Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latviešu pārstāvētā "Palanga" pēc aizdomīgas spēles uzsāks iekšējo izmeklēšanu

Latviešu pārstāvētā "Palanga" pēc aizdomīgas spēles uzsāks iekšējo izmeklēšanu
Andrejs Kiriļins (nr. 99) pārbaudes spēlē pret "Wigry Suwalki". Foto: FK "Palanga"

Lietuvas augstākās līgas futbola klubs "Palanga" vakar nenosargāja vadību, pēdējās 14 minūtēs ielaida trīs vārtus un piedzīvoja zaudējumu Panevēžā (1:3). Šīs spēles gaitā esot novērotas aizdomīgas koeficientu svārstības, nesamērīgi maziem koeficientiem esot gan uz daudz gūtiem vārtiem, gan arī mājinieku komandas uzvaru – pat pie rezultāta 0:1 vai 1:1.

"Uzsāksim iekšējo izmeklēšanu par 12. augustā aizvadīto spēli. Atbildot uz publiski izteiktajām bažām par mūsu komandas maču, vēlamies noskaidrot, kādēļ tādas ir radušās," kluba mājaslapā citēts "Palanga" direktors Toms Laučus. "Atbalstām tīru spēli un nedrīkstam pieļaut, ka mūsu spēlētāju sniegumu aizēno bažas par spēles godīgumu."

Lietuvas augstākajā līgā no 6. jūlija līdz 3. augustam bija vasaras pārtraukums, un šajā laikā Palangas komanda izmainījās līdz nepazīšanai. Pie tās stūres stājās baltkrievu treneris Vjačeslavs Graščenko, kurš iepriekš vadīja Baltkrievijas 1. līgas klubu "Lida", bet vakar Panevēžā pamatsastāvā vienīgais spēlētājs no sezonas pirmās puses bija ilggadējais Igaunijas izlases pussargs Sergejs Mošņikovs. Virkni papildinājumu "Palanga" atrada arī Latvijā. Gan pret "Riterai" (0:1), gan pret "Jelgavas" bijušā galvenā trenera Aleksandru Kurtejana vadīto"Panevežys" pilnas 90 minūtes aizvadīja no Jūrmalas "Spartaka" pārgājušais Andrejs Kiriļins, un tāpat divi spēlētāji pārgāja no Latvijas 1. līgas vienības "New Project", kas lielākoties veidota no Latvijas telpu futbolistiem, ieskaitot Latvijas labāko futzālistu Germanu Matjušenko un arī dažādu slavu iemantojušo Igoru Labutu.

No "New Project" uz "Palanga" pārgāja latviešu aizsargs Vladislavs Kuzmins un gruzīnu pussargs Giorgi Diakvnišvili. Kuzmins vakar tika nomainīts pēc pirmā puslaika, bet Diakvnišvili palika rezervē. Tādējādi aizdomīgākajos notikumos laukumā atradās vienīgi Kiriļins, taču notikumu epicentrā vairāk bija vērojamas aizsargu kļūdas. Tāpat "Palanga" augusta sākumā ziņoja par 19 gadus vecā liepājnieka Vladimira Stepanova pāreju, bet viņš pieteikumā vēl nav bijis. "Palanga" ar 13 punktiem 20 spēlēs ieņem pēdējo vietu, tomēr Kauņas "Stumbras" jau ir izslēgta no līgas, tādējādi Lietuva ir palikusi ar septiņiem aktīviem klubiem un "Palanga" vairs nevar izkrist automātiski. Neskaitot tehnisko uzvaru pār "Stumbras", "Palanga" Lietuvas čempionātā ir piedzīvojusi 11 zaudējumus pēc kārtas (vārti 8:29) un nākamajā spēlē viesosies pie čempiones Marijampoles "Sūduva".

Lietuvas 1. līgā šosezon bijušas aizdomas par vēl vienu klubu, kuru pārstāv virkne latviešu. Eduarda Štrubo trenētais "Kupiškis", kurā spēlē Gļebs Sopots, Jevgeņijs Kazura, Andrejs Perepļotkins, kurš arī jūlijā pārbaudījās "Palanga", Aleksandrs Zeņkovs, Dmitrijs Kuzmins, Staņislavs Pihockis, Vladislavs Grigjans un Aleksandrs Kļimovs, ar 26 punktiem 18 spēlēs ieņem septīto vietu.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Žalgiris V19151344:1646
2.Sūduva18150340:1045
3.Riterai19105429:1835
4.Žalgiris K1983833:3027
5.Panevežys1955925:2820
6.Atlantas19441118:3916
7.Stumbras19431212:3315
8.Palanga20411522:4913

Izmantotie resursi:
https://alyga.lt/rungtynes/2019-08-...
Naujas FK „Palanga“ veidas – FK Palanga


, 2019-08-13 22:23, pirms 5 gadiem
noskatoties spēles apskatu un vārtu guvumus - vizuāli īpaši aizdomīgi neizskatās, spēles momenti un atbilstoši spēles gaitai ..

tā kā paliek tikai nopietna koefu un naudas kustības analīze
, 2019-08-13 22:33, pirms 5 gadiem
Tā arī nevienu latvieti neatradu, Latvijas valstspiederīgos jā.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.