Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks, visticamāk, pārcelsies uz Zlīnu

Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks, visticamāk, pārcelsies uz Zlīnu
Dāvis Ikaunieks. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases uzbrucējam Dāvim Ikauniekam jau tuvākajā laikā vajadzētu parakstīt līgumu ar Čehijas devīto spēcīgāko klubu "Zlin", apstiprinājis kluba sporta direktors Zdeņeks Grigera.

Latvijas galvenais treneris Slaviša Stojanovičs jau maija beigās pavēstīja, ka Ikaunieks savā komandā vairs nespēlē tādēļ, ka vasarā mainīs klubu, un pirmdienas vakarā čehu portāls isport.cz vēstīja par gaidāmu darījumu virkni. Ikaunieka pārstāvēto "Jablonec" visdrīzāk pametīs 26 gadus vecais aizsargs Tomāšs Holešs, kurš karjeru turpinās Prāgas "Slavia", bet viņa vietā klubs vēlas "Zlin" perspektīvo 21 gadu veco aizsargu Liboru Holīku.

Lai tiktu pie Holīka, "Jablonec" no kaut kā ir jāšķiras, un kluba vadība esot pieņēmusi lēmumu pretī dot Ikaunieku un arī uzbrūkošo pussargu Jakubu Janecki, kurš ir atgriezies no īres "Opava". Lai arī nepiepildījās portāla prognozētais, ka darījums tiks apstiprināts vēlākais otrdien (vakar), kad Zlīnas klubs uzsāka gatavošanos jaunajai sezonai, "Zlin" sporta direktors Grigera publiski apstiprināja, ka spēlētāju apmaiņa visdrīzāk notiks: "Gaidām Brno aizsargu Lukāšu Vraštilu, un pievienoties vajadzētu arī Dāvim Ikauniekam un Jakubam Janeckim no Jablonecas."

Ikauniekam šī bija pirmā sezona Jablonecā, un viņš piedalījās 13 spēlēs, tikai divās izejot pamatsastāvā un vārtus negūstot. Pirms tam viņš divus gadus spēlēja Jihlavā, 57 spēles gūstot 19 vārtus un 2018. gadā tiekot atzītam par līgas labāko leģionāru. "Jablonec" šosezon ieņēma ceturto vietu un spēlēs Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā, bet "Zlin" finišēja devītajā pozīcijā un netika līdz Eirokausu pārspēļu finālam. Vakar pie komandas stūres stājās jaunais galvenais treneris Josefs Čaplārs, kurš iepriekš vadīja "Pribram" un ārpus Čehijas ir strādājis arī Polijā, Grieķijā un AAE.

Gan martā, gan jūnijā Ikaunieks izlasē nespēlēja savainojuma dēļ. Šoreiz viņš bija izsaukts, taču pēdējā treniņā pirms Izraēlas spēles (0:3) ieplēsa muskuli, kā dēļ viņam būs jāizlaiž vairākas nedēļas. Iepriekšējā gadā kuldīdznieks pirmoreiz tika atzīts par Latvijas labāko futbolistu.

Izmantotie resursi:
https://isport.blesk.cz/clanek/fotb...
https://www.fcfastavzlin.cz/aktuali...
Josef Csaplár převzal Ševce. Příprava potrvá...


, 2019-06-12 12:36, pirms 5 gadiem
Paries uz Hokeju pie Sedlačeka?! Tas priecē!
Slēpts komentārs: Klavulapa-1
, 2019-06-12 14:48, pirms 5 gadiem
No 4.vietas lejup uz 9. ...................................
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".