Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cigaņiks sākumsastāvā ''Zorya'' uzvarā, Uldriķim 65 minūtes neizšķirtā pret ''St.Gallen''

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Cigaņiks sākumsastāvā ''Zorya'' uzvarā, Uldriķim 65 minūtes neizšķirtā pret ''St.Gallen''
Andrejs Cigaņiks. Foto: AP/Scanpix

Šodien ar Andreja Cigaņika pārstāvētās Luhanskas ''Zorya'' uzvaru pret ''Desna'' ar 2:1, pēc ziemas pārtraukuma atsākās Ukrainas Premjerlīga. Cigaņiks spēli sāka pamatsastāvā, tikmēr Šveices augstākajā līgā, ''Sion'' ar Robertu Uldriķi pamatsastāvā nospēlēja neizšķirtu pret ''St.Gallen'' vienību ar 1:1. Polijas Ekstraklases čempionāta mačā Latvijas izlases futbolistu pārstāvēto klubu duelī aizsarga Kristera Tobera Gdaņskas ''Lechia'' ar 1:0 pārspēja uzbrucēja Vladislava Gutkovska pārstāvēto ''Rakow''.

Ukraina

Šodien pēc ziemas pārtraukuma atsākās Ukrainas Premjerlīgas sezona. Latvijas izlases spēlētājs Andrejs Cigaņiks sāka spēli Luhanskas ''Zorya'' pamatsastāvā un nospēlēja visu pirmo puslaiku, tiekot nomainīts pēc pārtraukuma pie rezultāta 1:1. 61.minūtē uzvaras vārtus Luhanskiešu labā guva Oleksandrs Gladkijs, kas bija viņa otrie vārti šajā spēlē, mačam noslēdzoties ar 2:1, izcīnot uzvaru pār tuvāko konkurenti tabulā ''Desna'', kas pirms četrām dienām pārbaudes spēlē Turcijā piekāpās FK Ventspils vienībai - 2:3. Šī bija Cigaņika komandas ceturtā uzvara pēc kārtas Ukrainas Premjerlīgā.

23 gadus vecajam spēlētājam šī bija 15 spēle Luhanskas ''Zorya'' sastāvā šajā sezonā (ieskaitot Ukrainas kausu, Eiropas līgas grupu turnīru aut. pie.).

''Zorya'' vienība ar 23 punktiem ieņem trešo vietu turnīra tabulā, par desmit punktiem atpaliekot no līderes Kijevas ''Dinamo''.

Rīt Ukrainas Premjerlīgu atsāks arī Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā ''Oleksandriya'', kas viesos uzņems ''Mariupol'' vienību.

Polija

Kristers Tobers, kurš iepriekšējās divas Gdaņskas vienības spēles noraudzījās no rezervistu soliņa (1:1 pret ''Warta Poznan'' Ekstraklasē un 1:3 pret ''Puszcza'' Polijas kausā aut. pie.), šodien sāka pamatsastāvā. 20 gadus vecais aizsargs nospēlēja visu spēli, palīdzot savai vienībai izcīnīt uzvaru pār cita Latvijas izlases spēlētāja Vladislava Gutkovska pārstāvēto ''Rakow'' - 1:0, kurš arī šo spēli nospēlēja no ''zvana līdz zvanam''.

Spēles rezultātu jau otrajā minūtē atklāja ''Lechia'' pussargs Jaroslavs Kubickis, bet spēles 65.minūtē pēc lieliskas Gutkovska piespēles savam partnerim, komandu nācās glābt Toberam, kurš izklupienā bloķēja pretinieka sitienu no ļoti tuvas distances, rezultātam paliekot 1:0.

Toberam šī bija astotā sezonas spēle Ekstraklasē, bet Gutkovskis - 17. Jāpiemin, ka uzbrucējs nav guvis vārtus Polijas līgā kopš 29.novembra, kad viņš 11.kārtas mačā iesita pret ''Warta Poznan''. Gutkovskis joprojām ar pieciem gūtiem vārtiem atrodas 12.vietā labāko vārtu guvēju topā.

''Rakow'' ar 28 punktiem 17 mačos ieņem trešo vietu Polijas augstākajā līgā, par septiņiem punktiem atpaliekot no līderes ''Pogon Szczecin'', tikmēr Tobera pārstāvētā ''Lechia'' ar 23 punktiem tik pat spēlēs - 7.vietā.

Šveice

Šveices Superlīgas vienības "Sion" pamatsastāvā trešo līgas spēli pēc kārtas tika iekļauts Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš neizšķirtā 1:1 pret "St.Gallen" laukumā atradās 65 minūtes, tiekot nomainīts, kad rezultāts uz tablo rādīja 1:1. Uldriķis arī nopelnīja dzelteno kartiņu spēles 57.minūtē. Uzbrucējs šīs sezonas 13 aizvadītajās spēlēs ir izcēlies ar trīs vārtu guvumiem, kā arī četrām dzeltenajām kartiņām.

"Sion" ar 20 kārtās nopelnītiem 21 punktiem Šveices čempionāta kopvērtējumā saglabā astoto pozīciju.

Somija

Somijas kausa izcīņas otrajā spēlē Somijas pēc spēka otrās jeb "Ykkonen" līgas kluba Jakubštades "Jaro" sastāvā vēl nebija 24 gadus vecā aizsarga Krista Kristera Gulbja. ''Jaro'' vienība šodien ar 2:1 pārspēja ''KPV Kokkola'' vienību.