Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors un Maksimenko aizved komandas līdz uzvarām

Ints Megnis
Ints Megnis

Šteinbors un Maksimenko aizved komandas līdz uzvarām
Pāvels Šteinbors iziet laukumā Polijas čempionāta spēlē. Foto: Arka Gdynia

Vārtsargs Pāvels Šteinbors un aizsargs Vitālijs Maksimenko, gatavojoties Latvijas futbola izlases treniņnometnei, svētdien aizveda līdz uzvarai savas komandas.

"Sauso" spēli Polijas čempionātā aizvadīja Pāvels Šteinbors, palīdzot Gdiņas "Arka" viesos ar 4:0 (1:0) sagraut "Legnica". Latvijas vārtsargs aizvadīja pirmo "sauso" spēli pusotra mēneša laikā. Tāpat visas 90 minūtes nospēlēja aizsargs Vitālijs Maksimenko, kura pārstāvētā Ļubļanas "Olimpija" viesos ar 2:1 (2:0) pārspēja "Rudar". Čempionāta kopvērtējumā šobrīd "Olimpija" ieņem otro vietu.

Savukārt Šveices čempionātā visas 90 minūtes nospēlēja Mārcis Ošs, bet viņa pārstāvētā "Xamax" komanda ar 2:3 (0:1) ļoti svarīgā cīņā piekāpās Cīrihes "Grasshoppers". Vienības ieņem pēdējās divas vietas kopvērtējumā un tagad "Xamax" par trim punktiem atpaliek no Cīrihes futbolistiem. Cīņas gaitā "Xamax" nokļuva iedzinējos ar 0:3, bet pēdējās 20 minūtēs spēja nedaudz pietuvoties. Vēl vienā mačā pieteikumā netika Roberts Uldriķis, bet viņa pārstāvētā "Sion" ar 2:1 (0:0) pārspēja "Zurich", kur rezervē palika Andris Vaņins.

Čehijas augstākajā līgā rezervē palika Dāvis Ikaunieks, bet viņa pārstāvētā "Jablonec" komanda ar 3:1 (1:1) apspēlēja "Bohemians 1905", uzvaru otrajā puslaikā ar diviem precīziem sitieniem nodrošinot Martinam Doležalam. Vienība pēdējās septiņās nacionālo meistarsacīkšu spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un reizi cīnījusies neizšķirti.

Jau pirmdien Šteinbors, Maksimenko, Ošs, Uldriķis, Vaņins un Ikaunieks pievienosies valstsvienības treniņnometnei.

Laukumā un pieteikumā netika vairāki Latvijas futbolisti arī zemāku līgu mačos. Kazahstānas čempionāta pēdējā kārtā pieteikumā nebija Artūra Karašauska, kura pārstāvētā "Akzhayik" ar 1:3 (0:1) zaudēja Taldikorgana "Zhetysu". "Akzhayik" palika pēdējā vietā kopvērtējumā, bet jau iepriekš bija zināms, ka Karašausks atgriezīsies dzimtenē un nākamsezon pārstāvēs RFS.

Itālijas trešajā līgā kārtējo reizi rezervē palika Kristaps Zommers, kura pārstāvētā "Imolese" ar 0:1 (0:0) zaudēja "Renate" komandai, bet B sērijā atkal ārpus sastāva bija Aleksejs Saveljevs, kamēr "Verona" ar 2:4 (0:2) piekāpās "Brescia".