Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gutkovskim uzvaras vārti Polijas pirmajā līgā

Gutkovskim uzvaras vārti Polijas pirmajā līgā
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Bruk-Bet Termalica

Vladislavs Gutkovskis Polijas pirmajās līgā palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru, kas to krietni pietuvināja labāko sešiniekam.

Vladislavs Gutkovskis šodien devās „Termalica” sākumsastāvā un palīdzēja izbraukumā ar 1:0 pieveikt „Chrobry” vienību, kas ļāva viņa komandai pakāpties uz septīto vietu kopvērtējumā. „Termalica” iespējas iegūt otro vietu līgā un pacelties uz Ekstraklasi gan ir niecīgas – atstatums līdz otrajai vietai ir 16 punkti.

Gutkovskis šodienas mačā izcēlās ar komandas vienīgo vārtu guvumu – viņš precīzi sita 69. minūtē, bet pēc tam 88. minūtē tika nomainīts. Gutkovskim Polijas līgā šie bija pirmie vārti pēc atgriešanās no traumas un septītie kopumā sezonā.

Savukārt Valērijs Šabala „Podbeskidzie” sastāvā Polijas pirmajā līgā ar 0:2 piedzīvoja zaudējumu pret trešajā vietā esošo „Sandecja” komandu. Šabala nospēlēja pilnu maču un spēles protokolā atzīmējās ar dzelteno kartīti 82. minūtē. Šabalas komandai jau iepriekš cerības uz iekļūšanu Ekstraklasē bija mazas, bet tagad grūti aizsniedzams kļuvis arī labāko trijnieks, kas ir septiņu punktu attālumā. „Podbeskidzie” ieņem piekto vietu.
Mārcis Ošs Šveices Superlīgā dzelteno kartīšu limita dēļ izlaida šodienas maču, bet tas netraucēja viņa komandai „Xamax” viesos ar 1:0 pieveikt „Luzern”.

Polijas Ekstraklasē noslēdzās sezonas pirmais posms, kuru Pāvela Šteinbora pārstāvētā „Arka” pabeidza priekšpēdējā vietā. Neizdevās uzvarēt arī šodien, lai gan līdz mača pēdējām minūtēm „Arka” bija 1:0 vadībā pret „Legnica”, bet 89. minūtē Šteinboram sausā spēle tika liegta – masīva uzbrukuma laikā pretinieku spēlētājs trāpīja no asa leņķa tālajā vārtu devītniekā.

Savukārt „Slask” ar Igoru Tarasovu sākumsastāvā zaudēja „Gornik” ar 0:1. Tarasovs nospēlēja pilnu maču. Viņa komanda ierindojās 13. vietā līgā un arī netika Polijas līgas labāko astotniekā, kas turpinās cīņu par titulu. Tarasova un Šteinbora komandas sagaida cīņas otrajā astotniekā par palikšanu līgā, kur solās sīva konkurence – šobrīd 15. vietā esošo „Arka” no 11. vietas šķir tikai vienas uzvaras tiesa.

Tikmēr Kiprā izkrišanas grupā pārliecinoši turpina spēlēt Denisa Rakela pārstāvētā „Paphos”, kas ar 3:2 pieveica „Aki Oroklini”. Rakels devās sākumsastāvā, bet tika nomainīts 60. minūtē, kad viņa komanda atradās iedzinējos 0:1.

Krievijas pirmajā līgā Vladimirs Kamešs piedalījās Habarovskas SKA uzvarās pār Maskavas „Spartak” otro komandu ar 1:0. Vienīgie vārti tika gūti mača kompensācija laikā, un to paveica tieši spēlētājs, kurš puslaika pārtraukumā bija nomainījis Kamešu.

Igaunijas futbola līgā zaudējumu cieta Dmitrija Kalašņikova trenētā „Narva”, kas ar 0:1 piekāpās šosezon vēl ne punktu nezaudējušajai „Flora”, 84. minūtē ielaižot pendeli. Kalašņikova komanda ar sešiem punktiem sešās spēlēs ieņem sesto vietu Igaunijas līgā.


Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".