Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gutkovskis atkal iesit, Ošam vēls zaudējums pret Vaņina klubu, Dubram trauma

Gutkovskis atkal iesit, Ošam vēls zaudējums pret Vaņina klubu, Dubram trauma
Vladislavs Gutkovskis. Foto: "Bruk-Bet Termalica Nieciecza"

Ārzemju futbola līgās šodien pamatsastāvā izgāja aizsargi Mārcis Ošs, Vitālijs Maksimenko un Kaspars Dubra, kā arī pussargs Vladimirs Kamešs un uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Šveices Superlīgā četru spēļu sērija bez zaudējumiem pārtrūka "Xamax", kas nenoturēja vadību, ielaida divus vēlus vārtus un mājās ar 1:2 zaudēja tiešajai konkurentei "Zurich". Mārcis Ošs aizvadīja visu spēli, bet Andris Vaņins bija viesu rezervistu sarakstā. "Xamax" ar 36 punktiem 33 spēlēs saglabā devīto vietu un par punktu atpaliek no Roberta Uldriķa "Sion", kas aizvadījusi par spēli mazāk, un tikai par pieciem atpaliek no labāko četrinieka jeb Eirokausu zonas. Tikmēr "Zurich" ar 40 punktiem pacēlās uz pagaidu sesto vietu un no četrinieka atpaliek par punktu. Ja "Basel" izcīnīs kausu, tad Eirokausos iekļūs arī piektās vietas īpašniece. Savukārt devītā vieta aizvadīs pārspēles par palikšanu līgā. Pārliecinošā pēdējā vietā ir Cīrihes "Grasshopper".

Slovēnijas līderu duelī Ļubļanas "Olimpija" izbraukumā 12 tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 3:0 sakāva "Maribor", atliekot pretinieku titula svinības. Vitālijs Maksimenko aizvadīja visas 90 minūtes. "Olimpija" četras spēles līdz sezonas beigām no "Maribor" atpaliek par astoņiem punktiem, ieņem otro vietu un par desmit punktiem apsteidz "Domžale". Krievijas Nacionālajā jeb otrajā spēcīgākajā līgā sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Habarovskas SKA, kas vienīgos vārtus pret Kaļiņingradas "Baltika" (0:1) ielaida jau pirmajā minūtē un noslīdēja uz astoto vietu, divas kārtas līdz beigām no pārspēļu zonas atpaliekot par četriem punktiem. Vladimirs Kamešs aizvadīja visu spēli.

Otrajā spēlē pēc kārtas Polijas 1. līgā vārtus guva Vladislavs Gutkovskis, kurš pirmā puslaika kompensācijas laikā panāca 2:1, tomēr viņa pārstāvētā komanda "Nieciecza" trīsreiz nenosargāja vadību, 87. minūtē atspēlējās un tomēr rezultatīvā duelī piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pret "Stal" (4:5). Kamēr Gutkovskis aizvadīja visu spēli, otro reizi pēc kārtas tikai uz maiņu izgāja līgas labākais snaiperis Valērijs Šabala, kurš 70. minūtē tika uzmainīts pie rezultāta 0:1, un "Podbeskidzie" ar trim vēliem vārtiem mājās izrāva uzvaru pār "Odra" (3:1), pārtraucot piecu spēļu sēriju bez panākumiem (0-3-2).

"Podbeskidzie" ar 47 punktiem kārtu līdz sezonas beigām ieņem piekto vietu, bet "Nieciecza" ar 43 punktiem 18 komandu konkurencē atrodas astotajā pozīcijā. Šabala 31 spēlē ir guvis 12 vārtus, tuvākos konkurentus apsteidzot par diviem sitieniem, bet Gutkovskis ar deviņiem vārtiem 23 spēlēs ir dalītā piektajā vietā. Tikmēr svarīgu uzvaru cīņā par palikšanu Ekstraklasē izrāva Vroclavas "Slask", kas bez Igora Tarasova mājās apspēlēja tiešo konkurenti Plockas "Wisla" (2:1), pakāpās par divām vietām un pameta izkrišanas zonu. Līdz sezonas beigām vēl atlikušas divas spēles.

Čehijā atkal rezervē palika Dāvis Ikaunieks, kura pārstāvētā "Jablonec" mājās ar 2:0 pieveica vietu zemāk esošo Ostravas "Banik" un trīs kārtas līdz sezonas beigām garantēja vismaz ceturto pozīciju, kas ļautu piedalīties Eirokausu pārspēļu finālā. Kazahstānā otro spēli pēc atgriešanās ierindā aizvadīja Kaspars Dubra, kurš gan zaudējumā pret "Ordabasy" (0:2) tika nomainīts jau pēc pirmā puslaika. Sāncenši pirmos vārtus guva pirmā puslaika izskaņā, un viens no apspēlētajiem aizsargiem bija arī Dubra, taču treneris Sergejs Kļimovs pēc mača preses konferencē sacīja, ka Latvijas izlases aizsargs tika nomainīts savainojuma dēļ. Pavlodaras "Irtysh" ar deviņiem punktiem desmit spēlēs ieņem desmito vietu divpadsmit komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://fcirtysh.kz/Video/Press-Con...
https://www.prvaliga.si/tekmovanja/...


, 2019-05-12 10:23, pirms 5 gadiem
Ošam, Maksimenko sezona ar +
Dubram, Ikauniekam ar -
Poļiem visiem vajadzētu pretendēt uz spēlēšanu augstākajā poļu līgā. Kamešs laikam vairāk nav aktuāls izlases līmenī. Cerams neviens neizdomās vasarā uz virslīgu pārcelties.
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".