Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Bulvīša "Plymouth" kļūst par līderi, Gutkovskim uzvara pret čempioni "Legia"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Bulvīša "Plymouth" kļūst par līderi, Gutkovskim uzvara pret čempioni "Legia"
Nauris Bulvītis (pa kreisi) ar "Plymouth Argyle" komandas biedriem
Foto: Dave Rowntree (pafc.co.uk)

Sestdien spēles savos nacionālajos čempionātos aizvadīja daudzu Latvijas futbola leģionāru pārstāvētie klubi.

Piektdienas vakarā "Reading" bez savainotā Denisa Rakela sastāvā ar 2:1 uzvarēja "Ipswich Town". Mājinieki uzvaru izrāva 90. minūtē, pateicoties Daniela Viljamsa gūtajiem vārtiem. Redingai sešās kārtās 3-1-2 un pagaidām 10. pozīcija 24 komandu konkurencē. Šodien Naurim Bulvītim pilna spēle un 2:1 uzvara "Plymouth" sastāvā pret turnīra jauno pastarīti "Cambridge United". Bulvīša "Plymouth" ar bilanci 5-0-2 pārņēmusi vadību Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā, kurā spēlē 24 komandas.

Šodien tika aizvadītas 12. kārtas spēles Krievijas Nacionālajā līgā. Ivana Lukjanova un savainotā Vitālija Meļņičenko pārstāvētais Voroņežas "Fakel" izbraukumā ar 2:1 uzvarēja "Neftekhimik". Lukjanovs laukumu pameta 64. minūtē - pie 0:0 un ar dzelteno kartīti kontā. Izbraukuma uzvaru 2:1 izcīnīja arī Artūra Zjuzina pārstāvētais "Tambov", un Latvijas izlases pussargs trešo reizi sezonā izgāja pamatsastāvā, tiekot nomainīts 60. minūtē pie 1:1. "Fakel" izvirzījusies augstajā trešajā vietā, bet līgas jaunpienācēja "Tambov" atrodas tabulas vidusdaļā.

BATE bez savainotā Kaspara Dubras viesos ar 2:0 uzvarēja "Slutsk". Pēc 21 kārtas BATE ar 51 punktu ir ļoti pārliecinoša turnīra līdere - tuvākā sekotāja Soļigorskas "Shakhtyor" atpaliek ar 15 punktiem.

Pēc divām spēlēm Latvijas U-21 izlases sastāvā, Itālijā slavenajā "Parma" klubā atgriezies Kristaps Zommers un aizvadījis sausu spēli, palīdzot viesos iegūt punktu pret "Santarcangelo". Itālijas pēc spēka trešajā līgā "Parma" savā grupā 20 komandu konkurencē ar 1-2-0 ieņem 8. pozīciju. "Parma" ir vienīgā komanda turnīrā, kas vēl nav ielaidusi nevienus vārtus. Zommers "Parma" vārtus sargāja abos 0:0 mačos, bet 1:0 uzvarā viņš nebija liecinieks, jo tobrīd atradās U-21 izlases rīcībā.

Pirmo reizi "Vysocina" rezervē šodien tika atstāts Dāvis Ikaunieks, tomēr jau 35. minūtē pie nelabvēlīgā latvietis nāca uz maiņu. Tas gan komandai nelīdzēja - izbraukumā 0:3 Čehijas čempionāta mačā pret "Karvina".

Polijas Ekstraklasē šodien savā starpā tikās divu Latvijas izlases futbolistu pārstāvētās komandas. Vladislava Gabova Kieļces "Korona" mājās ar 1:0 pārspēja Pāvela Šteinbora Gdiņas "Arka". Šteinbors ierasti palika rezervē, bet Gabovs 69. minūtē nomainīja mača vienīgo vārtu autoru.

Toties fantastiski Ekstraklasē turpina spēlēt Vladislava Gutkovska "Termalica" - šodien mājās 2:1 uzvara pār Polijas čempioni Varšavas "Legia", kas pavisam nesen nodrošināja dalību Čempionu līgas grupu turnīrā. Gutkovskis izgāja "Termalica" pamatsastāvā un tika nomainīts 74. minūtē pie 1:0. "Legia" savus vārtus iesita pašās beigās jau pie 0:2. "Termalica" tagad iekrājusi 5-1-2 bilanci un pēc punktu skaita dala pirmo vietu ar Gdaņskas "Lechia" (rīt šim duetam var pievienoties vēl arī Igora Tarasova bijusī komanda Bjalistokas "Jagiellonia"). Gabova "Korona" ieņem augsto trešo vietu, bet Šteinbora "Arka" atrodas sestajā vietā starp 16 komandām.

Pilna spēle Austrijas Bundeslīgā Vitālijam Maksimenko, kura "Mattersburg" viesos ar 1:2 piekāpās "Altach". Maksimenko komandai 1-1-5 un pirmspēdējā vieta 10 komandu konkurencē. Slovākijas čempionātā 85. minūtē uz maiņu uznāca Valērijs Šabala, bet rezultāts vairs nemainījās - mūsu uzbrucēja DAC izbraukumā nospēlēja 1:1 ar "Zlate Moravce". Ar 0-3-5 Šabalas DAC atrodas pēdējā vietā.

Šoreiz ārpus pieteikuma palika Igors Tarasovs, kura "Giresunspor" viesos nospēlēja 1:1 ar "Sanliurfaspor". Tarasova komandai 1-2-0 un vieta starp vadošajām komandām Turcijas pēc spēka otrajā līgā.

Maskavas CSKA bez savainotā Aleksandra Cauņas mājās pārliecinoši ar 3:0 pārspēja "Terek" un ar 4-2-0 ieņem pirmo vietu, tiesa, svētdien garām var paskriet Maskavas "Spartak", kuram par vienu punktu un vienu spēli mazāk, un jātiekas ar Maskavas "Lokomotiv".

Vācijas Bundeslīgā aizvadīta lielākā daļa no otrās kārtas spēlēm, un vienā no tām "Koln" izbraukumā spēlēja bezvārtu neizšķirtu (0:0) ar "Wolfsburg". Artjoms Rudņevs, kurš izlasē guva savainojumu, spēlei nebija pieteikts. Ķelnes komandai šobrīd tabulā četri punkti un augstā trešā pozīcija.