Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lukjanovs karjeru turpinās Volgogradas "Rotor"

Lukjanovs karjeru turpinās Volgogradas "Rotor"
Ivans Lukjanovs
Foto: rotor-fc.com

Latvijas izlases futbolists Ivans Lukjanovs karjeru turpinās Volgogradas "Rotor", vēsta Krievijas kluba mājaslapa. 26 gadus vecais Lukjanovs pagājušo sezonu pabeidza citā Krievijas pēc spēka otrās līgas komandā Astrahaņas "Volgar", bet pēc sezonas beigām bija jauna kluba meklējumos.

"Ivanam pievērsām uzmanību, kad pagājušajā sezonā tikāmies ar "Volgar". Viņš spilgti izcēlās uz Astrahaņas sastāva fona. Protams, ka ar vienu redzētu spēli nav pietiekami, lai novērtētu spēlētāju. Bet savācām par viņu pilnu informāciju, noskatījāmies videoierakstus, palūdzām padomu speciālistiem, kas viņu labi zina," par komandas jaunieguvumu Ivanu Lukjanovu sacīja "Rotor" viceprezidents Rohuss Šohs.

"Lukjanovs ir universiāls pussargs, kurš var spēlēt gan vidējās līnijas centrā, gan abos flangos. Viņš ir vairāk uzbrūkošas spēles piekritējs, un ceram, ka viņš varēs pastiprināt komandas uzbrukuma potenciālu. Ivanam varu atzīmēt tādas īpašības kā labs ātrums, sitiens ar abām kājām. Tas ir Latvijas izlases spēlētājs, kurš šobrīd atrodas spēku pilnbriedā. Viņam ir pieredze Polijas un Ukrainas čempionātā. Ivan, laipni aicināts "Rotor"!" Šohs turpināja.

Lukjanovs karjeras laikā ārzemēs ir spēlējis vairākos Lietuvas klubos, trīs sezonas pavadīja Gdaņskas "Lechia", bet pagājušo sezonu sāka Ukrainas Premjerlīgas klubā Zaporožjes "Metalurh". Tur Lukjanovam gan neizdevās nostiprināties pamatsastāvā un iegūt treneru uzticību, un ziemas pāreju periodā Ivans pievienojās "Volgar", kas pēcāk izkrita no līgas.

Lukjanovs "Volgar" sastāvā aizvadīja desmit spēles, no kurām septiņas sāka pamatsastāvā, un guva divus vārtus. "Rotor" pagājušajā sezonā Krievijas pēc spēka otrajā līgā ieņēma devīto vietu 17 komandu konkurencē, bet šo sezonu sāka ar pārliecinošu uzvaru izbraukumā pār Oļega Laizāna pārstāvēto Krasnojarskas "Yenisey" (4:1). Šobrīd "Rotor" savā laukumā uzņem "SKA-Energiya".

Izmantotie resursi:
Официальный сайт футбольного клуба «Ротор»


, 2013-07-13 20:26, pirms 11 gadiem
No sākuma izlasīju Rolton
, 2013-07-13 20:30, pirms 11 gadiem
rihardilio rakstīja: No sākuma izlasīju Rolton
grīda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-13 21:11, pirms 11 gadiem
sit mani nost, bet es neticu, ka neviens Latvijas futbolists nevarētu tikt kādas Rietumeiropas valts 2. vai 3. līgā!!! Tas būtu daudz labāk nekā Krievijas 2. līgā...
, 2013-07-13 21:32, pirms 11 gadiem
90-os bija ļoti labs klubs. Biju jau aizmirsis par viņu un par Veretennikovu
, 2013-07-13 21:38, pirms 11 gadiem
picamen2 rakstīja: sit mani nost, bet es neticu, ka neviens Latvijas futbolists nevarētu tikt kādas Rietumeiropas valts 2. vai 3. līgā!!! Tas būtu daudz labāk nekā Krievijas 2. līgā...
Latvijā pieejamie spēlētāju aģenti pārsvarā strādā tieši ar austrumeiropas klubiem. Viņiem vnk nav sakaru rietumeiropā.
, 2013-07-13 22:00, pirms 11 gadiem
Agrāk bija labs vidusmēra Krievijas virslīgas klubs, bet dēļ finansēm iekļuva lielā bedrē. Interesanti, ka deviņdesmitajos gados izsita Manchester United no eiropas kausa.
Lai veicas mūsu futbolistam.
, 2013-07-13 22:01, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: Latvijā pieejamie spēlētāju aģenti pārsvarā strādā tieši ar austrumeiropas klubiem. Viņiem vnk nav sakaru rietumeiropā.
Nu tas jau skaidrs. Neticu arī tam, ka nevar atļauties kvalitatīvu aģentu ar skatu uz otru pusi.
, 2013-07-13 22:07, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: Latvijā pieejamie spēlētāju aģenti pārsvarā strādā tieši ar austrumeiropas klubiem. Viņiem vnk nav sakaru rietumeiropā.
Savukārt rietumnieki diži neskatās uz spēlētājiem austrumos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-13 22:44, pirms 11 gadiem
picamen2 rakstīja: Nu tas jau skaidrs. Neticu arī tam, ka nevar atļauties kvalitatīvu aģentu ar skatu uz otru pusi.
Krievijā maksā vairāk nekā rietumu valstu otrajās līgās. Tas arī izskaidrojums
, 2013-07-13 22:46, pirms 11 gadiem
Nepavisam nav slikti. Ņemot vērā to, cik neveiksmīgs bija pērnās sezonas sākums ar Metalurh Ukrainā tā pasistā trenera vadībā, kopš tā brīža viss gājis atkal ar augšupejošu līkni. Volgar izkrita no līgas, jā, bet Lukjanovs sevi labi parādīja. Un īstenībā arī tajās dažās spēlēs, ko aizvadīja Ukrainā, bija viens no redzamākajiem laukumā, ja ne pats redzamākais. Šķiet, ka redzēju video no divām spēlēm, kurās Lukjanovs bija laukumā.

Lai veicas un cerams, ka laba snieguma gadījumā Pahars savāks uz izlasi atkal.
, 2013-07-13 23:17, pirms 11 gadiem
Miķelis Osis rakstīja: Krievijā maksā vairāk nekā rietumu valstu otrajās līgās. Tas arī izskaidrojums
Ko tu saki? Vienkārši futbolists vēlas spēlēt etniskajā dzimtenē, kaut vai par mazāku maksu.
Krievijā maksā vairāk kā rietumvalstu līgās, nu tur bukam jāsmejas!
, 2013-07-14 00:37, pirms 11 gadiem
Pareiz ir , vēl jau valoda utt
Skudriniekss rakstīja: Ko tu saki? Vienkārši futbolists vēlas spēlēt etniskajā dzimtenē, kaut vai par mazāku maksu.
Krievijā maksā vairāk kā rietumvalstu līgās, nu tur bukam jāsmejas!
, 2013-07-14 10:50, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ko tu saki? Vienkārši futbolists vēlas spēlēt etniskajā dzimtenē, kaut vai par mazāku maksu.
Krievijā maksā vairāk kā rietumvalstu līgās, nu tur bukam jāsmejas!
Vispār jau ir tā kā raksta Miķelis. Noteicošais ir atalgojums, protams vide, respektīvi mentalitate, valoda un arī ēdiens ir ļoti tuvs. Tomēr noteicošie ir pastākļi no finansiālās puses.
Pirmā būtiskā atšķirība starp Vācijas 2. bundeslīgu un Krievijas 2. līgu ir nodokļu jautājumā, un Vācijā tie ir krietni lielāki.
Vidēji vadošie spēlētāji Krievijas 2. līgā saņem 5000-10000USD mēnesī. Prēmijas par uzvarām svārstās no 500-2000USD. Tajā pašā Vācijā ieslēdzas ļoti lieli nodokļi un relatīvi sanāk mazāk. Jāatceras, ka bieži vien Vācijā klubi bāzējas mazās pilsetās, bet Vogograda ir miljonu pilseta ar visām izrietošajā sekām. Kino, veikali, naktsklubi. Būtiski, ka Krievijā futbols ir ļoti populārs un tiek grūzta liela nauda. Pat trešās līgas klubiem nu ir tādas bāzes kā mums Ķeizarmežā. Spēlētājiem būtībā tiek nodrošināti ļoti labi apstākļi, ja nav jādzīvo bāzē, tad ir labs dzīvoklis un bieži vien jaunajos projektos un ir arī jauns auto lietošanā. Volgogradas gadījumā klubs pakāpeniski plāno atgriezties augstākajā līgā.
Godīgi sakot man mašam labāk patiktos kā mūsēji spēlētu Vācijas, Francijas, Spānijas otrajās līgās, nevis Krievijā vai Ukrainā, bet daudz ko nosaka finanses, mentalitate un arī iestradnes. Piemēram tikt spāņu 2. līgā ir milzīga konkurence ar argentīniešiem, brazīļiem un citiem latīņamerikāņiem.
, 2013-07-14 10:54, pirms 11 gadiem
+ Volgograda ir viena no PČ pilsētām, kas arī ļoti daudz ko izsaka tieši Krievijas gadījumā .
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.
Andrejs Cigaņiks. Foto: RTS Widzew Łódź
1

Latviešu duelis Polijas Ekstraklasē izpaliek – Cigaņikam muskuļa savainojums

Polijas futbola Ekstraklases 28. kārtā Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" savā laukumā cīnījās 0:0 pret tiešo sāncensi Lodzas "Widzew", kuras pieteikumā savainojuma dēļ netika iekļauts Andrejs Cigaņiks.