Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Cauņa piespēlē un trāpa pa stabu, Rafaļskis uz Islandi, Ikstens - Gruziju

Cauņa piespēlē un trāpa pa stabu, Rafaļskis uz Islandi, Ikstens - Gruziju
Maksims Rafaļskis
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas futbolists Maksims Rafaļskis karjeru turpinās Islandes augstākās līgas klubā "IA", kas iepriekšējā gadā ieņēma sesto vietu vietējā čempionātā. Līgums noslēgts uz divām sezonām. Cits latvietis Aleksandrs Cauņa Maskavas CSKA rindās aizvadījis produktīvas 45 minūtes, ar lielisku tālsitienu trāpot pa stabu, kā arī asistējot vārtu guvumā.

Cauņam cita pozīcija un piespēle

Maskavas CSKA ar Aleksandru Cauņu ierindā šodien aizvadīja "La Manga Cup" pārbaudes turnīra spēli ar norvēģu "Lillestrom". Armijnieki cīņā sūtīja labākos spēkus, tajā skaitā arī Cauņu, kurš šoreiz spēlēja kreisā malējā pussarga postenī, atstājot sev pēdējā laikā tik ierasto balsta pussarga vietu zviedru duetam Rasmusam Elmam un Pontusam Vernblūmam. Sev atvēlētās 45 minūtes Cauņa izmantoja lietderīgi. 13. minūtē Cauņa izdarīja centrējumu gar vārtiem Vāgneram Lavam, kurš būtu raidījis bumbu vārtu stūrī, ja vien... to savos vārtos izklupienā neiebakstītu Lava sedzējs. 22. minūtē Cauņa izdarīja stipru sitienu no metriem 20, tomēr vārtsargs pārmeta bumbu pāri pārliktnim. Savu pēdējo vārdu pussargs teica pašās puslaika beigās, kad ar ļoti spēcīgu raidījumu trāpīja pa vārtu stabu! Vārtsargam šajā situācijā iespēju izglābt komandu nebija nekādu. Pēc pirmā puslaika 1:0 CSKA labā, bet pārtraukumā Cauņu nomainīja Pāvels Mamajevs.

Rafaļskis pārceļas uz Islandi

Maksims Rafaļskis iepriekšējā gadā kopā ar Daugavpils "Daugavu" kļuva par Latvijas čempionu, bet pēc sezonas beigām līgums ar daugavpiliešiem bija beidzies. Pēdējās dienas viņš trenējās kopā ar Islandes čempionāta kluba "IA", kas 2012. gadu noslēdza sestajā pozīcijā, vien četrus punktus atpaliekot no otrās vietas.

Kā ziņo kluba oficiālā mājaslapa, ar Rafaļski līgums noslēgts uz divām sezonām. Rafaļskis tiek raksturots kā pieredzējis spēlētājs, kurš spēs pastiprināt vidējo līniju. 28 gadus vecais spēlētājs savas karjeras laikā spēlējis tādos klubos kā "Rīga", "Liepājas Metalurgs", Krievijas komandā "Baltika" un jau pieminētajā "Daugavā".

Veiksmīgais sniegums "Rīgā" un "Metalurgā" pievērsa Latvijas izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova uzmanību, tādējādi Rafaļskis vairākus gadus tika izsaukts arī uz izlases treniņiem. Izlases kreklā centra pussargam 10 mači.

Ikstens dodas uz Gruziju

Cits bijušais "Daugavas" spēlētājs Kaspars Ikstens pēc ilgākiem darba meklējumiem dosies uz Gruzijas klubu "Dila Gori", kas iepriekšējo gadu noslēdza piektajā vietā kā arī ļoti veiksmīgi spēlēja Eirokausos. Divu spēļu summā tika pieveiktas tādas komandas kā "Anorthosis" un "Aarhus", bet pēdējā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā tika zaudēts "Maritimo". Interesanti, ka "Dila Gori" spēlē arī 2011. gada Virslīgas labākais snaiperis Natans Žuniors, savukārt Ikstena cīņu biedrs "Daugavā" Bidžina Cincadze parakstījis līgumu ar "Torpedo Kutaisi".

Savainojums liedz Jokstam vietu Polijā

Kā Sportacentrs.com pastāstījis "Tukums 2000" prezidents Ainārs Vahtelis, Tukuma audzēknis Edijs Joksts labi sevi apliecinājis Polijas 1. līgas klubā Bidgoščas "Zawisza" (šobrīd 4. vieta 16 komandu konkurencē, klubs reāli pretendē uz iekļūšanu Polijas Ekstraklasē), tomēr vakar guvis nopietnu traumu (muguras diska nobīde). Atveseļošanās process prasīs vairākus mēnešus un pagaidām, kamēr nav pilnīgas skaidrības par traumas ilgumu, Joksta pāreja uz "Zawisza" nenotiks. Vahtelis gan atklājis, ka poļu kluba attieksme pēc notikušā bijusi ļoti saprotoša un profesionāla, tā ka var apgalvot, ka Jokstam joprojām ir izredzes pēc traumas sadziedēšanas pārcelties uz Poliju. Vērts pieminēt, ka ar Jokstu poļi rēķinājušies kā ar pamatsastāva futbolistu. Joksts, kurš ir Latvijas U-21 izlases dalībnieks, pagājušajā gadā uz īres tiesībām Virslīgā pārstāvēja "Jūrmalu".

Izmantotie resursi:
Forsíða


Slēpts komentārs: mrPO
, 2013-02-14 16:15, pirms 11 gadiem
Savulaik Čekulajevs uz Igauniju startēja no Īslandes trešās līgas, IA tomēr ir krietni augstāks līmenis. Tiesa, 1984, gadā dzimušajam Rafaļskim uz strauju karjeras kāpumu vairs grūti cerēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 16:55, pirms 11 gadiem
Veiksmīgais sniegums "Rīgā" un "Metalurgā" pievērsa Latvijas izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova uzmanību, tādējādi Rafaļskis vairākus gadus tika izsaukts arī uz izlases treniņiem. Izlases kreklā centra pussargam 10 mači.
-------------
Liepājā šis krita acīs ar piespēļu neprecizitāti!Un tādi jau arī ir petrovičam pieprasītākie neskonteļi no guņas līgas(tādi kuri nebūs viņa pārziņā ilglaicīgi).
, 2013-02-14 16:55, pirms 11 gadiem
nu ja izveelas Islandee tad Akranes tieshaam nav tas sliktaakais variants.
, 2013-02-14 16:59, pirms 11 gadiem
Žēl
, 2013-02-14 17:01, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Savulaik Čekulajevs uz Igauniju startēja no Īslandes trešās līgas, IA tomēr ir krietni augstāks līmenis. Tiesa, 1984, gadā dzimušajam Rafaļskim uz strauju karjeras kāpumu vairs grūti cerēt.
Islandē nemaz nav īpaši zemāks līmenis kā guņas čempī(runa par šiem laikiem)!
LM pirmo savu ofic. spēli eirokausos ,aizvadīja pret Islandes ,,Keflavik,, pirmajā spēlē Liepājā , nobombardējot pēdējās minūtēs pretinieku vārtus,arī paši ielaida un uzvarējam 4-2 (86` vēl bija 1-1),izbraukumā 0-1
, 2013-02-14 17:02, pirms 11 gadiem
Par Jokstu gan patiešām žēl; junioru izlasei arī vēl viens iztrūkums(:
, 2013-02-14 18:00, pirms 11 gadiem
Domāju, ka pašā Daugavā no Rafaļska gaidīja vairāk. Kā līderis viņš sevi neparādīja. Ir savas kvalitātes futbolistam, taču domāju, ka, lai tiktu izlasē, jāpieliek daudzos spēles komponentos. Kaļiņingradā arī iespēlēties sevišķi neizdevās. Nu redzēsim, kā ies Islandē. Katrā ziņā jāvēl veiksmi!
, 2013-02-14 18:02, pirms 11 gadiem
Jā, par Jokstu jāpiekrīt olgai. Viens ir jauniešu izlase, bet otrs arī tas, ka pašam spēlētājam tas būtu solis augšup karjerā. Bet nu neko. Tagad jāvēl pēc iespējas ātrāk atveseļoties. Puisis vēl jauns, savus kalnus vēl gāzīs. Katrā ziņā pēc pērnās sezonas Jūrmalā atstāja solīdu iespaidu.
, 2013-02-14 18:11, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Domāju, ka pašā Daugavā no Rafaļska gaidīja vairāk. Kā līderis viņš sevi neparādīja. Ir savas kvalitātes futbolistam, taču domāju, ka, lai tiktu izlasē, jāpieliek daudzos spēles komponentos. Kaļiņingradā arī iespēlēties sevišķi neizdevās. Nu redzēsim, kā ies Islandē. Katrā ziņā jāvēl veiksmi!
Kāds vēl līderis Daugavā viņš varēja būt?Izlasē viņš nav vajadzīgs,un nav bijis vajadzīgs nekad!To ka starikam bija vieta ar kaut ko jaaizipilda kādu brīdi,ko viņš arī izdarīja,tas tiesa(atceros izbraukumā Maltā šā dēļ vismaz reizes divas varējām nonākt zaudētājos ar 0-1,tādā līmenī šis savulaik bija)!Savukārt Islandē šis varētu spēlēt nozīmīgu lomu komandā !
, 2013-02-14 19:26, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Par Jokstu gan patiešām žēl; junioru izlasei arī vēl viens iztrūkums(:
Karma
, 2013-02-14 19:51, pirms 11 gadiem
Liepājā šis krita acīs ar piespēļu neprecizitāti!Un tādi jau arī ir petrovičam pieprasītākie neskonteļi no guņas līgas(tādi kuri nebūs viņa pārziņā ilglaicīgi).
[/quote]

Andris5 gadījumā Jūs neesat cieši sasitīts ar Metta...? pilnīgi visos komentos iepīts acīmredzamais naids pret Skonto...
, 2013-02-14 20:16, pirms 11 gadiem
Kristabella rakstīja: Andris5 gadījumā Jūs neesat cieši sasitīts ar Metta...? pilnīgi visos komentos iepīts acīmredzamais naids pret Skonto...
sportacentrs.com parasts lietotājs, reģistrējies pirms 4 mēnešiem, 2012. gada 29. oktobrī.
Atstājis 8 komentārus. un ir no ventspils
--------------------------
No kurienes tev tāda infa?Šai komentā pret skontu nav nekāds naids iepīts!Tiesa tu starp LM un Mettas līdzjutējiem esi uguni piešķīlis!
Vismaz centies to izdarīt!
, 2013-02-14 20:40, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: Kāds vēl līderis Daugavā viņš varēja būt?Izlasē viņš nav vajadzīgs,un nav bijis vajadzīgs nekad!To ka starikam bija vieta ar kaut ko jaaizipilda kādu brīdi,ko viņš arī izdarīja,tas tiesa(atceros izbraukumā Maltā šā dēļ vismaz reizes divas varējām nonākt zaudētājos ar 0-1,tādā līmenī šis savulaik bija)!Savukārt Islandē šis varētu spēlēt nozīmīgu lomu komandā !
Pievienojoties Daugavai, Rafaļskis tika skatīts kā potenciāls līderis. Tā vēl treneris Sabitovs teica, kam intervijā Rafaļskis kā ķipītis sēdēja blakus. Skaidrs, ka nav viņš nekāda zvaigzne, to jau rakstīju, ka vairākos spēles komponentos ir pamatīgi jāpieliek.
, 2013-02-14 20:53, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Pievienojoties Daugavai, Rafaļskis tika skatīts kā potenciāls līderis. Tā vēl treneris Sabitovs teica, kam intervijā Rafaļskis kā ķipītis sēdēja blakus. Skaidrs, ka nav viņš nekāda zvaigzne, to jau rakstīju, ka vairākos spēles komponentos ir pamatīgi jāpieliek.
Nu sapratu!Bet es šo vertēju pēc LM pavadītā laika,Valsts izlasē kā spēlēja......
Biju vīlies,jo kad pārnāca šis uz LM, vārds bija skanīgāks par parādīto sniegumu!Tāpēc es šo par nekādu spožo spēlētāju neuzskatīju arī, kad šis pārgāja uz Daugavu.Kādu komentu vēl toreiz veltīju arī par Rafaļski SC,tā teikt ka nekas sevišķs!
Bet prieks ka šis uz islandi pārcēlās,eirokausos iespējas tikt,un tur Rafaļskis varētu būt komandai noderīgs,kā arī Islandes čempim būs iemesls pasekot līdzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-15 00:25, pirms 11 gadiem
Šīs pārejas liecina vien par to, ka Eiropas līgās mūsu futbolisti nav konkurētspējīgi, un runa nav par top 5 , kaut vai Skandināvijas vadošajās līgās vai tajā pašā Polijā, Ungārijā utt., kā arī par to, ka L-jas klubiem ir dramatiska situācija ar finansēm, nav ko maksāt un nebūs, vietējā čempī spēlēs arvien jaunāki un zaļāki spēlētāji.
Jā un Islandē čempis nav švaks, nu vismaz lielai daļai labu L-jas spēlētāju līmenis būtu atbilstošs.
, 2013-02-15 00:43, pirms 11 gadiem
Tas liecina par to ka speeleetaaju agentiem nav labu pazinu aarzemju klubos, masstrojani!!! Un veel par to, ka tiem agentiem jaabrauc pa aarzemeem un jaatiekas ar treneriem vai klubu portfeliem. visaas liigaas. un jaareklamee un jaareklamee speeleetaajus un tirgu kopumaa.
, 2013-02-15 00:44, pirms 11 gadiem
Bet vispaar esmu shokaa ka Ikstens nav atradis stipraaku komandu stipraakaa chempii!!!
, 2013-02-15 01:42, pirms 11 gadiem
Saint rakstīja: Tas liecina par to ka speeleetaaju agentiem nav labu pazinu aarzemju klubos, masstrojani!!! Un veel par to, ka tiem agentiem jaabrauc pa aarzemeem un jaatiekas ar treneriem vai klubu portfeliem. visaas liigaas. un jaareklamee un jaareklamee speeleetaajus un tirgu kopumaa.
Sakari un reklāma nepazīstamai precei vajadzīga daudz lielāka nekā atpazīstamai, proti kaut vai salīdzinām Islandiešu spēlētāju daudzumu un pienesumu Eiropas ne top 5 līgās. tad ši prece ir daudz ejošāka par latviešu, tas nav tikai aģentu un sakaru jautājums uz doto brīdi (jo Pahars, Astafjevs, Koļinko u.c. gana spilgti sevi apliecināja. lai būtu interese par L-jas spēlētājiem) bet gan preces kvalitātē, šeit mūs jau ir apsteiguši igauņi, nemaz nerunājot par lietuviešiem, somiem u.c līdzīgiem. Tie, kas spēlē izlasē jau ir iekārtojušies pārsvarā Krievijā u ja patiešām L-jā parādās kāds spējīgs un talantīgs spēlētājs, vai domā, ka viņš netiek pamanīts vien aģentu sakaru dēļ, stipri šaubos, tas pats Šabala ir atzīmēts, bet ir vēl pārāk zaļš, lai par viņu maksātu naudu, ko maksātu par tādu pašu zviedru, norvēģi, somu, islandieti utt,. nemaz nerunājot par francūžiem, spāņiem, itāļiem utt.
, 2013-02-15 07:32, pirms 11 gadiem
Islande Latvijas futbolistiem nav jaunums,bet Gruzija?Nenāk atmiņā neviens gadījums,ka kāds tur būtu no Latvijas spēlējis.Ikstēns varētu būt pirmā bezdelīga.Vai sācies atgriezeniskais process.Gruzīni jau no deviņdesmitajiem gadiem bija regulāri Virslīgas dalībnieki,tagad latvieši sāk braukt uz Aizkaukāzu.Par futbola līmeni nerunāšu,tas tur ir pietiekami labs,bet šis fakts rāda kaut ko citu.Vai tik Gruzija ekanomikas lauciņā nebūs noķērusi Latviju?
, 2013-02-15 09:55, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Vai tik Gruzija ekanomikas lauciņā nebūs noķērusi Latviju?
Pat pašā nabadzīgākajā valstī (runa nav par Gruziju) ir ļoti bagāti cilvēki. Gruzija ir nepārprotami futbola valsts , tādēļ vietējie bagātnieki labprāt sponsorē futbola klubus. Žunioram, ja var ticēt baumām, Dila Gori maksā 8K EUR mēnesī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-15 13:09, pirms 11 gadiem
Divi jauni melnie pēdējā Ziemas kausa spēlē izskatījās it labi, rādās, ka Daugava ir gatava šo to vērtīgu iepirkt.
, 2013-02-15 13:27, pirms 11 gadiem
Šobrīd, ziemas pārtraukuma laikā, "Dila" no Staļina dzimtās pilsētas ir tabulā otrajā vietā, atpaliekot 3 punktus no līdera -- Tbilisi "Dinamo". Tātad Ikstena jaunajai komandai acīmredzot ir lielas pretenzijas un cerības; varam tikai novēlēt Kasparam kļūt par pamatvārtsargu.
, 2013-02-15 15:00, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Islande Latvijas futbolistiem nav jaunums,bet Gruzija?Nenāk atmiņā neviens gadījums,ka kāds tur būtu no Latvijas spēlējis.Ikstēns varētu būt pirmā bezdelīga.Vai sācies atgriezeniskais process.Gruzīni jau no deviņdesmitajiem gadiem bija regulāri Virslīgas dalībnieki,tagad latvieši sāk braukt uz Aizkaukāzu.Par futbola līmeni nerunāšu,tas tur ir pietiekami labs,bet šis fakts rāda kaut ko citu.Vai tik Gruzija ekanomikas lauciņā nebūs noķērusi Latviju?
Cik ir dzirdets tad Gruzijas labakos klubos maksa diezgan labas algas,videji 4000-5000 eur,taka Gruzijas klubi mums jau ir prieksha finanshu zinja noteikti
, 2013-02-15 18:42, pirms 11 gadiem
Saint rakstīja: Bet vispaar esmu shokaa ka Ikstens nav atradis stipraaku komandu stipraakaa chempii!!!
Pussezonu nosēžot rezervē Daugavā, jau grūti droši vien kaut ko atrast.
, 2013-02-15 19:31, pirms 11 gadiem
maikls19 rakstīja: Cik ir dzirdets tad Gruzijas labakos klubos maksa diezgan labas algas,videji 4000-5000 eur,taka Gruzijas klubi mums jau ir prieksha finanshu zinja noteikti
labrīt ko slēpies?
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.