Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Māliņam jauns treneris - Gančarenko BATE nomaina pret Krievijas Premjerlīgu

Māliņam jauns treneris - Gančarenko BATE nomaina pret Krievijas Premjerlīgu
Viktors Gančarenko
Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas spēcīgākajā futbola klubā BATE notikusi treneru maiņa - perspektīvais baltkrievu treneris Viktors Gančarenko parakstījis četrarpus gadu līgumu ar Krasnodaras "Kuban", savukārt viņa vietu pie BATE stūres ieņēmis Gančarenko asistents Aleksandrs Jermakovičs. BATE pārstāv arī Latvijas izlases vārtsargs Germans Māliņš, kurš šodien svin savu 26.dzimšanas dienu.

"Viktors Gančarenko, veiksmīgākais treneris BATE vēsturē, atdevis pilnvaras vadīt dzeltenzilos. Viktoram Mihailovičam ir pienācis piedāvājums no Krievijas spēcīgākās līgas kluba Krasnodaras "Kuban", kas piedalās Eiropas līgas grupu turnīrā. BATE vadība nāca pretī ilggadējam komandas vadītājam, lai viņš varētu īstenot vēlmi pārbaudīt sevi augstākā līmenī," teikts pašreizējās Baltkrievijas čempionāta līderes Borisovas BATE paziņojumā.

"No vienas puses ir rūgti konstatēt, ka šķiros no izciliem cilvēkiem, kas strādā klubā, no lieliskiem futbolistiem, ar kuriem man bija tā laime noiet tālu un atmiņā paliekošu ceļu. Tomēr no otras puses saprotu, ka trenera darbā seši gadi vienā vietā ir ilgs termiņš. Tāpēc ir pienācis brīdis šķirties. Trenera liktenis ir tāds, ka nedrīkst aizsēdēties - ir jāmeklē ceļš sevis tālākai pilnveidošanai. Pametu klubu, kurā man vienmēr bija patīkami un ērti strādāt. BATE manā sirdī paliks uz mūžiem," teica tikai 36 gadus vecais Gančarenko.

Gančarenko par BATE galveno treneri kļuva pirms sešiem gadiem, un šajā laika periodā BATE izcīnīja sešus Baltkrievijas čempiones titulus, vienu Baltkrievijas kausu un piecreiz spēlēja kādā no Eirokausu grupu turnīriem. Gančarenko jau pirms sezonas sākuma bija daudz vilinošu piedāvājumu. Pēc izstāšanās no Eirokausiem Gančarenko iesniedza atlūgumu, kas gan netika pieņemts - vadība uzskatīja, ka Gančarenko ir pelnījis aiziet kā uzvarētājs, un abas puses vienojās, ka treneris nostrādās līdz sezonas beigām. Tomēr tagad Gančarenko pēc ļoti nopietna piedāvājuma vienojās ar vadību, ka viņam ir pienācis laiks pārcelties uz dziļākiem ūdeņiem.

Iepriekš Krasnodaras "Kuban" vadīja rumāņu treneris Dorinels Muntjanu, kurš klubam pievienojās tikai jūlija beigās. Viņa vadībā "Kuban" iekļuva Eiropas līgas grupu turnīrā, kur pirmajās spēlēs piedzīvoja zaudējumus pret "St.Gallen" (0:2) un "Valencia" (arī 0:2), bet Premjerlīgā "Kuban" ar 14 punktiem 12 spēlēs ieņem tikai desmito vietu. Muntjanu tika atlaists šodien, un viņa aģents sacīja, ka rumānim par līguma laušanu pienākšoties pusotru miljonu eiro liela kompensācija.

Izmantotie resursi:
ФК БАТЭ
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com


, 2013-10-12 23:21, pirms 11 gadiem
Šis vēl tik jauneklīgais treneris ''Lielajā futbola pasaulē'' ir fenomens, domāju, ka Kuban viņš pārāk ilgi neaizkavēsies, un tuvāko gadu laikā vadīs jau kādu no Krievijas/Ukrainas grandiem!
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.
Lodzas "Widzew" komanda un līdzjutēji Sliēzijas stadionā Hožuvā. Foto: Marcin Bryja/Widzew Łódź
1

Cigaņiks atgriežas laukumā Ekstraklasē, "Widzew" uzvar 50 tūkstošu klātbūtnē

Polijas futbola Ekstraklasē pēc vienas kārtas izlaišanas spēlēja Latvijas valstsvienības malējais aizsargs Andrejs Cigaņiks, kurš Lodzas "Widzew" komandai nedaudz vairāk nekā 50 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē palīdzēja Silēzijas stadionā pieveikt Hožuvas "Ruch".