Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko pārbaudē Anglijā zaudē "Everton", Vaņins sausā pret Lionu

Agris Suveizda

Maksimenko pārbaudē Anglijā zaudē "Everton", Vaņins sausā pret Lionu
Vitālijs Maksimenko
Foto: Gints Ivuškāns/F64

Gatavoties jaunajai sezonai turpina vairāku Latvijas izlases futbolistu pārstāvētie ārzemju klubi. Pārbaudes spēles aizvadīja gan Andra Vaņina "Sion", gan Vitālija Jagodinska Kijevas "Dynamo" un Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA. Savukārt Vitālijs Maksimenko devies pārbaudē uz Anglijas "League One" klubu "Swindon Town".

Maksimenko zaudē "Everton"
Pirmo pārbaudes spēli Anglijas pēc spēka 3. līgas klubā "Swindon Town" aizvadīja Vitālijs Maksimenko. Viņam tika atvēlēts viss otrais puslaiks, bet tieši šo 45 minūšu laikā komanda ielaida četrus vārtus un ar 0:4 piekāpās Anglijas 11. spēcīgākajai vienībai "Everton". Liverpūliešu labā divus vārtus guva Kevins Miralass, vienreiz izcēlās Romelu Lukaku. "Swindon Town" 21. jūlijā tiksies ar citu Premjerlīgas klubu "Aston Villa", bet jauno sezonu sāks 8. augustā. Iepriekšējā sezonā "Swindon Town" ieņēma augsto 4. vietu un izslēgšanas spēlēs palika vienas uzvaras attālumā no ceļazīmes līgu augstāk.

Vaņins sausā pret Francijas vicečempioni
Pēdējo pārbaudes spēli pirms sezonas sākuma aizvadīja "Sion", kas otrdien Valē kausa ietvaros uzvarēja Doņeckas "Shakhtar" (3:2), bet šovakar pārspēja arī Francijas vicečempioni Lionas "Olympique" (1:0). Lioniešiem tā gan bija pirmā pārbaudes spēle, un viņu sastāvs bija ļoti tālu no optimālā. Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins aizvadīja pilnu maču, un viņam, atskaitot pretinieku sitienu pa stabu, pārāk daudz darba nebija. "Sion" labā vienīgos vārtus 22. minūtē ar skaistu tiešo brīvsitienu guva Karlitušs. Pirmā oficiālā spēle gaidāma jau pēc nedēļas, kad "Sion" 18. jūlijā viesosies Lucernā.

Jagodinska spēli pārtrauc 34. minūtē
Pēdējo pārbaudes spēli treniņnometnē Austrijā aizvadīja arī Kijevas "Dynamo". Ukrainas čempionu rindās iespēja tika dota tiem, kuri vakar maz spēlēja pret Diseldorfas "Fortuna" (1:0), un pamatsastāvā devās arī Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Jagodinskis. Tomēr cīņa pret Čehijas čempioni Plzeņas "Viktoria" pie rezultāta 0:0 tika aprauta jau 34. minūtē.

27. minūtē pie sarkanās kartītes tika kijeviešu pussargs Juness Belandā, bet "Dynamo" galvenais treneris Serhijs Rebrovs pēc dažām minūtēm noraidītā marokāņa vietā izlaida citu laukuma spēlētāju, kā tas neoficiālos mačos mēdz notikt, ja vien klubi par to ir vienojušies. Taču galvenajam arbitram šāda rīcība nepatika, un viņš spēli pārtrauca – atsākt spēli nepārliecināja pat Kijevas "Dynamo" protesti, kuros tulka lomā iesaistījās rezervē esošais Austrijas izlases aizsargs Aleksandars Dragovičs. Jau otrdien "Dynamo" Ukrainas superkausā tiksies ar Doņeckas "Shakhtar".

Cauņa atgriežas laukumā, Rudņevam savainojums
Pēdējo pārbaudes spēli aizvadīja arī Maskavas CSKA, kas, starpsezonu sākusi ar diviem zaudējumiem līgu zemākiem klubiem, izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas. Šoreiz ar rezultātu 2:0 tika pārspēts Premjerlīgas klubs Samāras "Krylia Sovetov" (2:0). Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, iepriekšējo spēli izlaidis, laukumā devās 63. minūtē, kad rezultāts jau bija 2:0. Sezonu CSKA sāks 18. jūlijā, kad uzņems Kazaņas "Rubin".

Augšstilba savainojuma dēļ rīt paredzētā "Telekom" kausa izcīņa secen ies Artjomam Rudņevam, kurš nesen jau izlaida vienu treniņu mikrotraumas dēļ, bet pēc tam atgriezās ierindā. Menhengladbahā gaidāmajā turnīrā bez Hamburgas piedalīsies arī mājiniece "Borussia", Minhenes "Bayern" un "Augsburg". "Hamburg" jauno sezonu sāks 9. augustā, kad kausa izcīņā viesosies pie "Carl Zeiss Jena", bet 18. augustā Bundeslīgā viesosies pie čempiones "Bayern".

Igaunijas čempionātā 90 minūtes aizvadīja Vitālijs Ziļs, kurš palīdzēja Narvas "Trans" ar 1:0 viesos apspēlēt "Paide". Narvas komanda ar 22 punktiem 18 mačos tabulā ieņem sesto vietu. Ar neizšķirtu jauno Krievijas pēc spēka 2. līgas sezonu sāka Astrahaņās "Volgar", kas bez Ivana Lukjanova mājās cīnījās 1:1 ar Novosibirskas "Sibir".

Izmantotie resursi:
Town running the rule over Laurent Robert's...
FULL-TIME REPORT: Swindon Town 0 Everton 4...
Арбітр не дав дограти спаринг «Динамо» з...
Товарищеский матч. ПФК ЦСКА — Крылья Советов —...
HSV-Ticker - Hamburger Morgenpost

  +1 [+] [-]

, 2015-07-11 23:54, pirms 9 gadiem
Domāju Vaņins ar Sionu cīnīsies par Šveices medaļām, būtu forši ja Jagodinskis nostiprinātu savu vietu Kijevā

  -1 [+] [-]

, 2015-07-12 09:04, pirms 9 gadiem
Kur Šabala palika? Tajā Beļģu lejasgala klubā netika un Brugge treniņā arī nemanīju viņu

  -1 [+] [-]

, 2015-07-12 12:49, pirms 9 gadiem
Vai tak tiešām Maksimenko neko labāku par 3.līgu atrast nevarēja? o_0 nav jau viņs tik vājš spelētājs!

     [+] [-]

, 2015-07-12 14:45, pirms 9 gadiem
Maksimenko neprogresē nu galīgi. Uzzibsnīja un noplaka.

     [+] [-]

, 2015-07-13 23:26, pirms 9 gadiem
Maksimenko jau reiz trešajā līgā spēlēja, kad bija izīrēts Yeovil. Ja reiz tika atlaists no Brighton and Hove Albion, tad acīmredzami Championship līmenim īsti vēl nav gatavs, lai arī izlases rindās spēlē pārliecinoši. Varbūt būs Gorkša variants, ka uzspīdēs 3. līgā un tad tiks labākā klubā. Šobrīd galvenais ir atrast komandu, kurā var tikt pie spēles laika. VVV-Venlo Nīderlandē tas sezonas beigās vairs neizdevās.