Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pahars: vīrs, kurš skumdināja Bekhemu, Džerardu, Lampardu

Pahars: vīrs, kurš skumdināja Bekhemu, Džerardu, Lampardu
Marians Pahars

Salīdzinoši nesen Sporta Avīze+ piedāvāja Armanda Pučes interviju ar izcilo Latvijas futbolistu Marianu Paharu. Sarunā dzirdējāt daudzas tā laika aizkulises, bet šajā materiālā piedāvāju iepazīties vairāk ar sportisko pusi – ko īsti Pahars savos ziedu laikos Anglijā paveica?

Jāpatur prātā, ka pirms „Southampton” laikiem Marians Pahars lieliski spēlēja Rīgas „Skonto” rindās, cita starpā tiekoties arī ar „Barcelona” un Milānas „Inter”, bet pēc Anglijas karjeras norietā spēlēja arī Kipras „Anorthosis”. Tāpat Marians daudzus gadus aizstāvējis Latvijas izlases krāsas, kopumā gūstot 15 vārtus. Šajā materiālā apskatīti vienīgi Pahara ziedu laiki jeb sniegums Anglijā „Southampton” rindās.

1998./99. gada sezona
1999. gada 5. aprīlī Marians Pahars debitēja „Southampton” rindās Premjerlīgā 22 gadu vecumā, 70. minūtē nākot uz maiņu pret „Coventry City” pie 0:1, rezultātam vairs nemainoties. Sauthemptonu tai spēlē pārstāvēja tādi vīri kā Veins Bridžs (pēcāk septiņus gadus pavadīja „Chelsea”, šobrīd „Manchester City” īpašums, arī 36 spēles Anglijas izlasē), Marks Hjūzs (vairāk nekā 10 gadi „Manchester United” rindās, arī „Barcelona”, „Bayern”, „Chelsea”, trenējis Velsas izlasi, „Manchester City”, „Fulham”, tagad ir pie QPR stūres) un Džeimss Bītijs.

Savā otrajā spēlē pret „Blackburn”, Sauthemptonai esot iedzinējos ar 1:3, minētais Hjūzs panāca 2:3, bet 85. minūtē uz maiņu uznākušais Pahars izrāva komandai svarīgu 3:3 neizšķirtu cīņā par palikšanu (video no 05:52). Nākamajās trīs spēlēs Pahars jau gāja sākumsastāvā, taču vārtus neguva, komandai gan spēlējot labi (1-2-0) un tiekot ārā no izkrišanas zonas. Pēc tam sekoja pēdējās kārtas spēle, pirms kuras „Southampton” apsteidza izkrišanas zonā esošo „Charlton Athletic” par diviem punktiem. Lai gan svēto konkurenti zaudēja, tobrīd uz to paļauties nevarēja, un Pahara komandai tas bija mačs uz dzīvību un nāvi. "Saints” mājās tikās ar „Everton”, un Pahars savā 6. spēlē guva divus vārtus, ļaujot komandai uzvarēt ar 2:0 un nodrošināt palikšanu Premjerlīgā (video). Tātad kopā sešos mačos trīs vārti.

1999./00. gada sezona
Tā bija pirmā pilnā sezona, kurā Pahars no 38 spēlēm piedalījās 33 un guva 13 vārtus. Tikai 10 spēlētāji izrādījās rezultatīvāki, viņu starpā Alans Šīrers (23 vārti), Dvaits Jorks (20), Endijs Kouls (19), Tjerī Anrī (17). Pahars dalīja 11.-12. vietu, piemēram, apsteidzot labāko „Liverpool” snaiperi Maiklu Ouvenu par diviem vārtiem (tāpat aiz Mariana Robijs Kīns, Nvanko Kanu, Ūle Gunārs Sulšērs, Emils Heskijs, Tūre Andrē Flū un citi). Savukārt „Southampton” 20 komandu konkurencē ieņēma 15. vietu, šoreiz visai droši nosargājot vietu Premjerlīgā. Pahara 13 vārtu guvumi:
1) 3. kārtā mājās pret Rūda Gulita trenēto „Newcastle”. Pahars 67. minūtē panāca 3:1, spēle beidzās 4:2 Svēto labā. Zaudējušo pretinieku rindās iesita slavenais Šīrers un pirms pāris mēnešiem pašnāvību izdarījušais Velsas izlases treneris Gerijs Spīds. (video, no 01:48).
2) 4. kārtā viesos pret „Everton”. Pie 0:4 Pahars 70. minūtē guva goda vārtus, zaudējums ar 1:4,
3) 7. kārtā viesos pret „Middlesbrough”. 55. minūtē Supermarians izvirzīja vadībā Svētos ar 2:1, taču beigās neveiksme ar 2:3. Pretinieku labā iesita arī Gaskoins un Palisters.
4) 9. kārtā viesos pret „Manchester United”. 17. minūtē Pahars 55 tūkstošu klātbūtnē „Old Trafford” atklāja spēles rezultātu, pazemojot tobrīd dārgāko aizsargu pasaulē Stamu. Savukārt pie 2:3 Pahars 73. minūtē apzaga Silvestru un kā uz paplātes padeva bumbu Letisjē, kas ļāva Sauthemptonai izraut kaujiniecisko 3:3. Jāatgādina, ka „United” tobrīd bija Čempionu līgas titula turētāja un tosezon aizstāvēja Anglijas čempionu titulu. „United” pamatsastāvs tai spēlē: Taibi, Irvins, Stams, Bergs, Silvestrs, Bekhems, Bats, Skoulzs, Sulšērs, Jorks, Šeringems. Video.
5) 10. kārtā mājās pret „Derby County”. Atkal 3:3... 21. minūtē viesu labā rezultātu atklāja slavenais autu iemetējs Rorijs Delaps, bet jau pēc minūtes Pahars ar fantastisku tālšāvienu izlīdzināja (video).
6) 11. kārtā viesos pret „Leicester City”. Pie 0:2 Pahars guva pēdējos spēles vārtus 84. minūtē, panākot 1:2.
7) 13. kārtā viesos pret „Wimbledon”. Pahars 68. minūtē izvirzīja vadībā „Southampton”, beigās 1:1. Kā redzams, turnīra sākums šajā sezonā Paharam bija vienkārši izcils – 13 kārtās septiņi vārti. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Pahars tobrīd bija piektais aiz Kevina Filipsa (13 vārti, tostarp vairāki 11 metru soda sitieni), Alana Šīrera (11) un čempionu "Manchester United" snaiperiem Koula un Jorka (abiem 8).
8) 24. kārtā mājās pret „West Ham”. 54. minūtē Pahars atklāja rezultātu, šī brīža Anglijas izlases viens no līderiem Frenks Lampards pēc 11 minūtēm izlīdzināja, taču „Southampton” tik un tā uzvarēja ar 2:1. Pretinieku rindās no šī brīža zvaigznēm bija ne vien Lampards, bet arī Rio Ferdinands un Džo Kouls, bet no rezervistu soliņa uz Pahara vārtiem noskatījās Maikls Keriks.
9) 27. kārtā mājās pret „Middlesbrough”. Pahars 43. minūtē atklāja rezultātu, viesi uzreiz atspēlējās, mačs beidzās 1:1.
10) 32. kārtā viesos pret „Bredford”. Pahars, uznākot uz maiņu, 76. minūtē panāca 2:0 savas komandas labā. Beigās 2:1.
11) 33. kārtā mājās pret „Watford”. 75. minūtē Pahars, atkal nākot uz maiņu, uzstādīja galarezultātu – 2:0.
12) 34. kārtā mājās pret „Manchester United”. Pie 0:3 spēles 74. minūtē Pahars guva goda vārtus – 1:3 (tā arī beidzās). Rezultātu atklāja Bekhems, otros Svētie iesita savos vārtos, trešos guva Sulšērs vēl 29. minūtē. Tieši šai spēlē, kad ar vārtiem atzīmējās arī Pahars, "United" nodrošināja Anglijas čempionu titulu.
13) 38. kārtā mājās pret „Wimbledon”. 80. minūtē Pahars skaistā stilā, šķērsojot gandrīz visu laukumu, panāca 2:0 (atkal uzstādot galarezultātu), nogremdējot Vimbldonas komandu, kurai pirms pēdējās kārtas bija tikpat punktu, cik drošajā zonā esošajai „Bredford” (video, no 02:32).

2000./01. gada sezona
Šajā sezonā Pahars no 38 spēlēm piedalījās 31 mačā un guva deviņus vārtus. Sezonas sākumā (astoņās kārtās) Marians guva sešus vārtus, taču tad Glens Hodls lika mūsu uzbrucējam spēlēt dziļāk, un rezultativitāte apsīka. Deviņi vārti ir maz? Rezultatīvāko TOP20 ar šādu rādītāju Pahars tika. „Southampton” aizvadīja labu sezonu, finišējot augstajā 10. vietā. Pahara deviņi vārtu guvumi:
1) 3. kārtā mājās pret „Liverpool”. Iespējams, neaizmirstamākā spēle ar Pahara piedalīšanos. Divi Maikla Ouvena un vieni Sami Hīpijas vārti 64. minūtē ļāva uz tablo iedegt mājiniekiem bezcerīgo 0:3. Taču, lielā mērā pateicoties Paharam, spēle apgriezās kājām gaisā. „Saints” nepadevās, un 73. minūtē Marians atspēlēja pirmos vārtus (1:3), 85. minūtē mājinieki iesita vēl vienus (2:3), bet 90. minūtē Pahars guva savus otros vārtus mačā (otro reizi Premjerlīgas karjerā), izraujot Sauthemptonai neticamu 3:3 neizšķirtu. Liverpūles sastāvā, atskaitot Ouvenu un Hīpiju, spēlēja arī Džeimijs Karagers un 20 gadus vecais Stīvens Džerards, kuru tai sezonā atzina par labāko jauno spēlētāju. Pahars viņu 2000. gada 26. augustā dikti sarūgtināja. Tai sezonā „Liverpool” ieņēma 3. vietu, par vienu punktu atpaliekot no „Arsenal”... (Jāņa Līgata video ir pilns spēles apskats, bet, lūk, tikai pēdējo vārtu video).
2) 4. kārtā viesos pret „Charlton Athletic”. 79. minūtē Pahars guva pirmos mača vārtus, tiesa, cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1.
3) 6. kārtā mājās pret „Newcastle”. 2:0 un abi vārti Paharam, trešo reizi EPL atzīmējoties ar dubli! 1. puslaiks pa nullēm, bet 47. un 61. minūtē Pahars noraka Sera Bobija Robsona trenētās Ņūkāslas cerības ar diviem precīziem raidījumiem. „Newcastle” vārtos tolaik stāvēja Šejs Givens, joprojām spēlēja arī Šīrers.
4) 8. kārtā mājās pret „Middlesbrough”. Svētie zaudēja ar 1:3, bet Pahars 81. minūtē ar vārtiem deva cerību staru savējiem, tobrīd panākot 1:2. Midelsbro vienībā tosezon spēlēja no Madrides „Real” pārnākušais ekstravagantais Kristians Karembo, tāpat Pols Inss.
5) 26. kārtā viesos pret „Newcastle”. Atkal Pahars apbēdināja Ņūkāslu un Givenu. Lielāko mača daļu mājinieki bija vadībā, bet Marians 81. minūtē izrāva neizšķirtu savai vienībai – 1:1.
6) 27. kārtā mājās pret „Bradford”. Pie 0:0 spēles 60. minūtē Pahars atklāja rezultātu, beigās 2:0. Bredforda tai sezonā izkrita no Premjerlīgas, un mūsu uzbrucējs iedzina vienu no pēdējām naglām šī kluba zārkā.
7) 34. kārtā mājās pret „Manchester United”. Daudzkārtējie Anglijas čempioni bija pastāvīgi Pahara klienti. 11. minūtē Vess Brauns iesita savos, bet vēl pēc četrām minūtēm Pahars dubultoja rezultāta starpību. Raiens Gigss 75. minūtē vienus vārtus atspēlēja, taču „Southampton” uzveica topošo čempioni Mančestru ar 2:1. „United” toreiz izcīnīja trešo Anglijas titulu pēc kārtas, bet Sers Alekss Fergusons kļuva par pirmo treneri, kurš Premjerlīgā spējis ar savu komandu triumfēt trīs reizes pēc kārtas.

Vēl jāpiebilst, ka pēdējā kārtā Sauthemptona ar 3:2 mājās uzveica arī vicečempioni Londonas „Arsenal” ar Tjerī Anrī, Denisu Bergkampu, Fredriku Ljungbergu, Patriku Vjerā, Robēru Piresu, Ešliju Koulu, Toniju Adamsu un citiem sastāvā. Pahars neiesita, toties aizvadīja pilnu spēli, kas bija pēdējā kluba vecajā „The Dell” stadionā. Video.

2001./02. gada sezona
Arī šajā sezonā „Southampton” sevi apliecināja kā stabilu Premjerlīgas dalībnieci – noslēgumā 11. vieta. Šo sezonu acīmredzot var saukt par labāko Pahara karjerā – Marians piedalījās 36 no 38 spēlēm un guva 14 vārtus jeb visvairāk savā karjerā, par vieniem vārtiem uzlabojot 1999./00. gada sezonā iespēto. Pahars ar Eiduru Gudjonsenu sezonas noslēgumā dalīja 8.-9. vietu EPL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, kaut arī pirmie vārti Marianam krita tikai 5. kārtā. Snaiperu sarakstā priekšā palaisti tikai izcilnieki Tjerī Anrī (24 vārti), Džimijs Floids Haselbainks (23), Rūds van Nistelrojs (23), Alans Šīrers (23), Maikls Ouvens (19), Ūle Gunārs Sulšērs (17) un Robijs Faulers (15). Rezultatīvāko saraksts apskatāms šeit.

Pahara 14 vārtu guvumi:
1) 5. kārtā viesos pret „Bolton”. Svarīga uzvara ar 1:0, Paharam vienīgie vārti 77. minūtē pēc Bridža piespēles. Pie tam jāizceļ, ka pēc bālā sezonas sākuma šajā mačā Marians nāca vien uz maiņu. Pēcāk par vietu pamatsastāvā šaubu vairs nebija, un arī vārti krita regulāri.
2) 6. kārtā mājās pret „Ipswich Town”. Pahars panāca 2:0, spēle noslēdzās 3:3.
3) 7. kārtā mājās pret „Aston Villa”. Pie 0:2 Pahars vienus vārtus atguva, beigās gan zaudējums ar 1:3. Šajā mačā Pahars pārspēja leģendāro Peteru Šmaihelu, kurš „Aston Villa” aizvadīja savu pirmspēdējo sezonu karjerā. Patiesībā šī spēle hronoloģiski notika starp 10. un 11. kārtu (pārcelts mačs). Video, no 03:52.
4) 8. kārtā viesos pret „Middlesbrough”. Šī bija tā retā reize, kad Pahars izpildīja 11 metru soda sitienu, no atzīmes 73. minūtē panākot 2:0. Beigās uzvara pār Stīva Maklārena komandu ar 3:1.
5) 12. kārtā mājās pret „Blackburn”. 36. minūtē Pahars atklāja rezultātu (1:0), taču 90. minūtē viesi izrāva uzvaru ar 2:1. Pārspēts Breds Frīdels, kurš šodien 40 gadu vecumā lieliski sargā Premjerlīgas viena no TOP klubiem "Tottenham Hotspur" vārtus.
6) 14. kārtā mājās pret „Charlton”. Uzvara ar 1:0, vienīgie vārti 59. minūtē Paharam.
7) 16. kārtā viesos pret „Leicester”. Pahars pielika punktu tosezon no Premjerlīgas izlidojušo mājinieku sagrāvei, 90. minūtē panākot 4:0 (video). Pirmajos un otrajos vārtos Marianam rezultatīvas piespēles.
8) 17. kārtā mājās pret „Sunderland”. 67. minūtē Pahars guva vārtus, uzstādot galarezultātu – 2:0. Pārspēts Dānijas izlases vārtsargs Tomass Sorensens.
9) 18. kārtā viesos pret „Manchester United”. Pahars atkal iesita saviem klientiem, tiesa, Svētie „Old Trafford” toreiz dabūja pamatīgu pērienu ar 1:6. Rūds van Nistelrojs 55. minūtē nokārtoja „hattrick”, panākot 4:0, bet Pahars 68 tūkstošu skatītāju klātbūtnē minūti pēc šī notikuma guva vienīgos savas komandas vārtus. „United” pamatsastāvs toreiz: Bartēzs, F.Nevils, G.Nevils, Blāns, Silvestrs, Verons, Rojs Kīns, Bats, Skoulzs, Sulšērs, Nistelrojs, Bekhemam un Gigsam nākot uz maiņu. Žēl, ka no Pahara četriem vārtiem pret "Manchester United" internetā izdodas atrast tikai vienus (runa ir par video)...
10) 21. kārtā viesos pret „Chelsea”. Rezultāts? 4:2 Sauthemptonas labā! Pēc 1. puslaika Svētie bija iedzinējos ar 1:2, bet 55. minūtē tieši Pahars panāca 2:2, vēlāk komandai gūstot skaistu uzvaru pār Klaudio Ranjēri vadīto komandu. "Chelsea" vārtus sargāja Kudičini, bet spēlēja arī Džons Terijs, Viljams Galass, Frenks Lampards, Džimijs Haselbainks, Eidurs Gudjonsens, uz maiņu nākot arī Džanfranko Zolam.
11) 26. kārtā viesos pret „Newcastle”. 52 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Pahars 39. minūtē samazināja starpību līdz 1:2, beigās komandai zaudējot ar 1:3 (divi vārti Šīreram).
12) 30. kārtā mājās pret „Leicester”. Viesi 25 minūtēs panāca 2:0 savā labā, taču Pahars 29. minūtē atspēlēja vienus vārtus, savukārt 87. minūtē realizēja pendeli un izrāva „Southampton” neizšķirtu 2:2. Jau ceturtā (un pēdējā) reize, kad Pahars guva divus vārtus spēlē.
13) 34. kārtā mājās pret „Derby County”. 55. minūtē Pahars uzstādīja galarezultātu – 2:0. Tobrīd pretinieki vēl cerēja paglābties no izkrišanas, bet šis zaudējums lielā mērā noteica, ka Premjerlīga jāpamet. Pretinieku rindās spēlēja Fabricio Ravanelli, 1996. gada Čempionu līgas uzvarētājs „Juventus” sastāvā.

Vēl pa vieniem vārtiem Pahars iesita Anglijas kausa (FA) un Līgas kausa („Carling”) izcīņā. Tātad kopā sezonā Pahars iesita 16 vārtus un viņa sadarbība ar Bītiju (14 vārti) kopumā komandai deva 30 vārtus, un tas bija otrs labākais rādītājs starp uzbrucēju duetiem Premjerlīgā.

2002./03. gada sezona
Pirms sezonas vasarā Paharam tika veikta operācija, taču līdz galam viņš tā arī neatkopās, mokoties visu sezonu. Premjerlīgā kopumā tosezon Pahars nospēlēja tikai deviņus mačus, guva vienus vārtus no 11 metru atzīmes spēlē pret „Everton” 56. minūtē (uznācis uz maiņu, pats pendeli arī nopelnīja), bet kopumā savainojumu dēļ pie nozīmīgas teikšanas netika. Vēl vairāk – „Southampton” aizcīnījās līdz kausa (FA) izcīņas finālam, taču īsi pirms tā Paharam vēlreiz nācās gulties uz operāciju galda... Bez viņa Svētie finālā zaudēja „Arsenal” ar 0:1, tiesa, nopelnot ceļazīmi uz UEFA kausa izcīņu. Premjerlīgā Sauthemptonai augstā 8. vieta.

2003./04. gada sezona
Savainojumi neatkāpās, un Pahars nospēlēja 14 spēles, gūstot divus vārtus. UEFA kausa izcīņā svētie bez savainotā Pahara izstājās jau 1. kārtā, zaudējot rumāņu „Steaua” (1:1 un 0:1), bet Premjerlīgā ieņemta 12. vieta. Premjerlīgas sākumā Pahars nespēlēja, bet pēc iziešanas laukumā Latvijas izlases rindās izcilajā „Euro2004” atlases ciklā viņš nospēlēja trīs spēles arī „Southampton” sastāvā, komandai visās gūstot uzvaras. Pirmos vārtus Pahars iesita 17. kārtā principiālā derbijā pret „Portsmouth” (3:0), 67. minūtē panākot 2:0 (Video.). Otrie tika gūti pirmspēdējā 37. kārtā arī savā laukumā pret „Bolton”, 21. minūtē izvirzot savu komandu vadībā (beigās gan zaudējums ar 1:2).

2004./05. gada sezona
Arī šīs pirms sezonas treniņometnē Pahars (viņam nupat bija apritējuši 28 gadi) guva traumu. Sezonas gaitā viņš pamazām atsāka treniņus, bija cerīgs rezerves komandas sastāvā, taču... problēmas atjaunojās un tajā sezonā Marians pie teikšanas Premjerlīgā tā arī netika. Savukārt „Southampton” bez Pahara palīdzības nespēja noturēties Premjerlīgā, paliekot pēdējā 20. vietā (drošā zona gan palika nieka divu punktu attālumā) un pēc 28 gadu pārtraukuma izkrītot no spēcīgāko sabiedrības.

2005./06. gada sezona
Pahara problēmas ar veselību turpinājās un Čempionātā („Championship”) no 46 spēlēm viņš piedalījās tikai 10 spēlēs (tosezon Svēto sastāvā spēlēja arī šodienas Anglijas izlases spēlētājs Teo Volkots), guva vienus vārtus. Tie tika iesisti ļoti jautrā spēlē pret „Leeds United” – Pahars atklāja rezultātu, pēc 1. puslaika bija arī 3:0 (Marianu 45. minūtē nomainīja), kas saglabājās līdz 70. minūtei, taču „Leeds” beigās pamanījās uzvarēt ar 4:3 ((video)! Sezonas noslēgumā „Southampton” ieņēma 12. vietu.

Kluba vadībai pacietības mērs bija pilns un līgums ar savainojumu nomocīto Paharu vairs netika pagarināts... 2006. gada 30. aprīlī Pahars „St.Mary” stadionā veica goda apli, un komandas fani viņu no sirds godināja. Sekojošajā vasarā Pahars parakstīja līgumu ar Kipras „Anorthosis”. Šo klubu trenēja gruzīns Temuri Kecbaja, ar kuru Pahars cīnījās (un arī nereti apbēdināja) Premjerlīgas laukumos, tiekoties „Southampton” un „Newcastle”.

Savukārt „Southampton” bez Pahara pāris gadus pavadīja Čempionātā, bet 2009. gada pavasarī pēc punktu soda saņemšanas pat izkrita uz 3. līgu („League One”). Ar otro piegājienu 2011. gada pavasarī Svētie atgriezās Čempionātā, kur šosezon izcili sāka, reāli pretendējot uz iekļūšanu Premjerlīgā. Pēdējā laikā komanda gan sākusi buksēt un šobrīd pēc 30 no 46 kārtām atkāpusies uz 2. vietu, tikai par septiņiem punktiem esot priekšā Kaspara Gorkša „Reading”.

Pahara statistikas („Southampton” sastāvā) kopsavilkums

SezonaLīgaSV
1998./99.EPL63
1999./00.EPL3313
2000./01.EPL319
2001./02.EPL3614
2002./03.EPL91
2003./04.EPL142
2004./05.EPL00
2005./06.Championship81

Kopā Premjerlīgā 129 spēlēs 42 vārti, vēl divi vārti Anglijas Līgas kausa izcīņā un vieni vārti Čempionātā.

Jāņa Līgata veidotais video par Paharu apskatāms: šeit (redzēsiet vēl daudzu citu vārtu video!)
Armanda Pučes video intervija ar Paharu apskatāma šeit.

BBC raksti:
Pahars halts Bolton charge
Pahars punishes Everton
Pahars' piledriver
Pahars makes tentative return
Taibi's Old Trafford nightmare
Pahars saves Saints against Liverpool
Man Utd win title in style


Slēpts komentārs: Run Usein, Run !!
, 2012-02-14 00:14, pirms 12 gadiem
Exxx..Ja ne tās traumas..
, 2012-02-14 00:16, pirms 12 gadiem
Run Usein, Run !! rakstīja: Nekas nav mainijies. Tagad viņš skumdina "Skonto" fanus un velk komandu uz leju.
Reti-IZCILS spēlētājs,var kļūt par IZCILU treneri ..
, 2012-02-14 00:26, pirms 12 gadiem
Tās divas,trīs sezonas Anglijā nebija sliktas....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-14 01:04, pirms 12 gadiem
Cristiano Ronaldo17 rakstīja: Tās divas,trīs sezonas Anglijā nebija sliktas....
''nebija sliktas'' manuprāt, nav īstais apzīmējums !
, 2012-02-14 01:40, pirms 12 gadiem
Paldies par darbu autoram. Fantastiskas atmiņas par laiku kad sekoju līdzi Mariana gaitām EPL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-14 08:10, pirms 12 gadiem
Visu laiku labākais Latvijas futbolists!!!
Fantastisks spēlētājs, kas nesis LR vārdu futbola pasaulē. Pats esmu viesojies dažādās ANGLIJAS pilsētās, kurās vēl tagad cilvēki atceras Marianu.
Ja kāds Latvijā spētu novērtēt Pahara ieguldījumu futbola popularizēšanā.....
, 2012-02-14 08:15, pirms 12 gadiem
atceros tos laikus kad Marians dzina izmisuma anglēnus , patīkmas atmiņas
, 2012-02-14 09:43, pirms 12 gadiem
, 2012-02-14 09:47, pirms 12 gadiem
Angļi, angļi, bet izlasē viņš arī bija labais. Kādu golu viņš ietrieca norvēģiem! Apskats ir izdevies, danke!
, 2012-02-14 10:13, pirms 12 gadiem
Visu laiku labākais Latvijas uzbrucējs ,otro vietu atdodu Mārim !!!
, 2012-02-14 10:51, pirms 12 gadiem
vīrs, kurš skumdināja Bekhemu, Džerardu, Lampardu

un krievs, kurš 18. februārī balsos ПАР.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-14 11:23, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: Tad kad viņam bija tie treknie gadi, nebija baumas par kādām pārējam uz kādu superklubu? un kādu algu viņš saņēma Southamptonā ?
Bija doma par Chelsea, kopā ar Flo būtu "ārprātīgs" tandēms. Bet tad tās traumas...
, 2012-02-14 11:32, pirms 12 gadiem
gramofons rakstīja: vīrs, kurš skumdināja Bekhemu, Džerardu, Lampardu

un krievs, kurš 18. februārī balsos ПАР.
Jā, diemžēl, bet Marian Paharj balsos ПАР... Šī sešus gadus vecā intervija to apliecina: Прессбол - новости белорусского спорта

(...)Все латыши идеально говорили на великом и могучем.
(...)Дети общаются на латышском. Я тоже хочу, чтобы мой ребенок его знал, но почему бы не сделать официальными несколько языков?


Nu pilnīgs sūdabrālis, ko tur lai saka. Tāpat kā vēl pāris simti tūkstošu, kas te sev nezin kādas privilēģijas grib...
, 2012-02-14 11:50, pirms 12 gadiem
Jursi2 rakstīja: Jā, diemžēl, bet Marian Paharj balsos ПАР... Šī sešus gadus vecā intervija to apliecina: Прессбол - новости белорусского спорта

(...)Все латыши идеально говорили на великом и могучем.
(...)Дети общаются на латышском. Я тоже хочу, чтобы мой ребенок его знал, но почему бы не сделать официальными несколько языков?


Nu pilnīgs sūdabrālis, ko tur lai saka. Tāpat kā vēl pāris simti tūkstošu, kas te sev nezin kādas privilēģijas grib...
Viņam jau pilsonību piešķīra saeima. Iebraucējam iebraucēja filozofija, ko tur pārmest.
, 2012-02-14 11:55, pirms 12 gadiem
Run Usein, Run !! rakstīja: Nekas nav mainijies. Tagad viņš skumdina "Skonto" fanus un velk komandu uz leju.
Pamper!
Tu esi pasekojis skonta sastāvam,kā gadu no gadu tas mainās?
Ko pahars var izdarīt ar to sastāvu ,kāds tas ir uz doto momentu skontam?
Protams stariks 2011 gadā būtu pie guņas, čempi nodrošinajis labu laiku pirms čempja beigām,bet ........ nometi nost guņu un visus pārējos parazītiskos LFF elementus,tad labi ja pa to pašu 4 vietu stariks ar skontu cīnītos(bez tiesneša atbalsta) ,un varbūt pat to nesasniegtu!
, 2012-02-14 12:00, pirms 12 gadiem
ļoti labs raksts. paldies.
, 2012-02-14 15:05, pirms 12 gadiem
Dr.med.Mengele rakstīja: Viņam jau pilsonību piešķīra saeima. Iebraucējam iebraucēja filozofija, ko tur pārmest.
Tu gan cītīgi meklēji!
, 2012-02-14 16:40, pirms 12 gadiem
Domāju ka Marians guva vienus vārtus pret sarkanajiem,bet veselus četrus. :O
lielisks raksts. paldies.
, 2012-02-14 18:47, pirms 12 gadiem
Paldies par rakstu!

Cik man bija atmiņā aizķēries un par ko guvu apliecinājumu, tad viņš ilgu laiku nevarēja tikt spēlēt, jo... nedeva darba atļauju. Angļu birokrāti, ibio! Un tikai pēc tam jau nākošajiem uz Angliju aizbraukušajiem Latvijas pārstāvjiem bija diezgan viegli iegūt to sasodīto atļauju.

Raksts iz 1999.gada dienas
Southampton un Pahars mēģina trešo reizi ::...

Par valodas jautājumu - katram savi trūkumi. Viņš nav audzis/audzināts latviski patriotiskā gaisotnē, līdz ar to tas ir daudzmaz saprotami. Respektēsim arī citu viedokļus, kaut arī tie mums nav pieņemami.
, 2012-02-14 23:18, pirms 12 gadiem
Marians ir speletajs..kuram mes drosi varam dot apzimejumu zvaigzne....un ne tikai LV ..bet ari UK vins joprjam ir palicis agisas atminas faniem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-15 00:01, pirms 12 gadiem
Paldies par rakstu. Autors pacenties vēl ar video! Daudz jauna uzzināju!
, 2012-02-15 11:57, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: Tad kad viņam bija tie treknie gadi, nebija baumas par kādām pārējam uz kādu superklubu? un kādu algu viņš saņēma Southamptonā ?
Pahara vārds tika locīts arī Mančestras United sakarā tajā laikā, un var droši apgalvot - ja ne traumas, Pahars būtu nonācis kādā no Eiropas grandiem.
, 2012-02-15 16:30, pirms 12 gadiem
neliels labojums, Robijs Kīns nekad nav spēlējis Mančestrā. Te noteikti bija domāts komandas kapteinis Rojs Kīns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.