Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Karašausks pārbaudās Krievijas čempionē CSKA, Bulvītis - Šveicē

Karašausks pārbaudās Krievijas čempionē CSKA, Bulvītis - Šveicē
Artūrs Karašausks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Latvijas futbola čempionāta aizvadītās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Artūrs Karašausks uz pārbaudes laiku pievienojies Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA, ar kuru kopā ir devies uz treniņnometni Spānijā, portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju apstiprina Krievijas mediji.

Maskavas CSKA aizvadītajā nedēļas nogalē devās uz treniņnometni Spānijā, kur 23.janvārī ar dažādiem sastāviem plāno aizvadīt divas pārbaudes spēles - pret brīvo aģentu izlasi, kā arī Arta Lazdiņa pārstāvēto Polijas klubu "Piast Gliwice". Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa pēc savainojuma sadziedēšanas pirmoreiz atgriezās kopējā grupā, bet bez viņa nometnē atrodas vēl viens latvietis - 21 gadu vecais uzbrucējs Artūrs Karašausks. CSKA Krievijas Premjerlīgā šobrīd ieņem tikai piekto vietu.

Viens no "Skonto" uzbrukuma līderiem Karašausks aizvadītajā sezonā 24 spēlēs guva 16 vārtus un palīdzēja Rīgas klubam izcīnīt sudraba godalgas. 21 gadu vecais uzbrucējs savulaik ir spēlējis arī "Olimpā" un "Gulbenē", bet 2010.gadā viņš tika izīrēts Ukrainas klubam Dņipropetrovskas "Dnipro". Jāatzīmē, ka CSKA nule šķīrās no čehu uzbrucēja Tomāša Necida, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja Saloniku PAOK, bet tagad tika izīrēts savam bijušajam klubam Prāgas "Slavia".

Tikmēr cits bijušais "Skonto" spēlētājs Nauris Bulvītis, kurš neizmaksātās algas dēļ ieguva brīvā aģenta statusu, atrādās Šveices klubā "Aarau", kas tabulā ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē un par pozīciju apsteidz Andra Vaņina "Sion". Bulvītis nedēļas nogalē treniņnometnē Turcijā aizvadīja visas 90 minūtes pārbaudes spēlē pret Vācijas Bundeslīgas klubu Berlīnes "Hertha" (1:1). Jau vēstījām, ka Aleksandrs Fertovs ieinteresējis kādu Ukrainas Premjerlīgas klubu - ļoti iespējams, tas ir Romāna Grigorčuka vadītais "Chornomorets", kas tabulā ieņem piekto vietu un iekļuva UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā.

Ne tik priecīga vēsts piemeklēja Latvijas izlases uzbrucēja Māra Verpakovska pārstāvēto Grieķijas klubu Hēraklejas "Ergotelis", kas no amata atbrīvoja galveno treneri Janni Petraki. "Ergotelis" pēdējo astoņu spēļu laikā ir trīsreiz cīnījies neizšķirti un piedzīvojis piecus zaudējumus, ar 20 punktiem 19 mačos 18 komandu konkurencē ieņemot 14.vietu. Izkrišanas zona vairs ir tikai viena punkta attālumā.

Izmantotie resursi:
ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Р-Спорт. Все главные новости спорта
Offizielle Webseite Hertha BSC - HerthaBSC.de


, 2014-01-14 00:48, pirms 10 gadiem
Galiigi garaam ((( Nav tas liimenis
, 2014-01-14 00:57, pirms 10 gadiem
LAi spēlē ar Cauņu kopā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 01:18, pirms 10 gadiem
Objektivi - nav iespeju. Manuprat vajadzeja meginat ar tabulas vidusdalas vai lejas gala komandam. Vareja ari Ukraina pameginat, bet acimredzot CSKA uzaicinaja un acis iedegas.
, 2014-01-14 01:20, pirms 10 gadiem
+Tam visam, kad Cauna nosledza ligumu ar CSKA vins bija izlases lideris (vismaz viens no tiem noteikti) - kas ir Arturs pasi zinat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 01:38, pirms 10 gadiem
Tiesi ta - tikai kartejais perspektivais. Ka jau teicu, Cauna tad vilka izlasi, Arturs tai pat isti tuvuma nav stavejis
Aguero#16 rakstīja: Artūrs ir viens no perspektīvākajiem latviešu uzbrucējiem.

Ja jāsalīdzina ar kādu ārzemju futbolistu, tad Karašausks ir identiska Negredo vai Higvaina kopija - tehnisks finishers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 01:49, pirms 10 gadiem
Aguero#16 rakstīja: Jāpiezīmē ka pašlaik izlasi ir satricinājis uzbrucēju bums un Artūram taču ir jākonkurē ar Šabalu,Verpakovski, Rudņevu, Višņakovu un Gauraču

kā redzi konkurence ir milzīga,
Vai tad Māris nepateica ardievas izlasei?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 09:46, pirms 10 gadiem
Ja iepriekšējos gadus būtu smagi strādājis, tad tagad CSKA būtu reāli, bet tā kā tagad, tad šķiet nereāli. Bet nu lai jau izdodas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 11:22, pirms 10 gadiem
AB rakstīja: Tiesi ta - tikai kartejais perspektivais. Ka jau teicu, Cauna tad vilka izlasi, Arturs tai pat isti tuvuma nav stavejis
Kā tad ar rūdi, neatceros, ka kādā reizē viņš izlases mostrālais uzbrucējs bijis, taču klubā lādēja kā negudrs, nedomāju, ka var salīdzināt izlasi ar klubu, un klubs ir darbs, alga, nevis patriotisms šiem "latviskajiem" zēniem!
, 2014-01-14 12:23, pirms 10 gadiem
Aguero#16 rakstīja: Jāpiezīmē ka pašlaik izlasi ir satricinājis uzbrucēju bums un Artūram taču ir jākonkurē ar Šabalu,Verpakovski, Rudņevu, Višņakovu un Gauraču

kā redzi konkurence ir milzīga,
Mēs varētu spēlēt pēc shēmas 3-2-5 , tad konkurences problēma ir atrisināta.
, 2014-01-14 12:30, pirms 10 gadiem
karlosm rakstīja: Kā tad ar rūdi, neatceros, ka kādā reizē viņš izlases mostrālais uzbrucējs bijis, taču klubā lādēja kā negudrs, nedomāju, ka var salīdzināt izlasi ar klubu, un klubs ir darbs, alga, nevis patriotisms šiem "latviskajiem" zēniem!
Pie starika arī dobriks bija nekāds kaut LM sastāvā lādēja visos iespējamoos neiespējamos veidos !Vai tad pie vainas arī dobrikam bija patriotisms(jeb starika nevēlēšanās šo redzēt sastāvā)?Rudņevs uz laukuma diezgan bieži bija redzamākais špīleris LV sastāvā,bet problēma ar momentu realizācija bija viņam arī klubā...
, 2014-01-14 12:56, pirms 10 gadiem
Bulvītim, iespējams, ir cerība, Karašauskam nekādu! Ja CSKA meklē pamatsastāva uzbrucēju, tad Karašausks, piedodiet, tam neatbilst!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 13:29, pirms 10 gadiem
Atkārtoju reiz jau rakstīto: kāds klubs (ne jau nu CSKA, bet Polijas vai Skandināvijas vidēja līmeņa) varētu būt reāls ieguvējs, ja nopirktu saldo pārīti (K un Š) kopā, viņi ir saspēlējušies un labi viens otru papildina. Atsevišķi -- Šabala, domāju, nepazudīs, progresēs, par Karašausku neesmu tik droša (līdz šim tikai divi treneri -- Jore un Pertija -- mācējuši tikt ar viņu galā, bet Starkovam, Paharam, Koņevam, Kazakēvičam nekas nesanāca).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 15:47, pirms 10 gadiem
Būsim objektīvi, Baltijas līmenis kāda no līgām.Visticamāk Lietuva, ja grib ārzemes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 16:36, pirms 10 gadiem
Ja grib sev tuvā vidē, tad Krievijas premjerlīgas apakšgalā, vai 1.līgā, bet, ja ir gatavs pielāgoties citai videi un kultūrai, tad vislabākais variants izaugsmei ir Polija. Polija objektīvi parāda, kādā līmenī ir spēlētājs. Man gan šķiet Karašauska pārdošana ir nedaudz sasteigta, un saistīta tikai ar "Skonto" naudas problēmām. Lai konkurētspējīgi spēlētu vidusmēra Eiropas līgā, Karašauskam vispirms vajadzētu kko sasniegt un pierādīt šeit, taču pagaidām no tiem, ko izcelt "Skonto" uzbrukuma veidošanā ir Šabala un Mingazovs. Gan Karašauskam, gan Šiņeļņikovam vēl jāaug. Aizbrauks kkur pāris sezonas padeldēs soliņus, un būs atpakaļ kādā no "Daugavām", vai "Ventspilī".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 16:55, pirms 10 gadiem
frutto1 rakstīja: Polija,Ukraina,Krievijas 1. līga varb
Tik augstu viņus vērtē? Nu lai jau pierāda sevi labākās līgās par Baltiju, ja spēj pavilkt! Bet nu diez cik augsts nav viņu līmenis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 17:10, pirms 10 gadiem
Protams, super, ka tāds grands ņem pie sevis uz pārbaudi, bet jautājums, vai nav par augstu šāds lēciens. Cauņam savulaik izdevās, jāvēl, lai izdodas arī Artūram, lai gan CSKA prasības būs ļoti augstas, lai parakstītu līgumu. Pozitīvi no vienas puses, jo CSKA bez problēmām varētu Skonto samaksāt prasīto summu. Tagad viss atkarīgs no paša Karašauska, jo dota lieliska iespēja sevi pierādīt gandrīz vai superklubā.

Bulvīša spējas mēs zinām un Šveices Superlīgu, pateicoties Vaņinam, arī daudz maz pazīstam. Nauris Skotijā jau sevi labi parādīja, tā ka nebūs pirmā ārzemju pieredze, vēl Lietuvā ir spēlējis. Izlasē bijuši pārliecinoši un mazāk pārliecinoši mači, bet neviens nevar apšaubīt, ka tieši centra aizsargu pāris Bulvītis-Rode bija galvenais iemesls Skonto maz ielaistajiem vārtiem.

Kas attiecas uz Fertovu, Chornomorets tas nav, bet Ukrainas Premjerlīga ir un paliek labs turnīrs, vienalga, kurā klubā spēlē. Jācer, ka Saša tiks pie līguma, Skonto pie transfēra naudas un jāvēl veiksmīgāku pieredzi Ukrainā nekā Lukjanovam.
, 2014-01-14 17:28, pirms 10 gadiem
frutto1 rakstīja: tu uzskati Poliju,Ukraini par baigo liimeni? Krievijas 1.liiga ari nav nekas dizs
Priekš LV futbolistiem tas ir augstu, nu Krievijas 1.līgā varētu, ja jau tur spēlē daži mūsu kadri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-14 18:08, pirms 10 gadiem
frutto1 rakstīja: ja tas ir augstu,tad ko teikt par Rudnevu kas ir Bundesliigas spielers
Cik ilgi? Neturēs, ja šitā spēlēs.Biedriņš nr.2
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.
Lodzas "Widzew" komanda un līdzjutēji Sliēzijas stadionā Hožuvā. Foto: Marcin Bryja/Widzew Łódź
1

Cigaņiks atgriežas laukumā Ekstraklasē, "Widzew" uzvar 50 tūkstošu klātbūtnē

Polijas futbola Ekstraklasē pēc vienas kārtas izlaišanas spēlēja Latvijas valstsvienības malējais aizsargs Andrejs Cigaņiks, kurš Lodzas "Widzew" komandai nedaudz vairāk nekā 50 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē palīdzēja Silēzijas stadionā pieveikt Hožuvas "Ruch".