tas nav labi"), atteikšanos dzīvē no alkohola utt.

Kā Artjomam izdevās tik ātri no apsmietā un netehniskā futbolista attīstīties līdz vienam no labākajiem Bundeslīgas vārtu guvējiem? "Šis tips no futbola provinces ir fenomens. Nekāds labais tehniķis, toties apveltīts ar lielu gribu un instinktu vārtu priekšā. Jau pirms treniņu uzsākšanas Hamburgā viņš interesējās par to, vai var tikt pie papildus individuālajiem treniņiem, lai strādātu pie tehnikas, sitiena un bumbas dribla. (…) Gandrīz pēc katra treniņa Rudņevs paliek 15 minūtes ilgāk, lai ar trenera palīgiem Patriku Rāmenu un Franku Heinemanu slīpētu uzbrukuma noslēgumu un bumbas apstrādi. Tāpat arēnas teritorijā Artjoms regulāri spēlē futbola tenisu, lai progresētu tehnikas ziņā," skaidro "Sport Bild". HSV galvenais treneris Torstens Finks piebilst: "Turklāt mēs rādām video, kā viņš var uzlabot pozīcijas izvēli skrienot. Rudņeva izaugsme ir lieliska!"

Kad HSV datu analītiķim Stīvam Hjūstonam acīs iekrita Rudņeva rezultativitāte Poznaņā, divi Hamburgas skauti un kluba sporta direktors Franks Arnesens klātienē pētīja desmit Artjoma spēles "Lech" sastāvā, lai pēcāk četrās tikšanās reizēs (Frankfurtes lidostā, Poznaņā, Marbellā un visbeidzot Hamburgā) pārliecinātu uzbrucēju pārcelties uz HSV. "Roberts Levandovskis bija labākais uzbrucējs Polijā, un es varu būt viņam pateicīgs – ar savu pāreju un spēli Vācijā viņš atvēra durvis. Kopš tā brīža Bundeslīga skatās Polijas virzienā," stāsta Artjoms.

Saistībā ar Levandovski Eurosport Rudņevam uzdevusi interesantu jautājumu intervijā – ja sezonas sākumā polis ar padomiem palīdzēja Artjomam iejusties Bundeslīgā, tad pēc sestdienas mača, kurā triumfēja Hamburga, bet Levandovskis ar sarkano kartīti iegāza Dortmundi, tieši tagad Latvijas futbolists varētu kaut ko pamācīt polim? "Pēc šāda mača, manuprāt, vislabāk palīdz tas, ka spēli analizē, piefiksē kļūdas un tad cīņu aizmirst. Robertam manu palīdzību tur nevajag. Dažreiz futbolā gadās tā, ka ne viss notiek pēc iegribas. Tas Levandovskim nav pirmais zaudējums."

Par savu rezultativitāti Rudņevs saka: "Pirmkārt, saņemu lieliskas partneru piespēles, viņi man palīdz būt veiksmīgam. Otrkārt, es jūtos drošs, un vārtu priekšā tas ir svarīgi. Jāsaglabā vēsa galva, citādi pat visvienkāršākie sitieni var lidot garām. Treškārt, ik dienu smagi strādāju pie uzbrukumu noslēgšanas, lai gūtu panākumus. Sākumā brīnījos par spēles tempu un smagajiem treniņiem. Tagad jau esmu pieradis un varu teikt, ka mīlu šo ātro spēli, jūtos ļoti labi. Domāju, to var manīt." Tāpat lielu paldies Artjoms saka HSV faniem: "Viņi ir fantastiski un atbalsta mūs lieliski. Kulmināciju piedzīvoju pagājušajā vasarā kluba 125. gada jubilejas svinībās, tur fani bija neapturami. Taču arī neveiksmēs viņi ir kopā ar mums. Vienreizēji, kaut ko tādu vēl nebiju piedzīvojis."

Citā intervijā Sport1 daugavpilietis atklāj, ka ar savu uzbrukuma partneri Sonu ne tuvu nav sasnieguši iecerēto: "Mēs vēl gribam gūt daudz vārtu HSV labā. Dortmundes spēle mums bija perfekta. Taču mūsu starpā nav konkurences par to, kurš būs rezultatīvāks. Man vissvarīgākais ir komandas uzvara – tad visi ir apmierināti. Galu galā ir vienalga, vai vārtus gūstu es vai Sons. (…) Neatklāšu, cik vārtus vēlos gūt. Pēc sezonas skatīšos – ja būs labi, tad nākamsezon vēlēšos gūt vēl vairāk. Ja ne, tad būs jāstrādā vēl smagāk."

Treneris Finks uzskata, ka Rudņeva spēkos šosezon ir gūt "15 vārtus, varbūt pat vairāk. Kopā ar Sonu viņi var sasniegt 30 vārtu atzīmi, taču nevēlos izdarīt spiedienu uz abiem. Ne tikai viņu vārti, bet arī veids, kā abi palīdz komandai, ir svarīgs".

Kamēr par Sona iegādi vasarā interesējas vairāki angļu klubi ("Tottenham Hotspur", "Liverpool", Londonas "Arsenal") un arī Dortmundes "Borussia", par Rudņevu atkal interese parādījusies krievu milzim Kazaņas "Rubin". Gan Dortmunde, gan Kazaņa jau bija Rudņeva tīkotāju starpā "Lech" laikos, taču neviens no abiem klubiem tolaik neguva pārliecību par uzbrucēja spējām un potenciālu, raksta "Hamburger Abendblatt". "Borussia", kas tolaik meklēja aizvietotāju Levandovskim, var kost pirkstos – izvēlētais dublieris Julians Šībers nepārliecina nemaz, jo 12 Bundeslīgas mačos vācu uzbrucējs palicis sausā.

Ja atlikušajās 13 Bundeslīgas kārtās Rudņevs ar Sonu gūs vēl piecus vārtus, tad abi kļūs par Hamburgas labāko uzbrukuma duetu pēdējo desmit gadu laikā. 2007./2008. gada sezonā Paulu Gureru un Ivica Oličs pa abiem guva 23 vārtus, bet Rudņevam un Sonam šobrīd ir jau 19.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Sport Bild"
Fußball | Champions League | Borussia...
Aktuelle Nachrichten aus Hamburg, der Region...
Nachrichten und aktuelle Informationen aus...
Yahoo! Eurosport - Sport-Nachrichten, Live...


, 2013-02-14 13:07, pirms 11 gadiem
Skaisti!
, 2013-02-14 13:09, pirms 11 gadiem
Un tikai lūdzu nesācat pirst par viņa tautību....
, 2013-02-14 13:12, pirms 11 gadiem
gggg rakstīja: Un tikai lūdzu nesācat pirst par viņa tautību....
Provokātor, labāk raksti savā dzimtajā valodā, nekropļo manu!
Slēpts komentārs: arrived
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 13:20, pirms 11 gadiem
Ļoti ceru, ka Rudņevu vasarā nepārdos, jo tas atkal nozīmētu spēles līmeņa kritumu, kamēr iejutīsies jaunajā vidē un tik pat labi var arī tā spēle neaiziet tik labi, kā gribētos. Uzskatu ka Rudņevam Hamburgā būtu jāpaliek vēl 2-3 gadi, jāpierāda sevi un savu varēšanu.
Slēpts komentārs: pastjik
, 2013-02-14 13:24, pirms 11 gadiem
Cerams,ka izaugsmē neapstāsies. Jau tagad ir labāk kā prognozēts sākumā. Bet vēl ir daudz lietu pie kā piestrādāt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 14:06, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Latvijas Republikas Pilsonības likums nosaka, ka Latvijas pilsonības iegūšanai naturalizācijas kārtībā pilsonības pretendentiem ir jānokārto latviešu valodas prasmes pārbaude un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaude.
Pats ta Tu zini to Latvijas vēsturi ,kungs?? Tas ,ka tu esi audzināts slimīgi noskaņotā gaisotnē mums visiem ir skaidrs.Nevajag visur bāzt savus slimīgos spriedumus. tie jau vairs nav patriotiski,bet tieši slimīgi. Kur tu biji,kad Trojam Ostleram piešķīra pilsonību?
Rudņevs ir dzimis Latvijā,un audzis arī. Tas,ka nezina latviešu valodu ir slikti,bet nevajag tagad mēģināt viņa sasniegumus nopelt ar vienu šo faktu.
Varbūt labāk būtu,ja pie mums būtu pilsoņu karš pilnai laimei?? Tā jau valsts ir mēslos līdz acīm,bet te dažam svarīgāki šķiet šie nacionālie jautājumi. Varbūt der sakārtot svarīgākus jautājumus,un tad jau ķerties citiem?
Slēpts komentārs: žirga88
, 2013-02-14 14:33, pirms 11 gadiem
Man tāds ļauns "in your face" prieks par visiem tiem, kas viņu nenovērtēja pirms sezonas vai pat gānīja sezonas sākumā.
, 2013-02-14 14:56, pirms 11 gadiem
"Man nepatīk runāt. Latvijā [ar presi] tikpat kā nerunāju vispār vai arī pavisam īsi," Vācijas populārākajam sporta nedēļas izdevumam "Sport Bild" stāsta Rudņevs.
------------------------------
poļakov tu esi viens no šiem tipiņiem uz ko viņš tēmē!
, 2013-02-14 15:05, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: "Man nepatīk runāt. Latvijā [ar presi] tikpat kā nerunāju vispār vai arī pavisam īsi," Vācijas populārākajam sporta nedēļas izdevumam "Sport Bild" stāsta Rudņevs.
------------------------------
poļakov tu esi viens no šiem tipiņiem uz ko viņš tēmē!
Arī Poznaņas laikā viņš negribēja sniegt intervijas.
, 2013-02-14 15:12, pirms 11 gadiem
godātie kašķa meklētāji, sit nevis pa pasi bet pa muti, no kā izriet - vienalga kas tu pēc pases esi, ja mormaals čalis tad ir vis ok.

Artjoms malacīts, tā turpināt, nākamgad mosh eiropas līgā uzspēlēs, un tad jau briedums, un kas zin kas nopērk. visādā ziņā lai veicas čalim
, 2013-02-14 15:15, pirms 11 gadiem
baigie latvieši, puse no jums nevarētu nokārtot eksāmenu Latvijas vēsturē, Satversmes pamatus nezina un pazīstu daudzus, kuri pat himnu nemāk nodziedāt.....
, 2013-02-14 15:20, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Arī Poznaņas laikā viņš negribēja sniegt intervijas.
Es rakstīju:viens no!!!
Tātad arī ir bijis iemesls to darīt arī agrāk,jo lētie un tizlie žurnālistiņi mums pa pilnam!Pie mums jau jautājumus par futbolu neuzdod(par atsevšķām intervijām)..............
Kāpēc pahars vai kāds cits netiek tā pratināts valodas sakarā?

Turpinām šo valodniecības ziepju operu!poļakov uz priekšu!!!
mums ir diezgan daudz no kā paņemt šīs intervijas(par valodu-tev poļakov ,tuvāko tematu)!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 15:52, pirms 11 gadiem
v3_karstgalvis rakstīja: se palasi! http://sportacentrs.com/futbols/lmt_virsliga/16012013-pahars_skonto_mani_nepadzina_bet_gribeja_
Nu un ....... es takstīju:Kāpēc pahars vai kāds cits netiek tā pratināts valodas sakarā?
Šeit ir kas līdzīgs pratināšanai?Izlasiet tak vienreiz manus komentus!!!
Tagad no tevīm gaidīšu uzbraucienus paharam!Būs vai nebūs?Mīļš vai ne?
---------------------------
Un pats pēdējais jautājums – dzirdēju, ka Jūs mācāties latviešu valodu. Vai tā ir tiesa?
Man Andris [Riherts – aut.piez.] palīdz [smejas]. Viņš ar mani runā latviski. Es viņam pats to palūdzu. Protams, ne vienmēr visu saprotu, man palīdz. Ir arī runas, ka federācija rīkos latviešu valodas kursus tiem, kam nepieciešams uzlabot zināšanas. Cita lieta, ka es jau līdz šim esmu gājis un mācījies latviešu valodas kursos, turklāt divreiz – gāju un mācījos. Taču brīdī, kad mācies, tev palielinās vārdu krājums, tev sanāk runāt ar skolotāju un tā tālāk, savukārt pēc šo kursu beigšanās tas pārtrūkst, tu atkal tiec atpakaļ savā vidē un sāc to visu aizmirst. Manā paziņu lokā ir diezgan daudz latviešu, pat rados, bet viņi visi runā ideālā krievu valodā, tāpēc zūd sazināšanās problēma – gribot negribot viņi man paši neļauj apgūt latviešu valodu. Vispār jau saprotu daudz, gandrīz visu, bet runāt man pagaidām diezgan grūti. Cenšos, cenšos.
, 2013-02-14 15:53, pirms 11 gadiem
mrPO rakstīja: baigie latvieši, puse no jums nevarētu nokārtot eksāmenu Latvijas vēsturē, Satversmes pamatus nezina un pazīstu daudzus, kuri pat himnu nemāk nodziedāt.....
Tad jājautā ar kādām padibenēm draudzējies, kas nezin himnu? Cietumā tev draugi vai Tvaika ielā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 16:11, pirms 11 gadiem
Dinamo džeks rakstīja: a tu zini himnu, izņemot copy paste no wikipedia? es piemēram nezinu un man tas nekrata
2 četrindes, vecais, vajadzētu būt viegli atcerēties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 16:32, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Tad jājautā ar kādām padibenēm draudzējies, kas nezin himnu? Cietumā tev draugi vai Tvaika ielā?
normāls domu gājiens tev, pajautā savai mammītei vai tētukam, varu derēt zinās himnu no dinamo spēlēm
, 2013-02-14 17:52, pirms 11 gadiem
Īsti nesaprotu,kur rakstā ir pieminēts Pahars?
, 2013-02-14 17:57, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: Ļoti ceru, ka Rudņevu vasarā nepārdos, jo tas atkal nozīmētu spēles līmeņa kritumu, kamēr iejutīsies jaunajā vidē un tik pat labi var arī tā spēle neaiziet tik labi, kā gribētos. Uzskatu ka Rudņevam Hamburgā būtu jāpaliek vēl 2-3 gadi, jāpierāda sevi un savu varēšanu.
velk uz to,ka vasarā Levandovskis no Dortmundes pārcelsies uz kādu no grandiem un šiem vajadzēs jaunu bombardieri,kāpēc lai tas nebūtu Rudņevs,savstarpējā spēlē Klopam sevi ļoti labi pieteicis
, 2013-02-14 18:18, pirms 11 gadiem
Riktīga ažiotāža ap Artjomu sacelta. Maz runā, bet daudz dara - neslikts piegājiens. Skaidrs, ka Rudņevam būs jātiek galā ar preses, fanu un treneru spiedienu, bet, manuprāt, viņš ir viens no tiem, kas tik tiešām arī grūtās situācijās spēj saglabāt vēsu prātu un koncentrējas tikai uz to, ko ir nepieciešams izdarīt.
, 2013-02-14 18:18, pirms 11 gadiem
LTpirags rakstīja: Īsti nesaprotu,kur rakstā ir pieminēts Pahars?
Rakstu izlasīji?
Par poļakovu tak arī nekur nav minēts!
, 2013-02-14 18:27, pirms 11 gadiem
Kas ir Poļakovs?
, 2013-02-14 18:37, pirms 11 gadiem
Es gan zinu vēsturi diezgan labi.
ik pa laikam aplūkoju tieši to vēstures grāmatu, kura ir domāta nepilsoņiem, lai apgūtu Latvijas vēsturi.
mrPO rakstīja: baigie latvieši, puse no jums nevarētu nokārtot eksāmenu Latvijas vēsturē, Satversmes pamatus nezina un pazīstu daudzus, kuri pat himnu nemāk nodziedāt.....
, 2013-02-14 19:22, pirms 11 gadiem
LTpirags rakstīja: Kas ir Poļakovs?
Nav ne jausmas!
Tiesa zinu kas ir poļakovs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".