Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Gauračs: "Negaidīju, ka būs iespēja spēlēt pret Ševčenko"

Gauračs: "Negaidīju, ka būs iespēja spēlēt pret Ševčenko"
Edgars Gauračs
Foto: www.fc-sheriff.com

Latvijas futbolists Edgars Gauračs otro gadu pēc kārtas gatavojas startam UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Ja pagājušajā gadā rēzeknietis šajā turnīrā pārstāvēja FK "Ventspils", tad šogad uzbrucējs pretinieku vārtus centīsies iekarot Moldovas futbola flagmaņa Tiraspoles "Sheriff" kreklā. Sarunā ar Sportacentrs.com Gauračs stāsta par pirmajiem iespaidiem Moldovā, kā arī nepatīkamo cirkšņa savainojumu, kas būtībā laupīja pusgadu Edgara karjeras.

Vai atceraties pērnā gada rudeni, kad "Daugavas" stadionā Rīgā, lielā mērā pateicoties Edgara GAURAČA (22) gūtajiem trim vārtiem, Latvijas U-21 izlase saplosīja Rumānijas vienaudžus ar 5:1? Toreiz pēc spēles Gauračs pauda prieku par paveikto – ar septiņiem vārtu guvumiem mūsu jaunais uzbrucējs pēc piecām kārtām bija rezultatīvākais visā kvalifikācijas turnīrā, bet Latvijas izlase saglabāja cerības tikt ārā no grupas. Tobrīd Gauračs nenojauta divas lietas – ka novembrī gūtais cirkšņa savainojums liegs pilnvērtīgi spēlēt futbolu teju vienu gadu un... ka septiņu vārtu robežu U-21 kvalifikācijas ciklā tā arī nepārspēs neviens futbolists! Tiesa, čehu uzbrucējs Tomašs Pekharts ar septiņiem vārtiem (seši no tiem gan tika gūti pret Sanmarīno) rezultatīvāko spēlētāju sarakstā kā vienīgais nostājās līdzās Edgaram. Tā kā čehs kvalifikācijas ciklā spēlēja mazāk nekā Gauračs (481 minūte sešās spēlēs Edgaram, kamēr 326 minūtes četros mačos Pekhartam), oficiāli mūsu uzbrucējam otrā rezultatīvākā spēlētāja gods ciklā.

"Nopietni?!" bija Gaurača pirmā reakcija uz to, ka septiņu vārtu robežu neviens tā arī nepārspēja, lai gan cikla pēdējos četros mačos Edgars nespēlēja. Arī viņam tāpat kā lielai daļai Latvijas futbola draugu šis fakts bija paslīdējis garām nepamanīts. Rūgtums par to, ka cirkšņa savainojuma dēļ pēdējie jaunatnes futbola mirkļi aizritēja nespēlējot gan palicis. Tomēr nu laiks nākamajam karjeras posmam – jaunais šerifs vēlas triumfēt gan Moldovas čempionātā, gan paveikt to, kas pērn neizdevās ar "Ventspili" – pārsteigt visus un ar komandu izkļūt no UEFA Eiropas līgas grupas. Sarunā ar Sportacentrs.com Edgars stāsta gan par sekmēm U-21 izlasē, gan nopietno cirkšņa savainojumu, gan pirmajiem iespaidiem Moldovā.

No U-21 izlases pēdējā laikā pat vairs nezvanīja

"Pēdējā laikā neviens no U-21 izlases vairs nezvanīja un pat nepainteresējās, kāda veselība un pašsajūta. Tas ir mazliet apbēdinoši – nesen biju komandas kapteinis un guvu vārtus, bet tagad vairs pat nepiezvanīja un neapjautājās, vai varu ierasties," ar nožēlu atzīst Gauračs, kura statistiku U-21 izlasē neviens vairs neizmainīs – kopumā 12 mačos 10 vārtu. Lai arī atlases cikla pēdējiem mačiem Edgars diezin vai būtu bijis gatavs, jo visu vasaru pavadījis ārstējoties nevis trenējoties, sāpinot pats fakts, ka no izlases jau ilgāku laiku neviens nelikās ne zinis.

Tomēr par paveikto uzbrucējs var būt gandarīts: "Jaunatnes izlašu periods ir beidzies, tagad jākoncentrējas tikai klubam. Protams, žēl, ka savainojums izsita no ierindas un nevarēju aizvadīt visu atlases ciklu – būtu centies gūt vēl vairāk vārtu un kļūt par rezultatīvāko. Cikla sākumā pat nevarēju iztēloties, ka noturēšos rezultatīvāko spēlētāju augšgalā, taču tas izrādījās reāli. Domāju, tas visiem ir patīkami, ka labākais bombardieris ir Latvijas, bet ne Anglijas, Spānijas vai Itālijas spēlētājs, kas droši vien būtu normāli." Augusta beigās Gauračs parakstīja līgumu ar pazīstamo Moldovas futbola klubu Tiraspoles "Sheriff" un nu visas domas vērstas, lai veiksmīgi nospēlētu šajā vienībā.

Pilntiesīgs šerifs – Edgars kluba stadionā ar "Sheriff" šalli augusta beigās līguma parakstīšanas dienā (Foto: www.fc-sheriff.com)

Pateicoties itāļu ārstiem, sāpes beigušās

Lai arī aiz muguras vien pusotra nedēļa pilnvērtīga treniņprocesa, debitēt "Sheriff" rindās Edgars varētu jau šodien – pēc nelielas pauzes, kas bija saistīta ar nacionālo izlašu spēlēm Eiropā, atsāksies Moldovas čempionāts, un pretī 8. kārtas mačā savā laukumā stāsies "Dinamo", kas ieņem 12. vietu 14 komandu konkurencē. Pati "Sheriff" ar 12 punktiem sešos mačos patlaban ir 6. vietā, taču līderi nav aizmukuši tālu. "Trīs mēnešus man traumas dēļ nebija normālu treniņu – braukāju no vienas rehabilitācijas uz otru. Redzēsim, kā būs ar gaidāmo maču un Eiropas līgas sākumu – runāju ar treneri, kurš, protams, teica, ka vispirms jāatgūst forma. Skaidrs, ka vēl vajadzīgs laiks – pa desmit dienām labu formu nedabūs neviens futbolists. Strādāju vairāk nekā citi – arī pirms un pēc treniņiem. Varbūt mača beigās izlaidīs uz maiņu," cerību atstāj Gauračs, kurš vasaras laikā vērsās pie ārstu palīdzības trijās valstīs – ja pēc rehabilitācijas periodiem Latvijā un Lietuvā uzlabojuma nebija, tad itāļu dakteri savu darbu paveikuši godam, un sāpju, par laimi, vairs neesot vispār.

"Augustā devos uz Itāliju, kur rehabilitācijas periodā pavadīju vairāk nekā divas nedēļas. Ļoti meistarīgi ārsti, kuri beidzot atrada problēmu un palīdzēja. Viņi strādā arī ar A sērijas futbolistiem," atzīst Edgars. Protams, par augsta līmeņa ārstu pakalpojumiem arī attiecīgi jāmaksā, un Gauračs, kurš vasarā bija brīvais aģents, visus izdevumus sedza no savas kabatas. Taču – veselība, protams, pirmajā vietā. "Tas man bija grūts periods, katru dienu sāpes, un, paldies Dievam, viss ir aiz muguras. Acīmredzot fakts, ka pagājušā gada rudenī, kad guvu traumu, tik un tā aizvadīju vēl vairākas spēles, veicināja savainojuma nopietnību. Arī laiku Rumānijā cirkšņa problēmas pilnībā sabojāja, jo klubs un apstākļi bija augsta līmeņa. Tagad vajadzīgs laiks, lai pilnībā atgrieztos…"

Līguma punkts – jāzina vismaz 200 vārdu krieviski

"Pēc rehabilitācijas posma Itālijā man piezvanīja "Sheriff", kas jau ilgāku laiku sekoja manām gaitām, un piedāvāja spēlēt Moldovā. Ierados uz medicīniskajām pārbaudēm un parakstīju līgumu līdz sezonas beigām jeb jūnijam," atklāj uzbrucējs. Varianti bijuši arī Itālijā un Krievijā, tiesa, UEFA Eiropas līgas vilinājumam, kādu piedāvāja moldāvi, atteikt būtu bijis grūti. Arī pirmie iespaidi Tiraspolē futbolistam ir gana labi: "Šeit man ļoti patīk. Treniņbāze te ir lieliska, vienkārši grezna – Eiropā tādu pat reti kur atrast. Visi vajadzīgie apstākļi futbolistam ir sarūpēti, kluba organizācija ir ļoti labā līmenī. Pagaidām dzīvoju viesnīcā, taču drīz tikšu pie dzīvokļa, tad atbrauks arī ģimene. Pamazām iekārtojos, viss būs labi."

Runājot par pašu klubu, Gauračs jauno darba vietu turpina lielīt: "Atmosfēra komandā ir ļoti laba – lai gan ārzemnieku ir daudz, kopīgu valodu atrast nav grūti, kolektīvs ir izveidojies. Komanda līdzīgi kā "Rapid" spēlē ar vienu uzbrucēju, un mani konkurenti ir brazīlietis un serbs, kurš spēlē savas valsts U-21 izlasē." Arī valodas barjeras nav – krieviski brīvi runā gan Edgars, gan "Sheriff" galvenais treneris Andrejs Sosņickis no Baltkrievijas, gan teju visi citi apkārtējie, turklāt, kā atklāj uzbrucējs, "Sheriff" futbolista līgumā ir punkts – jāzina vismaz 200 vārdu krievu valodā! "Gan afrikāņi, gan serbi, kā tikai te nav – visiem jārunā krievu valodā. Īstenībā visai dīvaini – ierasts, ka, aizbraucot uz ārzemēm, jāmācās sveša valoda, bet tagad pat ir nepierasti," smejas Gauračs, kurš Tiraspoles komandā izvēlējies spēlēt ar 11. numuru.

Gaida tikšanos pret elku Ševčenko

Skaidrs, ka notikums numur viens nākamajos mēnešos šerifa karjerā būs UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēles. Šajā turnīrā Edgars būs viens no diviem Latvijas pārstāvjiem – vēl Poznaņas "Lech" rindās spēles starptautiskajā arēnā gaida nesenais Gaurača uzbrukuma pārinieks U-21 izlasē Artjoms Rudņevs. Moldāvi ielozēti vienā grupā ar Kijevas "Dynamo" (Ukraina), "AZ Alkmaar" (Nīderlande) un Borisovas "BATE" (Baltkrievija). "Izloze ir normāla, un uzskatu, ka mums ir izredzes izkļūt no grupas, lai gan pretinieki ir labi. Tomēr sāncenši nav ne "Liverpool" , ne Mančestras "City", un esam noskaņoti uz to, ka jādara viss, lai tiktu tālāk," stāsta Edgars, kurš īpaši priecājas par gaidāmo tikšanos ar Kijevas "Dynamo" un tā uzbrucēju Andriju Ševčenko ("Nebiju cerējis, ka radīsies iespēja tikties ar viņu. Cerams, spēlēšu."), kurš bijis mūsu uzbrucēja elks jau kopš bērnības. Pirmā spēle Eiropas līgā "Sheriff" paredzēta izbraukumā 16. septembrī pret "AZ Alkmaar". Lai izdodas, Edgar!

Tiraspoles "Sheriff" tuvāko spēļu kalendārs

DatumsSpēleTurnīrs
11.09.2010.Sheriff Tiraspol - Dinamo BenderMoldovas čempionāts
16.09.2010.AZ Alkmaar - Sheriff TiraspolUEFA Eiropas līga
22.09.2010.Academia Chişinău - Sheriff TiraspolMoldovas čempionāts
26.09.2010.Sheriff Tiraspol - FC Sfîntul GheorgheMoldovas čempionāts
30.09.2010.Sheriff Tiraspol - Dynamo KievUEFA Eiropas līga
02.10.2010.Zimbru Chişinău - Sheriff TiraspolMoldovas čempionāts
10.10.2010.Rapid Chişinău - Sheriff TiraspolMoldovas čempionāts
16.10.2010.Sheriff Tiraspol - FC MilsamiMoldovas čempionāts
21.10.2010.Sheriff Tiraspol - BATE BorisovUEFA Eiropas līga

, 2010-09-11 01:50, pirms 14 gadiem
Nu tas Savainojums gan nelaikā un vel vesels gads pff, bet nu tas ir beidzies ,gaidam kad edgars atkal sāks bojāt neruvus vārsargiem.
, 2010-09-11 02:13, pirms 14 gadiem
Nedaudz smieklīgi, bet Gauračs ir vienīgais čalis ar kuru varu iesist vārtus spēlējot ar Latvijas izlasi PES 2010

Pārējie vienmēr nopūdelē

(Spēlēju fanu pačoto, varbūt kāds letiņš piedalījies statu veidošanā )

Cerams, ka karjera ies katru gadu tikai uz augšu, lai veicas!
, 2010-09-11 08:29, pirms 14 gadiem
veiksmi un bez traumām
, 2010-09-11 09:09, pirms 14 gadiem
Joprojām uzskatu, ka EDGARS ir viens no talantīgākajiem LR futbolistiem !
, 2010-09-11 09:10, pirms 14 gadiem
labs raksts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-11 10:43, pirms 14 gadiem
forca rakstīja: Nedaudz smieklīgi, bet Gauračs ir vienīgais čalis ar kuru varu iesist vārtus spēlējot ar Latvijas izlasi PES 2010

Pārējie vienmēr nopūdelē

(Spēlēju fanu pačoto, varbūt kāds letiņš piedalījies statu veidošanā )

Cerams, ka karjera ies katru gadu tikai uz augšu, lai veicas!
Vari pateikt, kur novilki paču ar LV izlasi?
, 2010-09-11 11:14, pirms 14 gadiem
forca rakstīja: Nedaudz smieklīgi, bet Gauračs ir vienīgais čalis ar kuru varu iesist vārtus spēlējot ar Latvijas izlasi PES 2010

Pārējie vienmēr nopūdelē

(Spēlēju fanu pačoto, varbūt kāds letiņš piedalījies statu veidošanā )

Cerams, ka karjera ies katru gadu tikai uz augšu, lai veicas!
krāmīgi tad spēlē
, 2010-09-11 11:45, pirms 14 gadiem
malacis, vismaz viens Rēzeknietis kaut ko dara futbola labā
, 2010-09-11 13:41, pirms 14 gadiem
Nu, lai veicas. Iesāka ar blīkšķi, tagad tas atkal jāatjauno.
, 2010-09-11 14:31, pirms 14 gadiem
Ja nu vēl kādam savajagās pes'am:

PESEdit 2010 Patch 4.1 RELEASED !!!!-PES,PES...

Jānovelk kopā 3 faili. Nebūs ātri, jo lielākais no viņiem sadalīts vēl 3 daļās.
Tur uz leju paskrullējot būs linki uz 1.3 patchu, kā arī 4.0 patch.
Paši faili jāvelk uzklikšķinot uz "hotfile"
Jāuzinstalē 1.3 oficiālais patch
Tad 4.0 PES edit patch
Tad 4.1
Un vēl beigās crack jāuzliek

Vienkārši ideāli, ka latvijas izlasei ir visas mīkstinājum zīmes u.t.t. uzvārdiem
(Ir arī lielākās 6-7 līgas ar visām komandām sačinītas)

1.3 Cracks spēlei:
GameCopyWorld - Pro Evolution Soccer 2010 / PES... Serial Info
Tur čuč čuč zemāk ir.
, 2010-09-11 15:26, pirms 14 gadiem
Nez kādas domas ie Starkovam par Gauraču?
, 2010-09-11 17:29, pirms 14 gadiem
Ndeki rakstīja: Nez kādas domas ie Starkovam par Gauraču?
Šobrīd nav absolūti nekāda pamata viņu ņemt izlasē, lai paspēlē kādu laiciņu bez traumām, tad jau skatīsies.
, 2010-09-11 20:16, pirms 14 gadiem
Lielisks stadions ir SHERIFam. Ir bijusi tā laime tur būt, kad Latvija spēlēja pret Moldovu pagājušajā PK kvalifikācijas ciklā. ';
, 2010-09-11 21:25, pirms 14 gadiem
Es arī domāju ka nevajag cilāt jautājumu par iekļaušanu izlasē. Ja spēlēs labi, paņems. Tagad galvenais ir spēlēt labi un bez traumam. Izskatās, ka viss notiek, jo šodien Edgars nospēlēja "Šerifā" 30 minutes un izskatījās glūži neslikti un tas ir pie tā, kā trenejies tikai 10 dienas pēc ārstēšanās. Lai veicās!
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.