Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jagodinskis iesit savos, Reinholdam 0:6, Dubras BATE iegūst Baltkrievijas Superkausu

Rolands Eliņš

Jagodinskis iesit savos, Reinholdam 0:6, Dubras BATE iegūst Baltkrievijas Superkausu
Vitālijs Jagodinskis Latvijas izlases sastāvā
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien spēles Eiropas futbola līgās aizvadīja vairāki Latvijas futbolisti, taču uzvaru izdevās gūt tikai retajam.

Ungārijas augstākajā līgā Vitālijam Jagodinskim neveiksme kopā ar DVTK vienību, viesos ar 0:2 zaudējot turnīra līderei "Videoton". Jagodinskis devās laukumā sākumsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes, taču 36. minūtē neveiksmīgi nogādāja bumbu pats savos vārtos.

Grieķijas Superlīgā Jānis Ikaunieks bija AEL pamatsastāvā, bet tika nomainīts 57. minūtē. Viņa komanda izbraukumā ar 0:1 piekāpās "Panionis", čempionāta vicelīderei, kas atpaliek tikai no "Olympiacos". Zaudējums arī viņa vecākajam brālim Dāvim Ikauniekam, kurš devās "Vysocina" pamatsastāvā, bet neglāba no zaudējuma 2:4 pret "Karvina". Dāvja komanda joprojām atrodas izkrišanas zonā, priekšpēdējā vietā līgā.

Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā Nauris Bulvītis palika rezervē "Plymouth" uzvarā pār "Mansfield" ar 2:0, bet Deniss Rakels joprojām nebija "Reading" pieteikumā "Championship" turnīrā. Rakela komanda viesos ar 0:3 cieta sakāvi pret "Preston".

Polijas čempionātā Vladislavam Gutkovskim neizdevās izcelties ar vārtu guvumu pret "Plock", un viņa pārstāvētā "Termalica" viesos zaudēja ar 0:1. Gutkovskis bija sākumsastāvā un nospēlēja pilnu maču, bet viņa komandas neveiksmes jau ieilgušas jau piecu spēļu garumā, šajā laikā izcīnot tikai divus neizšķirtus un nevienu uzvaru. Bet Eduards Višņakovs "Ruch" spēlē laukumā neizgāja, paliekot rezervē. "Ruch" ar 2:1 pieveica "Lechia", gūstot trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs un pakāpjoties uz 13. vietu 16 komandu konkurencē. Bet Vladislavs Gabovs kopā ar "Korona" cieta sakāvi 1:4 pret "Jagiellonia". Gabovs bija pamatsastāvā un 84. minūtē saņēma brīdinājumu.

Baltkrievijas Superkausu izcīnīja Kaspara Dubras pārstāvētā BATE, ar 3:1 apspēlējot "Zhodino", lai gan mača gaitā jau sestajā minūtē nonāca iedzinējos. Dubra ilgstoša savainojuma dēļ joprojām nespēlēja.

Vitālijs Maksimenko nopelnīja dzelteno kartīti "Mattersburg" zaudējumā 0:3 pret "Altch" Austrijas Bundeslīgā. Latvijas aizsargs devās sākumsastāvā, bet viņa komanda jau pirmajās 15 minūtēs ielaida divus vārtus. Brīdinājumu Maksimenko saņēma 78. minūtē.

Bet Itālijas pēc spēka trešajā līgā "Lega Pro" pamatīga sakāve Reiņa Reinholda komandai "Racing Roma". Latvijas jaunajam vārtsargam izejot pamatsastāvā, jau pirmajās 15 minūtēs pretiniece "Carrarese" guva trīs vārtus, bet otrajā puslaikā pārspēja Reinholdu vēl trīs reizes. Kopā graujošais 6:0, lai gan turnīra tabulā "Carrarese" turpat blakus vien atrodas, proti, tai 16. vieta un 29 punkti, kamēr Reinholda komanda ar 24 punktiem ir pēdējā 20. vietā.