Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jānis Ikaunieks atrādīsies "Jelgavu" uzvarējušajam ungāru klubam "Ferencvaros"

Agris Suveizda

Jānis Ikaunieks atrādīsies "Jelgavu" uzvarējušajam ungāru klubam "Ferencvaros"
Jānis Ikaunieks
Foto: Mārtiņš Sīlis/Futbola Virslīga

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks dosies uz pārbaudi Ungārijas čempionāta līdervienībā "Ferencvaros", ziņo franču portāls footmercate.net.

Francijas augstākās līgas klubs "Metz", kam pieder Jānis Ikaunieks, ar pussargu nerēķinās, tādēļ skaidrs, ka viņam sezonas otrajā pusē atkal ir jāmeklē jauna komanda. Ņemot vērā spēļu nesenās veselības problēmas un spēļu prakses trūkumu, "Ferencvaros" vēlas vispirms nedēļu pārbaudīt Ikaunieka fizisko gatavību un tikai tad pieņemt lēmumu par nākotni.

"Ferencvaros" ir titulētākais un arī viens no turīgākajiem Ungārijas klubiem un pašlaik ar 41 punktu 19 spēlēs atrodas čempionāta vadībā, par trim punktiem apsteidzot "Videoton". Pēdējoreiz Budapeštas klubs zelta medaļas izcīnīja 2016. gadā, bet iepriekšējā pavasarī triumfēja kausa izcīņā.

UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā "Ferencvaros" divreiz apspēlēja "Jelgavu" (2:0, 1:0), bet otrajā kārtā divreiz zaudēja Dānijas "Midtjylland" (2:4, 1:3). Komandu joprojām vada bijušais Dortmundes "Borussia" treneris Tomass Dolls, savukārt viņa kādreizējais komandas biedrs Hamburgā un jelgavnieku bijušais galvenais treneris Aleksandru Kurtejans tagad pārcēlies uz Lietuvas 1. līgas vienību FK "Panevežys". Nākamo oficiālo spēli "Ferencvaros" aizvadīs 24. februārī, uzņemot pašreizējo čempioni "Honved".

Nepilnus 23 gadus vecais Jānis Ikaunieks "Metz" pirmajā komandā piedalījies tikai 15 spēles, četras no tām aizvadot "Ligue 1". Atgriezusies augstākajā līgā, "Metz" aizvada neveiksmīgu sezonu, ar 11 punktiem 19 mačos ieņemot pārliecinošu pēdējo vietu un no palikšanas zonas atpaliekot par astoņiem punktiem. Ikaunieks vasarā tika izīrēts "Liepājai"/"Mogo", bet jau drīzumā iedzīvojās nopietnā savainojumā un laukumā atgriezās oktobra vidū.

Tikmēr atgriezties Kazahstānā varētu uzbrucējs Eduards Višņakovs, par kuru interesi izrādot 1. līgas čempione "Zhetysu", vēsta portāls prosports.kz. 27 gadus vecais uzbrucējs savulaik gadu pavadīja Karagandas "Shakhter", 2012. gadā kļūdams par Kazahstānas čempionu. Vasarā Višņakovs atgriezās Latvijā, RFS sastāvā Virslīgā desmit spēlēs gūdams četrus vārtus. Savukārt līgumu līdz gada beigām Lietuvā parakstījis Pāvels Doroševs, kurš pievienojies Klaipēdas "Atlantas", kur pildīs arī vārtsargu trenera funkcijas. Iepriekšējo sezonu pieredzējušais vārtsargs sāka Liepājā, bet vasarā pārcēlās uz Polijas zemāko līgu komandu "Olimpia Kowary".

Izmantotie resursi:
Info FM, Metz : Ikaunieks mis à...
https://prosports.kz/news/259563
„Atlanto“ sutartys su A.Bartkumi ir P.Doroševu

     [+] [-]

, 2018-01-14 02:42, pirms 6 gadiem
Pāreja uz Ferencvaros, protams, būtu atzīstams solis, bet, manuprāt, Jānim vajadzētu vienu pilnu sezonu nospēlēt Liepājā. Tur viņš varētu kļūt par līderi, palīdzēt komandai Eirokausos un iespēlēties arī izlases pamatsastāvā.

Arī par Višņakova atgriešanos Kazahstānā divejādas domas. It kā tur viņš sevi jau savulaik ir pierādījis, bet tomēr tālākais ceļš no Polijas uz rietumiem (Beļģiju), ko Višņakovs gāja, šķita pareizāks variants. Nebūtu pretī, ja viņš paliktu RFS un gluži kā Jānis aizvadītu pilnvērtīgu pārliecinošu sezonu mājās.

Doroševam šķiet šī būs pēdējā sezona profesionālajā futbolā. Jāvēl veiksmi, sevi pierādot Lietuvā kā spēlētājam un iejūtoties trenera arodā.

     [+] [-]

, 2018-01-14 09:25, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Pāreja uz Ferencvaros, protams, būtu atzīstams solis, bet, manuprāt, Jānim vajadzētu vienu pilnu sezonu nospēlēt Liepājā. Tur viņš varētu kļūt par līderi, palīdzēt komandai Eirokausos un iespēlēties arī izlases pamatsastāvā.

Arī par Višņakova atgriešanos Kazahstānā divejādas domas. It kā tur viņš sevi jau savulaik ir pierādījis, bet tomēr tālākais ceļš no Polijas uz rietumiem (Beļģiju), ko Višņakovs gāja, šķita pareizāks variants. Nebūtu pretī, ja viņš paliktu RFS un gluži kā Jānis aizvadītu pilnvērtīgu pārliecinošu sezonu mājās.

Doroševam šķiet šī būs pēdējā sezona profesionālajā futbolā. Jāvēl veiksmi, sevi pierādot Lietuvā kā spēlētājam un iejūtoties trenera arodā.
Par Ikaunieku piekrītu, ka derētu aizvadīt sezonu Latvijā. Bet var jau būt, ka ungāru superklubā kaut kas izdodas. Tiesa, tur vāju spēlētāju nav un konkurence arī diezgan nopietna. To arī redzējām spēlē ar Jelgavu. Nav nekas pārdabisks, bet ir līmeni augstāka komanda. Jāskatās. Ja izdosies tur aizķerties - lieliski. Lai tik veicas un iztur to konkurenci, regulāri spēlē. Es un ne tikai es priecāšos, ja tas izdosies

Par Višņakovu - grūti saprast, kas noticies pēc lieliskās sezonas Polijā, Widzevas Lodz komandā, kur guva 12 vārtus + pussezonā 7 vārtus... un tikšanas Beļģijas Vasterlo klubā, kur pamanījās arī gūt vēl 4 vārtus. Kaut kas galīgi aizgājis šķērsām. Skaidrs ir tas, ka jau esot 28 gadu vecumā - vēl nebūtu jānoraksta sava karjera un jādomā par "lielo naudu", lai būtu kāds uzkrājums "vecumdienām". Būtu Polijā, Austrijā, tai pašā Zviedrijā vai Norvēģijā, Skotijā vai Rumānijā, vai kur citur vidusmēra čempionātā aizķēries - būtu labi. Bet nu Kazahstāna ir vieta lielai algas pelnīšanai, neskatoties uz to, ka čempionāts un tā līmenis nav tas švakākais. Bet ne arī tik augsts kā Eiropas komandās. Grūti pateikt, kas labāk.

Doroševs? Šim jau 37 gadi. Pēdējā laikā spēlējis ārkārtīgi maz, neskatoties uz to pieredzi, kas viņam ir. Pēdējā nopietnā sezona bijusi tikai 2016 gadā ar 28 spēlēm. Toties pagājušajā sezonā spēlējis vien tikai 8 spēlēs. Neskatoties uz to - vārtsarga maize nav tā pateicīgākā, jo vārtos tiek tikai viens spēlētājs. Pēdējo 5 sezonu laikā tikai 65 spēles. Vai pēdējās sezonas aizvadīšana? Ļoti iespējams. Varbūt trenera maize būs labāka.