Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

G.Silagailis un Ksenzovs pārceļas uz "Vitebsk"

G.Silagailis un Ksenzovs pārceļas uz "Vitebsk"
Guntars Silagailis
Foto: www.corkcityfc.ie

Vēl divi Latvijas futbolisti spēlēs Baltkrievijas čempionātā futbolā - līgumus ar šīs valsts desmito spēcīgāko klubu "Vitebsk" parakstījuši aizsargs Jurijs Ksenzovs un uzbrucējs Guntars Silagailis.

Kā jau tas tika gaidīts, mūsu aizsargs Jurijs Ksenzovs un uzbrucējs Guntars Silagailis pēc teju mēneša ilgā pārbaudes laika beidzot oficiāli kļuvuši par Baltkrievijas Premjerlīgas futbola kluba "Vitebsk" (2009. gadā ieņēma 10. vietu šīs valsts čempionātā) futbolistiem. Abi mūsu spēlētāji ar Vitebskas klubu parakstījuši līgumus uz vienu sezonu, tādējādi pievienojoties Latvijas pussargam Vadimam Gospodaram, kurš šajā vienībā spēlē kopš pērnās vasaras. Interesanti, ka katrs no mūsu futbolistiem šajā klubā nonācis pa citu ceļu, un trīs Latvijas futbolistu spēlēšana vienā klubā jāuzskata par nejaušību.

Līgumu ar "Vitebsk" parakstījis arī bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Igors Sļesarčuks, kuram gan ar mūsu valsti saistību vairs nav - futbolists pieņēmis Krievijas pilsonību. 13. martā "Vitebsk" dosies uz divu nedēļu ilgu treniņnometni Turcijā, bet Baltkrievijas čempionāts sāksies 3. aprīlī. Bez mūsu futbolistu trijotnes Vitebskā šim čempionātam, visticamāk, tiks pieteikts arī vārtsargs Pāvels Davidovs, kurš kopš pērnās sezonas pārstāv Soļigorskas "Shakhter", taču kaut kādu iemeslu dēļ klubs ar mūsu vārtsargu pirmās komandas sakarā vairs nerēķinās.

"Kolektīvs komandā ir ļoti draudzīgs, un iejusties nebija grūtību," sarunā ar Sportacentrs.com šovakar atklāja Guntars Silagailis, kurš uz pāris dienām atbraucis uz Latviju, taču jau rīt dosies atpakaļ uz jauno darbavietu. "Cita valsts, cits čempionāts - gribas pamēģināt kaut ko jaunu. Visām komandām līmenis ir ļoti līdzīgs. Redzēsim, kā ies čempionāta gaitā. Komanda nav gados īpaši jauna. Konkurence - esam kādi četri-pieci uzbrucēji. Tas pats Sļesarčuks acīmredzami ir meistarīgs futbolists. Leģionāri ir pieci - trīs no Latvijas, divi - no Krievijas." Silagailim Vitebska ir otrā pieturvieta karjerā ārzemēs - pērn rēzeknietis pārstāvēja Īrijas Premjerlīgas trešo stiprāko klubu "Cork City". Savukārt Ksenzovs, kurš līdz šim pārstāvēja LMT Virslīgas klubu "Jūrmala-VV", laimi aiz Latvijas robežām iemēģinās pirmoreiz.

Jautāts par to, kāpēc tik ilgi bija jāgaida līdz līguma parakstīšanai ar Vitebsku, Guntars atzina, ka šaubas radīja kluba materiālais stāvoklis: "Klubam bija iekrājies parāds par pagājušo sezonu, tāpēc nedrīkstēja pieteikt jaunus spēlētājus. Nomainījās vadība, parādi tika nomaksāti, un tagad viss ir kārtībā. Par jaunās sezonas mērķiem gan vēl nav runāts."

Interesanti, ka "Vitebsk" komandā Guntars ticis ar cita Baltkrievijas kluba "Minsk", kurā bija uz pārbaudes laiku, treneru palīdzību. "Minska jau gribēja mani ņemt, taču pēdējā brīdī atgriezās kaut kāds viņu bijušais uzbrucējs, kuram kā savējam tika dota priekšroka. Tomēr viens no Minskas treneriem ieteica mani Vitebskai," paskaidroja futbolists. Viņš vakar guva vārtus "Vitebsk" pārbaudes spēlē pret "Polotsk". Šajā mačā ar precīzu raidījumu atzīmējās arī Sļesarčuks, kurš laukumā pavadīja visu spēli (tāpat kā Ksenzovs), savukārt Guntars tika nomainīts 59. minūtē.


, 2010-03-11 19:38, pirms 14 gadiem
Jo vairak jo labak...
, 2010-03-11 20:32, pirms 14 gadiem
Interesanti ar kādu merķi Sļesarčuks pieņēma krievijas pilsonību...
, 2010-03-11 20:54, pirms 14 gadiem
Donja_Hertrudisa rakstīja: Interesanti ar kādu merķi Sļesarčuks pieņēma krievijas pilsonību...
ja vel nav atcelts, tad krievija ir leģionaru ierobežojums, tatad ar kreivijas pasi vieglak tikt pie darba!
, 2010-03-11 20:55, pirms 14 gadiem
Donja_Hertrudisa rakstīja: Interesanti ar kādu merķi Sļesarčuks pieņēma krievijas pilsonību...
jo ir cilvēki un pat palielas tautu masas, kas dzīvo pēc principa "dzimtene ir tur kur labāk baro". Mumws ir arī piemērs ar vienu hokeja treneri, kuram Latvijas valsts izdarīja ļoti lielu cieņu par panākumiem hokeja laukumā piešķirot pilsonību par īpašiem nopelniem, bet viņš no tas ar laiku atteicies, jo... Vācijā piedāvāja labāku piedāvājumu... nu gluži kā tirgu izvēlas tos kas lielāku atlaidi dot un kādu matrjošku dāvanā!
, 2010-03-12 19:18, pirms 14 gadiem
Tad beidzot oficiāli! Nu ko, cerams, ka puišiem veiksies jaunajā klubā. Atkārtošos atkal - Baltkrievija ir ļoti labs līmenis priekš tādiem vidusmēra latviešu spēlētājiem. Ksenzovam noteikti tā ir izaugsme... Par Silagaili? Guntara bijušais klubs Cork City bankrotējis, tā kā labāk par sēdēšanu bez kluba, protams, ir. Domāju, ka labs klubs arī viņam. Nu ko, veiksmi mūsējiem. Cerams, ka gūs daudz vārtu un uzvaru!
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.