Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jaunais vārtsargs Kudrjavcevs noslēdz līgumu ar Polijas bagātāko klubu "Legia"

Rolands Eliņš

Jaunais vārtsargs Kudrjavcevs noslēdz līgumu ar Polijas bagātāko klubu "Legia"
Vjačeslavs Kudrjavcevs "Legia" treniņā
Foto: Jacek Prondzynski/Legia

19 gadus vecais futbolists Vjačeslavs Kudrjavcevs oficiāli pievienojies Polijas čempionei un bagātākajai komandai Varšavas „Legia”.

Vjačeslavs Kudrjavcevs līgumu ar Varšavas „Legia” noslēdzis uz vienu gadu - līdz 2019. gada 31. janvārim. Taču līgumā iekļauta iespēja sadarbību pagarināt uz vēl divarpus gadiem, proti, līdz 2021. gada vasarai.

Kudrjavcevs jau janvārī pievienojās „Legia” treniņnometnei, aizvadot arī dažus pārbaudes mačus. Viņa sniegums tika atzinīgi novērtēts, un Varšavas klubs nākotnē cer uz turpmāku Latvijas vārtsarga izaugsmi.

„Vojcehs Kovaļevskis („Legia” treneris, bijušais Maskavas „Spartak” un Polijas izlases vārtsargs) ievēroja Kudrjavcevu jau pirms vairākiem gadiem vārtsargu kursos,” kluba mājaslapā citēts „Legia” vārtsargu treneris Kšištofs Dovhans. „Uzaicinājām viņu uz pārbaudi, novērojām viņa darbu nometnē. Atklājām, ka mūsu priekšā ir ļoti talantīgs spēlētājs, mūsu intereses vērts.”

„Kudrjavcevs ir jauns un inteliģents cilvēks, kurš runā vairākās valodās,” Latvijas vārtsarga raksturojumu turpināja Dovhans. „Viņš ļoti ātri mācās, un mēs izkopjam viņa prasmes. Kudrjavcevs arī apzinās, kādas ir mūsu prasības. Domāju, ka „Legia” rindās viņš var ļoti labi attīstīties.”

Kudrjavcevs līdz šim Virslīgā aizvadījis 14 spēles – divas 2014. gadā „Jūrmalas” sastāvā, bet pagājušo sezonu uzsāka „Babītē”, tiesa, komanda sezonas gaitā tika diskvalificēta. Kudrjavcevs pārgāja uz „Riga”, kuras rindās Virslīgas mačā laukumā gan nedevās.

„Legia” ir 12-kārtēja Polijas čempione, kas triumfējusi četrās no pēdējām piecām sezonām, kā arī 18 reizes ieguvusi Polijas kausu. Vēl pagājušajā sezonā „Legia” spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet šosezon pārspēlēs netika Eiropas līgas grupu turnīrā. „Legia” lielākais panākums Eirokausos ir ČL pusfināla sasniegšana 1970. gadā.

„Legia” ir pārliecinoši bagātākais klubs Polijā. Saskaņā ar poļu mediju aplēsēm pagājušajā sezonā „Legia” budžets bija 66 miljoni eiro, kas bija apmēram četras reizes vairāk nekā tuvākajām sekotājām „Lech” un „Lechia”. Liels budžets gan negarantē automātiskus panākumus, un „Legia” arī šosezon neiztrūkst nestabilu brīžu, taču šobrīd klubs ieņem pirmo vietu Ekstraklasē, atrodoties četrus punktus priekšā „Lech”.

Varšavas kluba pamatvārtsargs ir 37 gadus vecais Arkadiušs Malašs, kurš šo pozīciju izcīnīja 2015./16. gada sezonā un kopš tā laika stājies vārtos teju visās Ekstraklases spēlēs.

Izmantotie resursi:
Vjacheslavs Kudrjavcevs zawodnikiem Legii -...

  +2 [+] [-]

, 2018-02-12 17:08, pirms 6 gadiem
Izklausās jau labi, lai veicas.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-12 17:23, pirms 6 gadiem
Ronaldi rakstīja: Izklausās jau labi, lai veicas.
īsti nesapratu, manuprāt -pozitīvi tikai tad ja dabūs spēlēt, bet negatīvi ja sēdēs uz soliņa ar lielu algu

  +5 [+] [-]

, 2018-02-12 18:01, pirms 6 gadiem
Jā, domāju, ar vārtu vīriem nākotnē problēmas nebūs, jaunā maiņa aug laba - R.Matrevics (West Ham), R.Soloha (Nottingham Forest), K. Zommers (Parma, izīrēts gan), R.Reinholds (AS Pisa) un vēl šis džeks labā vietā, bet nu laukuma spēlētāju kā nav tā nav!

  +4 [+] [-]

, 2018-02-12 18:09, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Jā, domāju, ar vārtu vīriem nākotnē problēmas nebūs, jaunā maiņa aug laba - R.Matrevics (West Ham), R.Soloha (Nottingham Forest), K. Zommers (Parma, izīrēts gan), R.Reinholds (AS Pisa) un vēl šis džeks labā vietā, bet nu laukuma spēlētāju kā nav tā nav!
Jā, šķiet, ka tik daudz talantīgu vārtsargu mums nav bijis... Līdzīgi kā hokejā, kur nobira talantu lietus vārtsargu līnījā pēdējos 5 gados, bet citur... diemžēl.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-13 08:46, pirms 6 gadiem
Līdz šim nenovērtēts Latvijā,varbūt izdosies izsisties caur poļu klubu.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 15:37, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Jā, domāju, ar vārtu vīriem nākotnē problēmas nebūs, jaunā maiņa aug laba - R.Matrevics (West Ham), R.Soloha (Nottingham Forest), K. Zommers (Parma, izīrēts gan), R.Reinholds (AS Pisa) un vēl šis džeks labā vietā, bet nu laukuma spēlētāju kā nav tā nav!
Vēl var Kurakinu pieminēt. Cerams, ka izdosies nostabilizēties Austrijā un jau nākamgad spēlēt pēc spēka 2. līgā.

     [+] [-]

, 2018-02-13 15:40, pirms 6 gadiem
Prieks, ka Vjačeslavam ir izdevies sevi pierādīt tik lielā klubā kā Legia. Īstais darbs gan sāksies tikai tagad pēc līguma parakstīšanas. Cītigi jāstrādā treniņos. Jādara viss, lai pēc iespējas ātrāk, parādītos iespēja debitēt Ekstraklasē. Skaidrs, ka Malaršs, būdams 37 gadus vecs, ilgi vairs nespēlēs un Legia skatās nākotnē.